ČAS POTOVANJA

05.09. - 11.09.2020

ali s podaljškom 05.09. - 18.09.2020

SKUPINA
min. 6 – maks. 16 oseb
CENA
od 1050€
CENA S PODALJŠKOM
od 1400€

Naša turška avantura nas bo popeljala do Kapadokije in uživaškega Sredozemlja. Doživeli bomo Kapadokijo z mehkimi vulkanskimi kameninami. Prepešačili bomo vulkanske doline, kjer so nekoč ljudje v skale izklesali številne cerkve in bivališča. Podali se bomo do Konye, ki je dom dervišev. Uživali bomo ob morju sredozemske obale. Namakali se bomo v Pamukkalah, si ogledali antični Efez z okolico, kjer prednjačijo rimski in grški arheološki ostanki ter nazadnje uživali na bazarjih v Carigradu. 

SPLOŠNE INFORMACIJE

 • KAKO POTUJEMO? Potovanje je kombinacija ogledov znamenitosti, manjšega pohodništva, obiskov bolj obmorskih krajev. Potovali bomo z lastnim prevoznim sredstvom, taxiji, terenskimi vozili, metrojem in VIP avtobusom visoke kvalitete (daljše relacije).
 • NASTANITEV: Večina nočitev bo v hotelih ali gostiščih/penzionih in bungalovih z dvoposteljnimi ali troposteljnimi sobami s kopalnico srednje kategorije. Na splošno ko ne bomo v mestih bomo prenočevali v penzionih (tradicionalnih hišah) in pri domačinih kjer nimajo vedno dvoposteljnih sob.
 • VELIKOST SKUPINE: Število udeležencev je omejeno na 16 oseb, minimalno število je 6. Pri manjši skupini (pod 16 oseb) računamo doplačilo, ki so opisana na programu. Majhna skupina nam omogoča večjo prilagodljivost in obisk krajev, ki nam bi bili drugače nedostopni.
 • HRANA in PIJAČA: Turška kuhinja je odlična. Od kebabov, do mesnih jedi, jedi z zelenjavo,… Od pijače se dobi vse: čaj, kava, sokovi in alkohol.
 • ZAHTEVNOST POTI: Potovanje je primerno za kogarkoli z nekaj avanturistične žilice.
 • VALUTA: V Turčiji lahko zamenjamo €/$ v turke lire. Možno je uporaba kreditnih/debetnih kartic in dvig na bankomatih.
 • VREME: Idealen čas za obisk zahodne in osrednje Turčije je od pomladi do jeseni. Takrat je v Turčiji prijetno toplo;. To obdobje velja za najprimernejše obdobje potovanja v Turčije. Temperature se gibljejo od 10 – 25 stopinj, poletja so toplejša.
 • ZDRAVJE: Obveznih cepljenj za Turčijo ni. Priporočamo cepljenje da si ogledate spletno stran net.
 • VARNOST: Turčija je varna država. Potrebna je kot povsod previdnost tam kjer so večje množice ljudi.
 • VIZUM: Slovenski državljani ne potrebujejo vizuma za vstop v Turčijo.
 • OBLAČILA: Predlagamo oblačila za sezonsko spremenljivo vreme. V Kapadokiji in Carigradu zna biti hladneje (april, oktober), medtem ko je jug toplejši. Seznam opreme in priporočil dobite ob prijavi na potovanje.

1.- 2. dan: KAPADOKIJA

Poleteli bomo proti Kapadokiji. Raziskali bomo surrealno, barvito in vulkansko Kapadokijo. Kapadokijo krasijo številne doline z različnimi oblikami, ki so se v tej vulkanski pokrajini iz tufa izoblikovale preko tisočletij. Tu so našli svoja prebivališča ter kasneje klesali cerkve, zatočišča in mesta. Spoznali bomo najbolj skrite kotičke na naši pešpoti po vulkanskih dolinah. Morda nam bo ugajala tudi turška kopel, jutranji “polet” z balonom ali večerja ob turški glasbi in plesu. GH (Z)

3.dan: POT DO KONYE

Iz Kapadokije nas bo pot vodila proti Konyi. Na poti si bomo sprva ogledali podzemno mesto in se sprehodili po kanjonu Ihlare, kjer bomo občudovali v kamen vklesane cerkve. Na poti se bomo ustavili ob karavansaraju Sultanhan,  ki velja za  arhitekturni biser na svileni cesti. Ob prihodu v Konyo si bom ogledali mošejo in sufijski komleks. Konya je dom očeta znanih plešočih dervišev, Rumija, kjer se nahaja njegova grobnica. Tu se bomo seznanili z mističnim sufizmom in si ogledali prefinjene medrese in mošeje. H (Z)

