ČAS POTOVANJA

25.06. - 05.07.2020

SKUPINA
min. 6 – maks. 18 oseb
CENA
od 1650€

Potovanje po Islandiji je prav posebno doživetje. Odkrivali bomo zahodni del dežele, spoznali bomo divjino severa, vulkanske formacije osrednjega dela ter ledeniške fenomene ob južni obali. Neverjetni naravni fenomeni, ki so jih izoblikovali vulkani in ledeniki, se lahko pohvalijo s številnimi osupljivimi slapovi, ledeniškimi lagunami, črno vulkansko »puščavo«, bazaltnimi formacijami, prekritimi mahovi in številnimi klifi, kjer gnezdijo kolonije ptičev, med katerimi vsekakor izstopajo mormoni, morski ptiči iz vrste njok. Seveda pa ne smemo pozabiti na največji ledenik Evrope (Vatnajokull), nacionalni park Skaftafell, na lavina polja, fumorole, gejzirje, kraterje, aktivne vulkane, okamnele trole in raznovrstno živalsko življenje.

SPLOŠNE INFORMACIJE

 • KAKO POTUJEMO? Islandiji bomo prepotovali z najetimi avtomobili ter avtobusom pri transferju do/iz izhodišča trekinga in letališča.
 • NASTANITEV: Spi se v hostlih, gostiščih, bungalovih in šotorih.
 • HRANA: Jedli bomo lokalnih restavracijah in si kuhali samo – na Islandiji imajo vedno možnost kuhanja.
 • ZAHTEVNOST POTI: Potovanje je primerno za kogarkoli. Celodnevni pohod so po želji, a tehnično ni zahtevni.
 • ŠTEVILO OSEB: min 6 – maks 18
 • VREME: Preko poletja je na Islandiji primerno vreme, a zna biti deževno in sončno ter vetrovno. Temperature se gibljejo od 5 – 25 stopinj.
 • ZDRAVJE: Več na http://www.zdravinapot.net. Sami ne svetujemo nobenega posebnega cepljenja oz. zaščite vendar je odločitev v vaših rokah.
 • VARNOST: Islandija je varna država. Potrebna je kot povsod previdnost tam kjer so večje množice ljudi.
 • VIZUM: Slovenci za obisk Islandija ne potrebujemo vizuma, a potrebujemo 6 mesecev veljavni potni list ali osebno izkaznico.

 

Dan 1: Polet Odhod na letališče v Italiji/Nemčiji in polet na Islandijo. Prespali bomo v hostlu v bližini Keflavika. GH

Dan 2: Severna Islandija Zapeljali se bomo proti severozahodu Islandije, proti neposeljenemu severnemu delu Islandije. Tu se pasejo konji in občasno »sončijo« tjulnji. Zapeljali se bomo do izhodišča, kjer bomo opazovali 15 metrske bazaltno tvorbo, ki se nahaja sredi morja in o kateri so se spletli številni islandski miti in legende o trolih in ostalih pravljičnih bitjih. GH

Dan 3: Husavik, kiti, njorke Pot nas bo od tu vodila do poznanega slapu Goddafoss  in do simpatičnega mesta Husavik. Tu si bomo lahko privoščili »safari« na morju in opazovali kite, njorke (mormone) in različne vrte ptic, ki jezdijo v tem delu Islandije. GH

Dan 4: Vulkani, geotermalni vrelci in fumarole V pokrajini Myvatn na severovzhodu dežele si bomo po želji privoščili izlet do izjemno slikovite vulkanske pokrajine. Ta del velja za enega najbolj aktivnih območij na Islandiji na kar opozarjajo številni aktivni pojavi: aktiven vulkan Krafla, geotermalni vrelci, vulkanska jezera, psevdo kraterji, fumorole, sulfatore, lavina polja, … V geotermalnih vrelcih se bomo pogreli in uživali o pogledu na vulkansko pokrajino. GH 

Dan 5: Detifoss (evropska Niagara) in vzhodni fjordi  Zapeljali se bomo proti vzhodnemu delu Islandije. Pogledali si bomo mogočen slap Detifoss, ki je dobil vzdevek »evropska Niagara«, na kar ponazarja že njegova širina 100 m. Nato nas bo dolga vožnja popeljala do vzhodnih fjordov. Ob poti nas bodo spremljali slapovi in zasnežene gore. Prečkali bomo pokrajino črnega vulkanskega peska ter prenočili v manjši ribiški vasici. GH

Dan 6 – 7: Ledenik in ledeniška laguna Pot nas bo popeljala do največjega ledenika Evrope – Vatnajokul, ki se nahaja v južnem delu Islandije. Prav tu se nahaja nacionalni park Skaftafell, številni ledeniški jeziki in ledeniške lagune, ki se tvorijo ob vznožji ledeniških jezikov, ki segajo skoraj do obale. Prav posebej zanimivo bo pa doživetje ledeniške lagune, ki jo bomo lahko doživeli s posebnih amfibijskim vozilom, ko bomo pluli med ledenimi kosi, ki se trgajo iz bližnjega ledenika. Ledeniška laguna, zanimiv črn slap, obala črnega peska, raznolika flora in favna in ostale ledeniške formacije in še in še kar nas čaka na južni obali Islandije. GH

