ČAS POTOVANJA

24.10. - 03.11.2019

ali s podaljškom 24.10. - 11.11.2019

SKUPINA
min. 6 – maks. 16 oseb
CENA
od 1550€
CENA S PODALJŠKOM
od 1970€

Mjanmar je izjemno slikovita in skrivnostna dežela zlatih pagod, budistične tradicije ter nasmejanih domačinov. Naše potovanje nas bo popeljalo skozi britansko kolonialno zapuščino, tržnice Yangona pa vse do zlate budistične pagode Švedagon. V osrednjem delu dežele, ob jezeru Inle, bomo odkrivali življenje na vodi, tržnice in bližnje vasice. Ikonični čolnarji in številne etnične skupine bodo vsekakor naredili vtis na nas. V Mandalaju, nekdanjemu kolonialnemu mestu, bomo ob sončnem zahodu posvetili pozornost največjemu tikovemu mostu. Po reki Iravadi se bomo zapeljali vse do slikovitega Bagana, ki slovi po budističnih templjih in vaškemu življenju. Mesto je prav posebej zanimivo v jesenskem in zimskem času, ko se ob sončnih vzhodih ustvarjajo meglice, ki dajejo okolici prav nezemeljski videz. Seveda pa bo čez celotno potovanje nešteto priložnosti za srečevanje s prijaznimi domačini, ki so s svojim eksotičnim izgledom pravi magnet za nas popotnike. Le nazadnje bomo uživali ob Andamaskem morju, v tropskem raju, na jugu države ter si ogledali glavne znamenitosti Bangkoka, Chaing Maia in Ayutthaye.

SPLOŠNE INFORMACIJE

KAKO POTUJEMO? Po Burmi in Tajski bomo potovali z javnim VIP klimatiziranim avtobusom, avtobusom, s taxiji, s čolni, ladjo in najetim avtobusom/kombiji in letalom.

NASTANITEV: Spi se v hotelih 2*/3* v dvoposteljnih sobah, nočitve v preprostem hotelu (dvoposteljne ali troposteljne sobe).

HRANA: Je dobra in pestra. Ogromno je rezancev in riža in na zelo različne načine pripravljene zelenjave. So kraji, kjer strežejo le vegetarijansko hrano. Od mesa se da dobiti piščanca, kozje meso in jagnjetino. Sadje se priporoča predvsem tisto, ki se da olupiti (banane, pomaranče ipd). Ob morju je na zbiro tudi morska hrana (ribe, raki, školjke,…). Hrana je svojevrstno doživetje dežele!

ZAHTEVNOST POTI: Tura je primerna za kogarkoli, ki ima v sebi vsaj malo popotniške žilice. Vsa naša potovanja so avanturistična in je temu tudi prilagojen program potovanja, prevozi in namestitve.

ŠTEVILO OSEB: min 6 – max 16

VREME: V Mjanmar prihajamo v poznem jesenskem in zimskem času, ki je najprijetnejši čas za potovanje, saj je vlage zelo malo in temperature so nižje kot v poletnem času. Temperature se v tem mesecu gibljejo med 5ᵒC in 30ᵒC. Padavine niso pogoste. Več o vremenu si lahko pogledate na spletni strani:http://slovenian.wunderground.com

ZDRAVJE: Več na http://www.zdravinapot.net. Sami ne svetujemo nobenega posebnega cepljenja oz. zaščite vendar je odločitev v vaših rokah.

VARNOST: Burma je varna dežela. Ljudje so prijazni in odprti. Vseeno pa moramo paziti na osebno lastnino, saj se povsod najdejo izjeme – predvsem v velikih mestih, na tržnicah, turističnih krajih in povsod, kjer je večja gneča. Seveda pa moramo upoštevati navodila in pravila pri oblačenju in obnašanju, ki so nekoliko drugačna od naših.

VIZUM: Slovenci za obisk Burme potrebujemo vizum, ki ga uredimo pred odhodom.

Potovanje se uradno izvaja preko agencije Epra d.o.o.

