ČAS POTOVANJA

04.07. - 11.07.2020

ali s podaljškom 04.07. - 14.07.2020

SKUPINA
min. 6 – maks. 16 oseb
CENA
od 1200€
CENA S PODALJŠKOM
od 1500€

Armenija ponuja poleg naravne lepote še izjemno kulturno in zgodovinsko bogastvo. Odkrivali bomo daljno preteklost Armenije, visokogorje nizkega Kavkaza, številne cerkve, odkrivali manjše zaselke, kjer je čas zastal. Privoščili si bomo vožnjo z žičnico nad kanjonom do mističnega samostana  Tatev, se peš spustili do armenskega Macchu Picchuja, se čudili znanju starodavnih ljudstev v armenskem “Stonehengu”, spoznali hačkarje (križne kamne), opazovali biblični Ararat ter uživali ob jezeru Sevan. Privoščili si bomo  treking v slikovitem vulkanskem gorovju Geghama, ki velja za eno najslikovitejših gorskih verig v Armeniji.

SPLOŠNE INFORMACIJE

 • KAKO POTUJEMO? Armenijo bomo prepotovali z najetimi avtobusom (samo za nas). Do petroglifov bomo potovali tudi z najetimi terenskimi vozili.
 • NASTANITEV: Spi se v hotelih 2*/3* v dvoposteljnih sobah z zajtrkom in pri domačinih v dvoposteljnih ali več posteljnih sobah z zajtrkom ter eno nočitve na trekingu so v šotorih (zajtrk in večerja).
 • HRANA: Jedli bomo v hotelskih in lokalnih restavracijah. Armenska hrana je zelo okusna in raznolika. Večinoma se je juhe, riž in meso, testenine, solate ter sezonsko sadje. Za vegetarijance se bomo potrudili.
 • ZAHTEVNOST POTI: Potovanje je primerno za kogarkoli. Treking v Armeniji je po želji, a tehnično ni zahteven, kjub temu da je najvišja točka precej visoko. Primerni hribi za nabiranje kondicije so npr Velika Planina, Nanos, Snežnik… Potrebno je biti fizično pripravljen, treking tehnično ni zahteven, a predlagamo kondicijo kot za naše srednje gorje.
 • ŠTEVILO OSEB: min 6 – maks 16
 • VREME: Na zgodnje poletje je v deželah Kavkaza prijetno toplo, temperature se gibljejo od 10 – 30 stopinj, na treking pa bolj hladno in tukaj je tudi večja možnost krajših padavin. Obdobje konec junija velja stabilno vreme in tudi ni prevroče, na trekingu pa so pašniki posejani z rožami.
 • ZDRAVJE: Več na http://www.zdravinapot.net. Sami ne svetujemo nobenega posebnega cepljenja oz. zaščite vendar je odločitev v vaših rokah.
 • VARNOST: Armenija je varna država. Potrebna je kot povsod previdnost tam kjer so večje množice ljudi. Potrebno je spoštovanje pravil glede oblačenja v cerkvah.

VIZUM: Slovenci za obisk Armenije ne potrebujemo vizuma, a potrebujemo 6 mesecev veljavni potni list.

Dan 1: POLET Poleteli bomo proti Erevanu.

Dan 2: EREVAN Po pristanku in krajšemu počitku si bomo ogledali mestno tržnico, se sprehodili do kaskad, si ogledali muzeje ter spomenik posvečen žrtvam genocida. Zvečer si bomo lahko privoščili večerjo s tradicionalnim armenskim plesom in petjem ter pokušino vrhunskega armenskega konjaka. H (Z)

Dan 3: ARARAT in VINORODNA REGIJA Iz Garnija se bomo zapeljali proti jugu Armenije in sicer sprva se bomo zapeljali do samostana Khor Virap, ki se nahaja ob vznožju biblijske gore Ararat, kjer naj bi pristala Noetova barka. Slikovita vožnja nas bo popeljala do vinorodnega okoliša, kjer si bomo v neposredni bližini ogledali Noravank cerkev, ki se nahaja v idilični pokrajini. GH (Z)

Dan 4: AREMENSKI “STONEHENGE” in PETROGLIFI Slikovita vožnja nas bo popeljala do armenskega »Stonehenga« (observatorij), kjer se bomo čudili znanju tedanjih ljudstev na tem območju. Od se bomo s terenskimi vozili podali v bližnje hribe kjer si bomo ogledali petroglife, ki so vklesani v kamne na 3100 m in uživali na pešpoti v prekrasni naravi ob bližnjem jezeru. Nazadnje se bomo zapeljali do soteske, kjer se nahaja samostan Tatev. GH (Z)