Dan 8 – 9: Južna obala, slapovi, gejzir  Zapustili bomo nacionalni park in se zapeljali do simpatičnega manjšega mesteca Vik, ki je poznan po svoji obali črnega peska, vijoličnih nasadih volčjega boba, bazaltnih formacijah sredi južnega morja, naravnih mostovih in neverjetnih poljih maha. Od tu se bomo zapeljali proti poznanemu Gejzirju in slapu Gullfoss. Na poti do tja se bomo ustavili slapovih kot sta: Seljalandsfoss in Skogafoss. V daljavi bomo opazovali najbolj aktivni islandski vulkan Hekla. Od tu se bomo zapeljali še do geotermalne regije Gejzirja ter se pozno zvečer se zapeljali do prestolnice Islandije. GH

Dan 10: Reykjavik Po prihodu si  bomo ogledali prestolnico Reykjavik, ki slovi kot zelo živahno mesto s številnimi skritimi kotički. Ogledali  si bomo staro pristanišče, cerkev s pogledom na mesto, se sprehodili po centru mesta in še in še… Zvečer se bomo z avtobusom zapeljali do letališča Keflavik. /

Dan 11: Polet

*H = hotel; *GH = gostišče, penzion ali spanje pri domačinih; J = jurta; *Z = zajtrk; *V = večerja; *R = razno (vlak, avtobus, paluba); *C = šotori.

Cena: od 1650€/osebo

Cena vključuje:

 • Povratni letalski prevoz Dunaj – Keflavik – Dunaj* z vsemi letališkimi taksami in 20 kg prtljage (450€ ob zgodnji prijavi);
 • organizacijo potovanja;
 • vodenje in našo energijo;
 • nastanitev v gostiščih (GH), hostlih, bungalovih in šotorih, nočitve brez zajtrkov,
 • prevozi z najetimi avtomobili (jih vozimo sami) ter avtobus do/iz letališča,
 • slovenski vodja poti,
 • organizacija potovanja.

Cena ne vključuje/obvezno doplačili pred odhodom:

 • doplačilo za manjšo skupino v primeru da se prijavi manj oseb: 80€ (14 – 11 oseb), 140€ (10 – 7 oseb)

Cena ne vključuje/možno doplačilo ob prijavi:

 • zdravstveno zavarovanje CORIS z asistenco 35€ (trojno kritje) oz. 55€ (trojno kritje s trekingom),
 • povratni transfer do letališča, če let izven Slovenije (okvirno 60€ do 90€)
 • enoposteljna soba​ – ni možna zaradi narave potovanja.

Cena ne vključuje/možna doplačila na poti:

 • vstopnine; kiti z ladjo 70€, jahanje 30€, plovba ledena laguna 30€; geotermalni vrelci Myvatn 25€ (na spremembe v ceni nimamo vpliva).
 • hrana izven programa.

Opombe:

 • za potovanje na Islandijo slovenski državljani ne potrebujejo vize
 • število mest je omejeno na 18,
 • potovanje bo zagotovljeno, ko bo 7 prijavljenih potnikov – takrat bodo tudi kupljene letalske karte; v nasprotnem primeru vam bomo vrnili vplačila.
 • cene letalskih kart, cene storitev lokalnih partnerjev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne in lahko odstopajo. Cena potovanja je preračunana glede na ceno letalskih kart 10. septembra 2019.
 • Splošni pogoji so sestavni del ponudbe in so objavljeni na spletni strani
 • info: 041 251 258 ali shakti.potep@gmail.com
 • prosimo, preberite še posebne informacije spodaj​.
 • Prijave zbiramo do 30 dni pred odhodom oziroma zapolnitve mest  preko spodnje povezave

Pomembno: Cene letalskih kart, cene storitev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne in lahko odstopajo. Mi zagotavljamo ceno naše organizacijo in vodenje.

Akcija pri ceni letalske karte velja do preklica! Mednarodna letalska karta je preračunana na 10. septembra 2019 in je bila 450€ z odhodom iz letališča München. Cene letalskih kart se spreminjajo in veljajo do zapolnitve kvot.

PRIJAVA: Za prijavo na potovanje je potrebno izpolniti prijavnico in nam jo izpolnjeno posredovati na naš e-mail: shakti.potep@gmail.com.

Vplačila: ob prijavi se vplača 30% cene aranžmaja in s tem si zagotovite mesto v skupini. Ob minimalnem številu vplačanih prijav zagotovimo odhod. V primeru, da ne zberemo dovolj prijav akontacijo vrnemo oz. se sorazmerno poviša cena in se potovanje vseeno  izpelje.

INFORMATIVNA PRIJAVNICA ZA POTOVANJE