Dan 1 (24.oktober): POLET Transfer do letališča, mednarodni polet proti Bangkoku. (obroki na letalu)

Dan  2 – 3  (25. – 26. oktober): YANGON Po prihodu v Bangkok bo sledil transfer do drugega letališča po koder bomo poleteli do Yangona. Po prihodu v Yangon bo sledil transfer do hotela nato pa obisk zlate pagode Švegadon Paya. Prestolnici Mjanmara je Pablo Neruda dejal »mesto krvi, sanj in zlata«. Naslednji dan se bomo sprehodili po živahnih ulicah, skozi pisane tržnice ter si natančno ogledali kolonialno arhitekturo H (Z) in R (Z) *namesto nočnega avtobusa je možno proti plačilu imeti notranji let

Dan 4 – 6 (27. – 29. oktober): JEZERO INLE IN OKOLIŠKE VASI Jutranji pristanek bo v Nyaungshweju ob jezeru Inle. Jezero Inle bo vsekakor eden izmed vrhuncev potovanja. Že navsezgodaj se bomo srečali z menihi, ki začenjajo dan s pobiranjem darov med domačini. S čolnom se bomo zapeljali po jezeru, kjer bomo srečevali prav posebne ribiče, videli nenavaden način veslanja, zapeljali med plavajoče vrtove in pod hiše, ki stojijo kar na jezeru. Obiskali bomo številne delavnice, kjer na tradicionalen način obdelujejo srebro, pletejo svilo, delajo znane “cherootke”. Tu se bomo srečali z etnično skupino Karen. Dan bomo zaključili z nepozabnim sončnim zahodom na jezeru. Z malce sreče (pravzaprav odvisno od luninega koledarja) bomo doživeli tudi znano živahno in etnično pisano tržnico v eni izmed vasi v bližini jezera in se srečali z mladimi menihi v samostanu z ovalnimi okni ter sveto mesto z več kot 2000 pagodami ter se zapeljali s kolesi po ruralnem okolju ob jezeru Inle ter morda si privoščili kozarec vina v njihovem vinorodnem okolišu.   Zadnji dan se bomo z nočnim avtobusom zapeljali do Mandalaya. GH (Z) in R (Z)

Dan 7: MANDALAY (30.oktober)  Po prihodu v Mandalay in po krajšem počitku si bomo privoščili izlet do Mahamuni pagode, kjer bomo opazovali domačine, ki lepijo zlate lističe na Budin kip. Obiskali bomo tudi nekdanje kraljeve prestolnice in opazovali pagode in samostane ter življenje ob reki Iravadi kjer se le-ta mesta nahajajo. Zaključili bomo v Amarapuri, kjer se bomo sprehodili po tisoč let starem tikovem mostu U Bein in v objektive ujeli razgledniški motiv zatona sonca. H (Z)

Dan 8: REKA IRAVADI (31.oktober) Zjutraj se bomo vkrcali na ladjo, ki nas bo popeljala po reki Iravadi vse do izjemno slikovitega Bagana. Na poti do tja bomo vseskozi  lahko opazovali raznolikost življenja na in ob tej mogočni reki. Prihod v Bagan bo v poznih popoldanski urah. GH (Z)

Dan 9 – 10: BAGAN (1. – 2. oktober) Bagan se ponaša s tisočimi antičnimi templji, ki se razprostirajo preko celotnega podeželja, ki ga bomo spoznali z najetimi električnimi kolesi/motorji. Sledilo bo dvodnevno izgubljanje med številnimi templji, srečevanje z domačini v majhnih vasicah in z mladenkami, ki si lica mažejo s tanako. Sončni vzhod zajet z ene izmed pagod, ko skozi jutranje meglice pokukajo vrhovi templjev, nam bo za vedno ostal v spominu. Za doplačilo si bomo lahko privoščili polet z balonom. Še preden se bomo podali do jezera Inle, bo dovolj časa tudi za ogled “lacquware ” delavnic, kjer s posebnimi tehnikami obdelujejo bambusov les. Ogledali si bomo tudi goro Popa, kjer se na vrhu vulkanskega osamelca nahaja samostan. Od tu se bomo Zvečer se bomo poleteli do Yangona. V kolikor nam bo čas dopuščal bomo zvečer obiskali tudi živahno kitajsko četrt.GH (Z)

Dan 11 (3.november): POLET Tisti ki ne bodo nadaljevali potovanje na jug bodo na ta dan zgodaj zjutraj poleteli proti Evropi.

