ČAS POTOVANJA

04.08. - 18.08.2019

SKUPINA
min. 8 – maks. 16 oseb
CENA
od 2000€ + letalska karta

Neverjetna, divja in aktivna Kamčatka. Dežela ognja in ledu. Dežela lososov, medvedov in kitov. Potovanje nas bo vodilo do ene najbolj aktivnih vulkanskih pokrajin na svetu. Opazovali bomo devet najvišjih vrhov Kamčatke, hodili po polju lave in se čudili drugim vulkanskim pojavom. Spoznali bomo etnične Evene, se namakali v toplotnih vrelcih ter opazovali floro in favno Kamčatke. Medvede, losose, kite, ptiče, ribe in številne ostale živali pa bomo opazovali na našem raftingu in na izletu ob Ruskem zalivu. Vse to in še več bomo lahko doživeli na našem aktivnem potovanju po Kamčatki.

SPLOŠNE INFORMACIJE

KAKO POTUJEMO? Potovali bomo potovali z najetim kombiji/avtobusom na 4 WD ali 6WD.

NASTANITEV: Spi se v hotelih 2*/3* v dvoposteljnih sobah (samo v mestih), v preprostih GH brez kategorizacije in v šotorih. Šotore si postavljamo sami.

HRANA: Velko je mesa, mlečnih izdelkov, rib in morske hrane. V mestu se da dobiti tudi zelenjavo in sadje. Ko spimo v šotorih si hrano kuhamo sami.

ZAHTEVNOST POTI: Tura je primerna za kogarkoli z manjšo kondicijsko pripravo, ki ima v sebi popotniško žilico, saj je potovanje avanturistično orientirano izven »cone komforta«.

ŠTEVILO OSEB: min 6 – max 16

VREME: Na podnebje na Kamčatki na vzhodu in zahodu vplivajo mrzla morja, v notranjosti pa geotermalni pojavi. Od oktobra do maja ves polotok prekriva sneg in takrat so temperature večinoma pod lediščem. Proti koncu meseca julija nastopi kratko poletje, ko so v notranjosti temperature okoli 25 °C. Najboljši čas za obisk Kamčatke je od avgusta do sredine septembra, ko so temp. najbolj znosne, padavin je najmanj, vrhunec sezone komarjev pa se izteka. Več o vremenu si lahko pogledate na spletni strani: http://slovenian.wunderground.com

ZDRAVJE: Več na http://www.zdravinapot.net. Sami ne svetujemo nobenega posebnega cepljenja oz. zaščite vendar je odločitev v vaših rokah.

VARNOST: Kamčatka je varen del Rusije. Ljudje so prijazni in odprti. Vseeno pa moramo paziti na osebno lastnino, saj se povsod najdejo izjeme – predvsem v velikih mestih, na tržnicah, turističnih krajih.

VIZUM: Slovenski državljani potrebujemo vizum za Rusijo, ki ga skupaj z LOI uredimo pred odhodom za doplačilo pred odhodom. Potrebno je imeti vsaj 7 mesecev veljavni list. Za pridobitev ruskega vizuma je potrebno imeti urejeno zdravstveno zavarovanje za kritje v višini 30.000€.

Dan 1 – 2: Polet na KAMČATKO
Iz Dunaja ali Ljubljane polet do Moskve in od tam do glavnega mesta Kamčatke, Petropavlovsk Kamčatski. Po prihodu na Kamčatko bo sledil transfer do hotela ter počitek. H (Z)

Dan 3: PROTI SEVERU
Zgodaj zjutraj se bomo zapeljali proti severu Rusije, do Essa. Na poti se bomo ustavili v Milkovem, kjer  si bomo pogledali lokalni muzej in staro kozaško arhitekturo. Ob prihodu v Esso pa si bomo lahko privoščili rusko banjo (savna). GH (Z)

Dan 4: Etnični EVENI
Esso se nahaja v izjemno slikoviti dolini in zato so ta del Kamčatke poimenovali kot Švica Rusije. Vas se  nahaja na območju naravnega parka, ki je zaščiten pod Unescom. Po zajtrku se bomo se bomo seznanili s še živečo kulturo Evenov. Etnični Eveni so rejci jelenov, ki živijo na Kamčatki in ohranjajo svoj tradicionalni način življenja. Ogledali si bomo etnografski muzej, lokalno arhitekturo (jurte) in se udeležili obredov očiščenja ter uživali bomo v predstavi folklornih plesov. GH (Z)