4. dan: POT do SREDOZEMSKEGA MORJA

Zapeljali se bomo do Sredozemskega morja. Na poti se bomo ustavili v mestu Beyshehir, kjer se nahaja lesena mošeja, ki jo krasijo turkizne keramične ploščice. Južno od Beysherija se že razprostira gorovje Taurus, ki  kar kliče med svojo nedotaknjeno naravo. Prihod v turistično Antalyo bo pravi kontrast. Tu se bomo sprehodili po starem mestnem jedru, ki kar privablja s pisanim bazarjem in številnimi »kafiči«. V kolikor nam bo čas dopuščal si bomo ogledali še antični mesti, Aspendos in Perge. H (Z)

5.– 6. dan: OLYMPOS

Iz Antalye bo sledilo sproščeno odkrivanje turškega Sredozemlja. Sprva se bomo zapeljali do počitniškega obmorskega Olympusa, ki je pravi raj za uživače. Številne priložnosti kar kličejo v bližnje hribe, uživanja na morju ter na pohod do večnega ognja. Privoščili si bomo lahko pohod (po želji) ali zgolj uživali na morju. Zvečer si bomo (po želji) privoščili izlet do »večnega ognja«. Spanje v lesenih hiškah/bungalovih. GH (Z)

7.dan: POLET

Transfer do letališča v Antaliyi in polet do Ljubljane.

Podaljšek potovanja – Saklikent, Pamukkale in Carigrad:

7.– 9. dan: KANJON, LIKIJSKA GROBNICE IN MORJE

Zadnji del popotovanja ob sredozemski obali bomo odkrivali skrita mesta, ki so dostopna le z ladjico, med katerimi vsekakor izstopa Simena. Sledilo bo kopanje v turkiznem morju, ki nam bo prav dobro delo. Ogledali si bomo tudi v steno vklesane likijske grobnice v bližini Myre. Iz letoviškega mesta Kaš nas bo pot popeljala do opuščenega, nekoč grškega, mesta Karakoy t.i. mesto duhov. Od tu si bomo privoščili pohod, ki ponuja prekrasen razgled na zaliv Oludeniz. Spustili se bomo do zlatih plaž Oludeniza ob Sredozemskem morju. Vsekakor ne bomo izpustili uživanje v  kanjonu Sakliket in posedanje ob reki. Zadnji dan popoldan se bomo zapeljali do kraja Pamukkale. GH (Z)

10. dan: PAMUKKALE

V Pamukkalah se bomo sprehodili po belih apnenčasti kaskadah, ki jih je termalna voda ustvarjala skozi tisočletja. Po želji se bomo okopali v Kleopatrinem bazenu s termalno vodo. V bližini toplotnih vrecev so antični Grki zgradili mesto Hierapolis. Tu bomo videli nekdanje antično mesto, ki ima impresivno ohranjeno nekropolo. Po ogledu v Pamuklalah se bomo preko rodovitne pokrajine zapeljali do Seldžuka ob egejski obali, kjer si bomo ogledali tradicionalno egejsko vas. GH (Z)

11.– 12. dan: EFES & EGEJSKA OBALA

Ogledali si bomo Efez, enega najboljše ohranjenih antičnih mest iz gršega in rimskega obdobja. Tu se nahajajo številne dobro ohranjene stavbe, knjižnica, gledališče, templji,…Ustavili se bomo tudi v Artemidinem templju, ki velja za enega izmed sedmih čudes antičnega sveta. V bližini Efeza bomo obiskali tudi nekdanje antično mesto Priene, ki leži  nad reko Meander. Čudili se bomo veličastnosti v nekdanjem preročišču, Apolonovem templju, v Didimu. Lahko si bomo privoščili tudi skok v morje. Zadnji večer se bomo vkrcali v udoben Vip avtobus, ki nas bo popeljal do Carigrada. GH (Z) & R (Z)

13. dan: CARIGRAD

Jutranji let proti Carigradu. V Carigradu se bomo sprehodili do starega dela mesta, kjer se bomo seznanili z zgodovinsko-kulturnimi spomeniki (Hagia Sofia, Modra mošeja, rimska cisterna, Osmanska palača, itd ). Sprehodili se bomo do Velikega in egipčanskega bazarja, kjer nakupov ne bo manjkalo. Dobre pijače in jedače pa tudi ne. Prečkali bomo Zlati rog in se povzpeli do stolpa Galata in se sprehodili po ulici Taksim. H (Z)

14.dan: POLET

Let do Ljubljane.