PODALJŠEK POTOVANJA – JUG MJANMARA  

Dan 11 (3.november): BAGO & ZLATA PAGODA: Zgodaj zjutraj se bomo z najetim kombijem zapeljali do mesta Bago, kjer si bom glede na razpoložljivi čas ogledali stupo in 55 m dolg kip Bude v polležečem položaju. Nato bomo pot nadaljevali ob nasadih kavčuka, omel in riža vse do Kyaiktiya. Ogledali si bomo znano zlato stupo, ki velja za eno najsvetejših budističnih romarskih točk v Mjanmaru, kjer naj bi se v notranjosti le- te nahajal las Bude. Romarji prihajajo na vrh hriba in lepijo zlate lističe. GH (Z)

Dan 12 (4.november): HPA AN – kraški svet in jama Danes se bomo zapeljali proti kraju Hpa An. Kraj ima zelo zanimivo okolico, ki jo bom tudi raziskali. Ogledali si bomo mestni park ter 1000 kipov Bude na vrhu 722 kraškega hriba, ki daje kraju prav poseben, skorajda mističen videz. V kolikor nam bo čas dovoljeval si bomo ogledali še jamo v bližnji okolici. GH (Z)

Dan 13 (5. – 6. november): KOLONIALNO MESTO Danes se bomo zapeljeli do slikovitega kolonialnega mesta Mawlamyine. Do tja bomo prišli z ladjico po reki Thanlwin. Na poti do tja si bomo ogledali samostan, ki je bil zgrajen v času britanske kolonizacije. Po prihodu bo sledil ogled kolonialnega mesta. Dodobra bomo raziskali mesto z okolico in si mogoče ogledali ribiško vas, eno izmed družinskih “tovarn” indijski oreščkov, plantaž kavčuka in betela. V bližini mesta se nahaja »železnica smrti«, ki so jo med drugo svetovno vojno zgradili preko reke Kwai, ki povezuje Mjanmar s Tajsko. Drugi dan zvečer se bomo z nočnim VIP avtobusom proti jugu GH (Z) in R (Z)

Dan 15 – 16 (7. – 8. november): ANDAMANSKO MORJE Jutranji pristanek v manjšem kraju ob Andamanskemu morju. Po prihodu bo sledil počitek in uživanje na eni izmed najlepših in plaž v Mjanmaru, kjer bo ogromno možnosti za potapljanje in uživanje na soncu.  Kokosove palme, bananine palme, turkizno morje, neverjetni sončni zahodi,…. Ali bi si lahko človek želel kaj boljšega ob zaključku potovanja? Za tiste bolj avanturistične bo možnost (po želji) izredno slikovite vožnje z motorjem do sosednje vasi, izlet do slonje farme (možna ježa) ali ribolov z lokalnimi ribiči. Motivov pa spet toliko, da fotokamere tudi tu še ne boste pospravili. GH (Z)

Dan 17 (9. november): MOST NA REKI KWAI Zgodaj zjutraj se bomo zapeljali proti meji s Tajsko. Po prečkanju meje in  nas bo pot vodila sprva proti mestu ustavili v mestu Kackenaburi, kjer si bomo ogledali mosta na reki Kwai in slapove. Pozno popoldan se bomo zapeljali še do prestolnice Tajske. GH (Z)

Dan 18 (10.november): BANGKOK V Bangkoku si bomo ogledali nekaj značilne arhitekture, od kraljeve palače do templjev, vključno s templjem  tempelj Pho z ogromnim kipom Bude. Sprehodili se bomo tudi po tržnici. Popoldan bo prosto za samostojne oglede ali tajsko masažo. Vsi ki ne bodo nadaljevali pot po Tajski, se bodo zvečer zapeljali do letališča, kjer bo sledil polet proti Evropi. R (Z) ali / (Z)