Dan 5 – 7: VULKAN TOLBAČIK
Zapustili bomo Esso in se bomo zapeljali do campa pod vulkanom Tobalčik. Naslednja dva dni pa bomo raziskali območje vulkana Tolbačik, ki ga sestavljata dva vrhova: Ploski Tolbačik (3085 m) in Ostri Tolbačik (3682 m). En dan bomo raziskovali posledice zadnjih izbruhov iz leta 2013. Sprehodili se bomo po polju lave in opazovali neverjetne vulkanske oblike. Drugi dan pa se bomo vzpeli na vulkan Ploski Tolbačik, kjer bomo lahko opazovali posledice izbruha vulkana iz leta 1975. Z vrha se nam bo nudil prekrasen pogled na okolico. Na poti pa bomo opazovali bazaltne tvorbe ter kaldero na vrhu vulkana. Sprehodili se bomo tudi po pokrajine »mrtvega lesa«.  C (Z, K, V) 4 – 6 ur hoje

Dan 8: Pot na JUG – TERMALNI VRELCI
Zapustili bomo območje vulkana in se bomo zapeljali nazaj proti jugu vse do bregov reke Bistraja, kjer si bomo lahko privoščili namakanja v pravih toplotnih vrelcih sredi kamčatske divjine.  C (Z, K, V)

Dan 9 – 10: RAFTING – MEDVEDI & LOSOSI
Privoščili si bomo pravo nasprotje od vulkanske divjine. Pluli bomo po reki in s čolna lahko opazovali postrvi, losose in medvede.  Na naši poti je velika možnost, da srečamo medvede in upamo, da jih z nekaj sreče, tudi bomo. Mogoče nam bo uspelo tudi uloviti kako ribo in jo pripraviti za večerjo ob tabornem ognju ob reki. Naslednji dan se bomo, najprej s čolni in nato s terenskim avtobusom zapeljali do Patrunke, ki slovi kot počitniški kraj znan po termalnih vrelcih bogatih s silicijem. Po želji se bomo lahko tudi okopali. C (Z, K, V) in GH (Z)

Dan 11: VULKAN MUTNOVSKI
Sledila bo vožnja do vznožja vulkana Mutnovski. Ob prihodu si bomo privoščili 3 urni vzpon na vrh vulkana (2323 m) od koder se nam bodo ponujali krasni razgledi na slikovito okolico, ki se lahko celo primerja z dolino Gejzijev. Na poti nas bodo navdušila kombinacija vulkanske in ledeniške aktivnosti. Različne vulkanske kamenine, krater, ledenik, fumarole, manjši gejzirji, slapovi, kanjoni in še in še bomo doživeli na naši pešpoti. Prespali bomo v šotorih.  C (Z, K, V)  5 – 6 ur hoje  

Dan 12: VULKAN GORELI
Po zajtrku se bomo zapeljali do vznožja vulkana Goreli (1829 m). Vulkan leži severno-zahodno od vulkana Mutnovski. Vulkan sestavlja 11 kraterjev in znotraj teh se nahajajo turkizno-modra jezera. Na poti do vrha bomo mogoče srečali celo svizce in ostale živali. Sam vzpon na vrh ni zahteven in traja tri ure. Po spustu se bomo zapeljali do nazaj do Petropavlovska. H (Z) 4 – 5 ur hoje

Dan 13: PETROPAVLOVSK KAMČATSKI ali PRELET S HELIKOPTERJEM
V Petropavlovsku bomo obiskali centralni del mesta, lokalni muzej in se sprehodili po Avačinskem zalivu. Proti doplačilu je možen helikopterski izlet do doline Gejzirjev ali do Kurilskega jezera. H (Z)

Dan 14: SAFARI PO MORJU – TJULNJI, KITI IN PTIČI
Odpravili se bomo na izlet do Ruskega zaliva. Pluli bomo po morju in opazovali številne ptice, tjulnje,… Naš namen je, da bi videli nežne sesalce kite ter morske leve, ki se sončijo na skalah. Velika možnost je, da jih bomo izsledili, saj se v poletnih mesecih zatekajo v ta zaliv. Po celodnevnem izletu se bomo vrnili nazaj v Petropavlovsk. H (Z, K)

Dan 15: POVRATEK V SLOVENIJO
Po zajtrku transfer na letališče in polet proti Ljubljano ali Dunaju.

*H = hotel; *GH = gostišče, penzion ali spanje pri domačinih; J = jurta; *Z = zajtrk; *V = večerja; *R = razno (vlak, avtobus, paluba); *C = šotori.

Cena: AKCIJA!!! od 2000€ 2150€+ letalska karta

*cena letalske karte je od 900€/osebo naprej

ZADNJI ROK ZA PRIJAVO NA POTOVANJE JE 12.7.2019 oz. do preklica!

