ČAS POTOVANJA

05.10. - 11.10.2020

SKUPINA
min. 6 – maks. 16 oseb
CENA
850€

Albanija je prava potovalna poslastica za vsakega popotnika. Potovanje po slikoviti južni Albaniji je uravnotežena kombinacija uživanja v naravi, relaksacije na morju ter ogledov historičnih mest. Za začetek našega potovanja si bomo ogledali živahno srednjeveško Krujo, kjer se bomo lahko preizkusili v barantanju na pisanem bazarju, nato pa nas bo pot vodila vzdolž Jadranskega in Ionskega morja do nacionalnega parka Llogara, od koder bomo uživali ob panoramskih razgledih na prelepo gorato okolico in kristalno čisto Ionsko morje. Seveda pa bo dovolj prostega časa tudi za kopanje. V zaledju le-tega se bohotijo antična in zgodovinsko pomembna mesta, ki slišijo na imena Butrint, Gjirokastra in Berat. Izkusili bomo neverjetno gostoljubje domačinov, si morda privoščili kozarček albanskega konjaka, nato pa bo sledil še ogled moderne prestolnice Tirane in že bomo doma, ko se bodo znanci čudili našemu pripovedovanju o tej skoraj prezrti lepotici, ki je val turizma še ni zajel.

SPLOŠNE INFORMACIJE

 • KAKO POTUJEMO? Albanijo bomo prepotovali z najetimi avtobusom.
 • NASTANITEV: Spi se v hotelih 2*/3* v dvoposteljnih sobah z zajtrkom in pri domačinih v dvoposteljnih z zajtrkom.
 • HRANA: Jedli bomo v lokalnih restavracijah. Albanska hrana je zelo okusna in raznolika in malce spominja na balkansko. Večinoma se je juhe, riž in meso, testenine, solate ter sezonsko sadje. Za vegetarijance se bomo potrudili.
 • ZAHTEVNOST POTI: Potovanje je primerno za kogarkoli z malo avanturistične žilice.
 • ŠTEVILO OSEB: min 6 – maks 16
 • VREME: Od pozne pomladi do jeseni je v Albaniji prijetno toplo, temperature se gibljejo od 10 – 25 stopinj, v dolinah je topleje ter na severu (Karpati) pa bolj hladno preko noči.
 • ZDRAVJE: Več na http://www.zdravinapot.net. Sami ne svetujemo nobenega posebnega cepljenja oz. zaščite vendar je odločitev v vaših rokah.
 • VARNOST: Albanija je varna država. Potrebna je kot povsod previdnost tam kjer so večje množice ljudi. Potrebno je spoštovanje pravil glede oblačenja v cerkvah.
 • VIZUM: Slovenci za Albanijo ne potrebujemo vizuma.

DAN 1: TIRANA IN KRUJA

Po jutranjem pristanku v Tirani bomo pot nadaljevali do Kruje, kjer si bomo za začetek ogledali nekdanjo trdnjavo, ki je danes spremenjena v muzej, posvečena pa je največjemu albanskemu heroju, Skenderbegu. Sprehodili se bomo po živahnem bazarju, se preizkusili v barantanju, seveda pa bo dovolj prostega časa za kozarček pravega albanskega konjaka in zelo okusnega bureka. Popoldan bo sledil sprehod po moderni in živahni Tirani,  kjer si bomo ogledali glavni trg, številne komunistične in italijanske stavbe, mošejo ter nekoč prepovedan del mesta. H (Z)

DAN 2: ANTIČNA APOLLONIA

Pot bomo nadaljevali proti jugu, kjer si bomo ogledali antično grško in kasneje rimsko mesto Apollonia. Panoramska pot, ki bo vodila ob morju, bunkerjih in prodajalcih sezonskega sadja, nas bo pripeljala do nacionalnega parka Llogara. GH (Z)

DAN 3: NACIONALNI PARK LLOGARA in JONSKO MORJE 

Zapeljali se bomo do nacionalnega parka Llogara, ki so mu nadeli tudi ime »nacionalni park z najlepšimi razgledi«. Pot bomo nadaljevali vzdolž Ionskega morja, ogledali si bomo tudi pomemben in krasen zaliv Palermo ter  trdnjavo iz 19. stoletja. Nastanjeni bomo v vasici Qeparu. Povzpeli se bomo lahko do stare vasice na bližnjem hribu ali pa se bomo preprosto prepustili šumenju valov z morja ter gostoljubju domačinov. GH (Z)

DAN 4: SARANDA z OKOLICO

Ne daleč stran ob prekrasni albanski rivieri se nahaja simpatična Saranda, ki je nekoč nudila zavetišče grškim legionarjem, kasneje (v komunističnih časih) pa je postala znano letovišče. Tudi mi si bomo privoščili poletni počitek in se prelevili v sodobne popotnike ter si tako privoščili plavanje, sprehode po ulicah mesta … GH (Z)