Dan 19 (11. november): PRISTANEK V EVROPI

PODALJŠEK POTOVANJA – TAJSKA

Dan 19 (11.november) AYUTTHAYA Zgodaj zjutraj se bomo zapeljali do Ayutthaye, nekdanje prestolnice v tem delu Azije. Le-tu si bomo ogledali pisano in živahno plavajočo tržnico, kjer domačini prodajajo na vodi. Vsekakor vredno ogleda. Ne bomo si ogledali pa samo tržnice, ampak tudi zanimiv tempeljski, kjer še posebej izstopajo drevesa z Budovo glavo. Iz Ayutthaye se bomo zvečer zapeljali z nočnim vlakom ali VIP avtobusom zapeljali do Chiang Maia. R (Z)

Dan 20 – 21 (12 – 13. november) CHIANG MAI Zjutraj bomo z vlakom prispeli v Chiang Mai, kjer si bomo po krajšem počitku obiskali templja Doi Suthep, ki se nahaja na vrhu hriba nad mestom. Popoldan se bomo sprehodili po mestu in si ogledali arhitekturne značilnosti le-tega ali si po želji privoščili kuharski tečaj tajske kuhinje. Naslednji dan si bomo privoščili izlet v okolici Chiang Maia s sloni in plovbo na bambusovih splavih. Popoldan bomo prispeli nazaj v Chiang Maija, kjer se bomo ponovno vkrcali v vlak ali VIP avtobus, ki nas bo ponovno popeljal nazaj do prestolnice Tajske.  GH (Z)

Dan 22 (14. november): BANGKOK Po prihodu v Bangkok bo sledila vožnja do hotela ter prost dan za samostojno raziskovanje v Bangkoku. GH (Z)

Dan 23 – 24 (15. – 16. november): POLET DOMOV: Iz Bangkoka bomo poleteli proti enemu izmed mednarodnih letališč v Evropi.

*H = hotel; *GH = gostišče, penzion ali spanje pri domačinih; J = jurta; *Z = zajtrk; *V = večerja; *R = razno (vlak, avtobus, paluba); *C = šotori.

Cena (11 dni): 1550€/osebo

Cena s podaljškom na jug (18 dni): od 1970€/osebo

Cena Mjanmar in Tajska (23 dni): od 2270€/osebo

Termin (oktober): 24.10. – 3.11.2019 (11 dni) ali 24.10. – 11.11.2019 (19 dni)

Termin s Tajsko (oktober): 24.10. – 15.11.2019 (23 dni)

Cena vključuje:

 • Povratni letalski prevoz Zagreb – Bangkok/Yangon – Zagreb* z vsemi letališkimi taksami in 20 kg prtljage;
 • Enosmerni let na relaciji Bagan – Yangon* z vsemi letališkimi taksami in 20 kg prtljage (cena variira);
 • Nastanitev v hotelih (H) 2*/3* v dvoposteljni sobah z zajtrkom in v gostiščih (GH) v dvoposteljnih/troposteljnih sobah z zajtrkom;
 • Nočni VIP avtobus (udoben avtobus z raztegljivimi sedeži) na relaciji Bagan – Inle in Inle – Yangon in Mawlamyine – Dawei pri podaljšku potovanja
 • Vsi prevozi po programu v Mjanmaru (najeti avtobus/kombi, redna linija Vip avtobusa, taxiji, električna vozila v Baganu, ladjica na celodnevnem izletu na Inleju, ladjica iz Hpa Ana pri podaljšku potovanja);
 • Vsi prevozi pri podaljšku potovanja (Tajska) ter nočni vlak (BKK- Chiang Mai – BKK);
 • Organizacijo potovanja;
 • Slovensko spremljanje – slovenski vodnik.

Cena ne vključuje/obvezno doplačili pred odhodom:

 • doplačilo za manjšo skupino v primeru da se prijavi manj oseb: 50€ (15 – 14 oseb), 100€ (13 – 10 oseb), 120€ (9 – 7 oseb); 160€ (6 oseb).