Cena vključuje:

 • nastanitev v hotelih (H) 2*/3* v dvoposteljni ali troposteljnih sobah; nastanitev v penzionih/gostiščih (GH) v dvoposteljnih sobah ali več posteljnih sobah; nastanitev v šotorih (C);
 • Obroke kot je označeno na programu (Z – zajtrk, K – kosilo, V – večerja);
 • prevozi po programu s terenskim avtobusom na 4WD ali 6WD;
 • folklorni ples pri Evenih;
 • dovolilnice za nacionalne parke;
 • izlet z ladjo na 14. da potovanja;
 • rafting 9. dan potovanja;
 • kuharja za vse obroke, ki spimo v šotorih in ruskega lokalnega vodnika celo pot potovanja;
 • slovenskega vodjo poti/slovenskega vodnika;
 • organizacija potovanja s strani lokalne in slovenske agencije.

Cena ne vključuje/obvezno doplačili pred odhodom:

 • doplačilo za manjšo skupino v primeru da se prijavi manj oseb: 50€ (13 – 12 oseb), 100€ (11 – 10 oseb), 160€ (9 oseb) ter 180€ (8 oseb);
 • Povratni letalski prevoz Dunaj/Ljubljana –Petropavlovsk – Dunaj/Ljubljana* z vsemi letališkimi taksami in 23 kg prtljage.

Cena ne vključuje/možno doplačilo ob prijavi:

 • izlet s helikopterjem do doline Gejzirjev (odločiti se je potrebno vsaj 1 mesec pred odhodom) – 600€/osebo;
 • izlet s helikopterjem do jezera Kuril (odločiti se je potrebno vsaj 1 mesec pred odhodom) – 600€/osebo;
 • zdravstveno zavarovanje CORIS z asistenco 55€ (trojno kritje),
 • povratni transfer do letališča, če let izven Slovenije (okvirno 60€),
 • urejanje in posredovanje za ruski vizum (110€);
 • enoposteljna soba​ – možna samo Petropavlovsku (100€/osebo).

Cena ne vključuje/obvezna doplačila na poti:

 • napitnina – približno 15€ – 30€.

Cena ne vključuje/možna doplačila na poti:

 • sauna (okvirno 10€/osebo)
 • dodatni obroki – okvirno 10€ – 15€/osebo na obrok.

Opombe:

 • za potovanje v Rusijo slovenski državljani potrebujejo vizum, ki ga jo uredimo pred odhodom,
 • število mest je omejeno na 16,
 • potovanje bo zagotovljeno, ko bo 8 prijavljenih potnikov; letalske karte bodo kupljene 3 mesece pred odhodom oziroma, ko se oblikuje skupina; v nasprotnem primeru vam bomo vrnili vplačila.
 • cene letalskih kart, cene storitev lokalnih partnerjev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne in lahko odstopajo. Cena potovanja je preračunana glede na ceno letalskih kart 15.2.2019.
 • splošni pogoji so sestavni del ponudbe in so objavljeni na spletni strani
 • info: 031 249 105 ali shakti.potep@gmail.com
 • ​prosimo, preberite še posebne informacije spodaj​.
 • Prijave zbiramo do 3 tedne dni pred odhodom oziroma zapolnitve mest.

Pomembno: Cene in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne zaradi odstopanj v valutni razmerjih (€ vs. Rub) in zaradi spreminjanja cen letalskih prevoznikov. Mi 100% zagotavljamo samo ceno za našo organizacijo in vodenje. Rok za prijavo po razpisni ceni je 15. april 2019. Kasneje bo cena odvisna od cene letalskih kart (cena mednarodne letalske karte je 900€/osebo  in je bila preračunana 15.2.2019).

PRIJAVA: Za prijavo na potovanje je potrebno izpolniti prijavnico in nam jo izpolnjeno posredovati na naš e-mail: shakti.potep@gmail.com. Prijavnica za potovanje se nahaja tu: PRIJAVNICA (KLIKNI, IZPOLNI in POSREDUJ).

Vplačila: ob prijavi se vplača 30% aranžmaja in s tem si zagotovite mesto v skupini. Ob minimalnem številu vplačanih prijav zagotovimo odhod. V primeru, da ne zberemo dovolj prijav akontacijo vrnemo oz. se sorazmerno poviša cena potovanje in se potovanje vseeno izpelje. Pri manjši skupini je doplačilo 50€ (13 – 12 oseb), 100€ (11 – 10 oseb), 160€ (9 oseb) ter 180€ (8 oseb).

Ko je skupina potrjena se plača letalsko karto, preostanek pa se nakaže na račun agencije najkasneje en mesec pred odhodom. Cene storitev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so vse cene okvirne in spremenljive.

INFORMATIVNA PRIJAVNICA ZA POTOVANJE