*H = hotel; *GH = gostišče, penzion ali spanje pri domačinih; J = jurta; *Z = zajtrk; *V = večerja; *R = razno (vlak, avtobus, paluba); *C = šotori.

Cena: 1050€

Cena s podaljškom: 1400€

Cena vključuje:

 • Povratni letalski prevoz Ljubljana – Kayseri; Antalya/Istanbul – Ljubljana* z vsemi letališkimi taksami in 20 kg prtljage;
 • nastanitev v hotelih (H) 2*/3* v dvoposteljni sobah z zajtrkom in v gostiščih/penzionih (GH) v dvoposteljnih in več posteljnih sobah z zajtrkom ter v bungalovih z zajtrkom;
 • VIP avtobus (udoben in visok kvaliteten avtobus z raztegljivimi sedeži) na relaciji Fetihye – Pamukale; Kušadasi – Carigrad*;
 • Vsi prevozi po programu (najeti avtobus/kombi, redna linija Vip avtobusa, taxiji, metro);
 • Izlet z ladjico;
 • Organizacijo potovanja;
 • Slovenski vodnik/vodja poti in lokale vodnike.

Cena ne vključuje:

 • doplačilo za manjšo skupino v primeru da se prijavi manj oseb: 50€ (15 – 14 oseb), 80€ (13 – 12 oseb), 100€ (11 – 10 oseb); 140€ (9 – 7 oseb), 160€ (6 oseb).

Cena ne vključuje/doplačila po želji:

 • zdravstveno zavarovanje;
 • povratni transfer do letališča, če let izven Slovenije (okvirno 60€ do 90€);
 • enoposteljna soba (20/noč) enoposteljna soba ni možna ko spimo v gostiščih izven mest;
 • vstopnine – približno 60€;
 • napitnina;
 • dodatna aktivnosti: plezanje v Olympusu (30€), paraglading (40€), turška večerja (25€), turška savna (20€), baloni (150€);
 • dodatni obroki (kosila in večerje) od 5€ – 10€/obrok.

Opombe:

 • za potovanje v Turčijo slovenski državljani ne potrebujejo;
 • število mest je omejeno na 16;
 • potovanje bo zagotovljeno, ko bo 6 prijavljenih potnikov – takrat bodo tudi kupljene letalske karte; v nasprotnem primeru vam bomo vrnili vplačila;
 • cene letalskih kart, cene storitev lokalnih partnerjev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne in lahko odstopajo. Cena potovanja je preračunana glede na ceno letalskih kart 10. septembra 2019;
 • splošni pogoji so sestavni del ponudbe in so objavljeni na spletni strani;
 • prijave zbiramo do 15 dni pred odhodom oziroma zapolnitve mest  preko spodnje povezave.

Pomembno: Cene letalskih kart, cene storitev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne in lahko odstopajo. Mi zagotavljamo ceno naše organizacijo in vodenje.

Mednarodna letalska karta je preračunana na 10. septembra 2019 in je bila 300€ z odhodom z ljubljanskega letališča. Cene letalskih kart se spreminjajo in veljajo do zapolnitve kvot.

PRIJAVA: Za prijavo na potovanje je potrebno izpolniti prijavnico in nam jo izpolnjeno posredovati na naš e-mail. Prijava je informativne narave. Z izpolnitvijo prijavnice se šteje, da sprejemate določila splošnih pogojev poslovanja Agencije.

Vplačila: Prijave sprejema Agencija do 21 dni pred odhodom oz. do zapolnitve prostih mest. Po prijavi boste prejeli račun, iz katerega bodo razvidni vsi podatki o naročenem potovanju. S poslanim računom za prvi obrok v višini 30% cene potovanja se šteje, da je pogodba sklenjena. Preostali del računa mora biti poravnan najkasneje do 10 dni pred odhodom. Ob minimalnem številu vplačanih prijav zagotovimo odhod (6 oseb). V primeru, da ne zberemo dovolj prijav akontacijo vrnemo oz. se sorazmerno poviša cena potovanje glede na manjšo skupino.

INFORMATIVNA PRIJAVNICA ZA POTOVANJE