Cena ne vključuje/možno doplačilo ob prijavi:

 • urejanje in posredovanje za burmanski vizum (70€);
 • zdravstveno zavarovanje CORIS z asistenco;
 • povratni transfer do letališča, če let izven Slovenije in sicer 60€ (letališče Zagreb, Benetke in Dunaj) do 90€ (letališče Milano, München, Budimpešta);
 • enoposteljna soba​ (20€/dan).

Cena ne vključuje/obvezna doplačila na poti:

 • vstopnine – približno 70€.

Cena ne vključuje/možna doplačila na poti:

 • Vožnja s konjskim vozom – okvirno 10€/osebo;
 • ladjica za opazovanje sončnega zahoda v Mandalayu – okvirno 10€/osebo;
 • kolesa v Inleju – okvirno 5€/osebo;
 • ostali fakultativni izleti na morju – cene bodo znane v Mjanmaru;
 • izposoja motorja s šoferjem na morju – okvirno 20€/osebo
 • Koncert tradicionalnega petja in plesov in lutk – cene bodo znane v Mjanmaru;
 • Tečaj kuhanja v Chiang Maiju.

Pomembno: Cene letalskih kart, cene storitev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne in lahko odstopajo. Mi zagotavljamo ceno naše organizacijo in vodenje.

Mednarodna letalska karta (Zagreb– Bagkok – Yangon – Bagkok – Zagreb)  je preračunana na 15. junija 2019 in je bila 670€ z odhodom iz letališča Dunaj. Cene letalskih kart se spreminjajo in veljajo do zapolnitve kvot.

PRIJAVA: Za prijavo na potovanje je potrebno izpolniti prijavnico in nam jo izpolnjeno posredovati na naš e-mail: shakti.potep@gmail.com. Z izpolnitvijo prijavnice se šteje, da sprejemate določila splošnih pogojev poslovanja Agencije.

Vplačila: Prijave sprejema Agencija do 15 dni pred odhodom oz. do zapolnitve prostih mest. Po prijavi boste prejeli račun, iz katerega bodo razvidni vsi podatki o naročenem potovanju. Sprva se plača akontacija (200€/osebo). Ko je potovanje potrjeno boste prejeli račun za preostali del potovanja. S poslano prijavnico po e-mailu se šteje, da je pogodba sklenjena. Preostali del računa do polne cene mora biti poravnan najkasneje do 14 dni pred odhodom. Ob prijavi se na rezervacijo zaračuna 15 EUR prijavnine. Ob minimalnem številu vplačanih prijav zagotovimo odhod (6 oseb). V primeru manjše skupine je doplačilo 50€ (15 – 14 oseb), 100€ (13 – 10 oseb), 130€ (9 – 7 oseb); 160€ (6 oseb). V primeru, da ne zberemo dovolj prijav akontacijo vrnemo oz. se sorazmerno poviša cena potovanje glede na manjšo skupino.

Opombe:

 • za potovanje v Mjanmar slovenski državljani potrebujejo vizum ki ga uredimo pred odhodom,
 • število mest je omejeno na 16,
 • potovanje bo zagotovljeno, ko bo 6 prijavljenih potnikov – takrat bodo tudi kupljene letalske karte;
 • cene letalskih kart, cene storitev lokalnih partnerjev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne in lahko odstopajo. Cena potovanja je preračunana glede na ceno letalskih kart 15. junija 2019,
 • splošni pogoji so sestavni del ponudbe in so objavljeni na spletni strani,
 • info: 041 251 258 ali shakti.potep@gmail.com,
 • prosimo, preberite še posebne informacije spodaj​,
 • Prijave zbiramo do 30 dni pred odhodom oziroma zapolnitve mest  preko spodnje povezave.

Pomembno: Cene letalskih kart in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne zaradi odstopanj v valutni razmerjih (Burmanski kyat vs. $ vs €) in zaradi spreminjanja cen letalskih prevoznikov.

INFORMATIVNA PRIJAVNICA ZA POTOVANJE