DAN 5: ANTIČNI BUTRINT IN KAMNITA GJIROKASTRA 

Preko slikovite lagune, ki je raj za ljubitelje ptičev, se bomo odpravili do opevanega antičnega Butrinta, enega najlepših arheoloških najdišč v Albaniji. Po ogledu bo sledila vožnja proti notranjosti Albanije, kjer si bomo sprva ogledali izvor reke Bistrice z zeleno-modri barvi, ki mu pravijo tudi »Modro oko«. Naš cilj pa bo kamnito mesto Gjirokastra. Mesto velja za enega lepših ohranjenih arhitekturnih biser s trdnjavo, kamnitimi hišami in tlakovanimi ulicami. V tem sivo-belem mestu sta odrasla Enver Hoxha in pisatelj Ismail Kadare. H (Z)

DAN 6: MESTO TISOČERIH OKEN

Sledila bo vožnja do ohranjenega zgodovinskega mesta Berat – mesto tisočerih oken, kjer so nekoč živeli Iliri, Rimljani, Bizantinci, Osmani, dandanes pa predvsem Albanci. Izgubljali se bom po prepletenih tlakovanih ulicah mesta in obiskali stare pravoslavne cerkve s tradicionalnimi ikonami. GH (Z)

DA 7: OBMORSKO MESTO DRAČ

Zapeljali se bomo do obmorskega mesta Drač, kjer bomo lahko kupili albanski konjak  ter si ogledali to nekdaj pomembno trgovsko mesto. Od tu bo sledil le še transfer do letališča in let proti Ljubljani/Benetkam/Dunaju. GH (Z)

*H = hotel; *GH = gostišče, penzion ali spanje pri domačinih; J = jurta; *Z = zajtrk; *V = večerja; *R = razno (vlak, avtobus, paluba); *C = šotori.

Cena:  od 900€

Cena vključuje:

 • Povratni letalski prevoz Benetke – Tirana – Benetke* z vsemi letališkimi taksami in 20 kg prtljage;
 • organizacijo potovanja;
 • vodenje in našo energijo;
 • nastanitev v hotelih 2*/3* v dvoposteljni sobah ali gostiščih, nočitve z zajtrki ter v kočah z zajtrkom.
 • prevozi z avtobusom/kombiji po programu;
 • slovenski vodja poti.

Cena ne vključuje:

 • doplačilo za manjšo skupino v primeru da se prijavi manj oseb: 50€ (14 – 15 oseb), 100€ (13 – 12 oseb), 120€ (10 – 9 oseb) ter 160€ (8 -6 oseb),
 • zdravstveno zavarovanje CORIS,
 • povratni transfer do letališča, če let izven Slovenije (okvirno 60€ do 90€)
 • enoposteljna soba​ (120€).
 • vstopnine – približno 80€,
 • napitnina 30€.

Opombe:

 • za potovanje v Albanijo slovenski državljani ne potrebujejo vize;
 • število mest je omejeno na 16,
 • potovanje bo zagotovljeno, ko bo 6 prijavljenih potnikov – takrat bodo tudi kupljene letalske karte; v nasprotnem primeru vam bomo vrnili vplačila.
 • cene letalskih kart, cene storitev lokalnih partnerjev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne in lahko odstopajo. Cena potovanja je preračunana glede na ceno letalskih kart 10. januarja 2018.
 • Splošni pogoji so sestavni del ponudbe in so objavljeni na spletni strani
 • ​prosimo, preberite še posebne informacije spodaj​.
 • Prijave zbiramo do 20 dni pred odhodom oziroma zapolnitve mest  preko spodnje povezave

Pomembno: Cene letalskih kart, cene storitev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne in lahko odstopajo. Mi zagotavljamo ceno naše organizacijo in vodenje.

Akcija pri ceni potovanja velja do preklica! Mednarodna letalska karta je preračunana na 10. januarja 2020 in je bila 155€ z odhodom iz letališča iz Benetk. Cene letalskih kart se spreminjajo in veljajo do zapolnitve kvot.

PRIJAVA: Za prijavo na potovanje je potrebno izpolniti prijavnico in nam jo izpolnjeno posredovati na naš e-mail: shakti.potep@gmail.com.

Vplačila: ob prijavi se vplača 200€ akontacije in s tem si zagotovite mesto v skupini. Ob minimalnem številu vplačanih prijav zagotovimo odhod. V primeru, da ne zberemo dovolj prijav akontacijo vrnemo oz. se sorazmerno poviša cena in se potovanje vseeno  izpelje. Ko je skupina potrjena se plača letalsko karto, preostanek pa se nakaže na račun agencije najkasneje tri tedne pred odhodom.

INFORMATIVNA PRIJAVNICA ZA POTOVANJE