Dan 5: TATEV IN armenska KAPADOKIJA Samostan Tatav leži na klifu nad kanjonom preko katerega se bomo zapeljali z žičnico. Ogledali si bomo samostan Tatev in se pogovorili z menihom. Po želji si bomo lahko privoščili krajši sprehod v sotesko reke Vorotan do samostana, ki ga oskrbuje menih. Če se nam bo sreča nasmehnila, se bomo pogovorili z njim. Iz samostana nas bo pot vodila do »Hudičevega« mostu in do toplotnih vrelcih in nazaj do Tateva. Naslednji dan se bomo zapeljali do armenske »Kapadokije«, kjer so do nedavnega prebivali ljudje v jamskih bivališčih. Le nazadnje se bomo zapeljali do mesta Yeghegnadzor, kjer bomo tudi prespali. GH (Z)

Dan 6: HAČKARJI in DILIDŽAN Zapeljali se bomo v bližino jezera Sevan. Na poti pa si bomo ogledali karavansaraj Selim, ki se nahaja na prelazu (2410 m) od koder se nam bo odprl prekrasen razgled na okolico. Ob jezeru Sevan si bomo ogledali armenske hačkarje (nagrobne križne kamne). Zvečer se bomo zapeljali v gozdnato regijo Armenije, do mesta Dilijan. Sprehodili se bomo po mestu, ki je ohranil staro arhitekturo lesenih hiš in tlakovanih ulic. GH (Z)

Dan 7: Antični tempelj GARNI & cerkev GEGHARD Zapeljali se bomo do zanimive soteske, kjer bomo opazovali »simfonijo kamnov« ob templju Garni ter marsikaj zanimivega izvedeli o njihovi stari veri pred krščanstvom. Od tu se bomo zapeljali do v goro vklesanega samostana Geghard, ki velja za enega najlepših primerkov v okolici Erevana. GH (Z)

Dan 8: TRANSFER DO LETALIŠČA Transfer do letališča v Yervanu in let proti Dunaju.

PODALJŠEK POTOVANJA – TREKING v gorovju GEGHAMA

Dan 8 – 10:  TREKING V GOROVJU GEGHAMA Za vse ljubitelje trekinga smo izbrali najboljšo kombinacijo trekinga s krasnimi razgledi, vulkanskimi jezeri in ostanki iz preteklosti. Našo pešpot bomo začeli s sprehodi skozi slikovite alpske travnike vse do visokogorskega vulkanskega jezera Akna in najvišje točke do vulkana Azdahak, ki se nahaja v t.i, armenskem višavju. Vulkan je nedelujoč in le-tam se nahaja krater. Prav od tu se nam bodo ponujali neverjetno lepi razgledi nad okolico vpetih dolin in armenskega visokogorja. Ob sreči bomo od tu videli tudi goro Ararat, dolino Kotyak, jezero Sevan in celotno verigo Geghama. Na poti bomo občudovali jezera, petroglife, posebne »zmajeve« kamne, jezera, vulkansko gore…. Dvakrat bom prespali v šotorih, zadnji dan bom prespali v vasi. Naša najvišja točka trekinga bo 3597m. Prehodili bomo okvirno 15 km/dan. C (Z, V) in GH (Z)

Dan 11: TRANSFER DO LETALIŠČA Transfer do letališča in let proti Dunaju.

*H = hotel; *GH = gostišče, penzion ali spanje pri domačinih; J = jurta; *Z = zajtrk; *V = večerja; *R = razno (vlak, avtobus, paluba); *C = šotori.

Cenaod 1200€/osebo 

Cena s podaljškom: od 1500€/osebo

Cena vključuje:

 • Povratni letalski prevoz Dunaj – Yerevan/Tbilisi – Dunaj* z vsemi letališkimi taksami in 20 kg prtljage;
 • nastanitev v hotelih 2*/3* v dvoposteljni sobah (H) ali v čistih gostiščih/penzionih v dvoposteljnih ali troposteljnih sobah, nočitve z zajtrki; na trekingu nočitve v šotorih z zajtrkom in večerjo;
 • prevozi z avtobusi in/ali kombiji po programu;
 • terenska vozila za izlet do petroglifov in terenska vozila do/iz Tateva;
 • slovenski vodja poti;
 • organizacija potovanja in lokalno vodenje.

Cena ne vključuje/obvezno doplačili pred odhodom:

 • doplačilo za manjšo skupino v primeru da se prijavi manj oseb: 50€ (14 oseb), 80€ (13 – 11 oseb), 100€ (10 – 8 oseb); 140€ (7 – 6 oseb);
 • Povratni letalski prevoz Dunaj – Yerevan/Tbilisi – Dunaj* z vsemi letališkimi taksami in 20 kg prtljage;
 • Možnost izposoje spalnih vreč in podlog za tri dni je 10€/osebo (treking v Armeniji).

Cena ne vključuje/možno doplačilo ob prijavi:

 • zdravstveno zavarovanje CORIS z asistenco,
 • povratni transfer do letališča, če let izven Slovenije (okvirno 60€ do 90€)
 • enoposteljna soba​ (20€/dan) – ni možno povsod.

Cena ne vključuje/obvezna doplačila na poti:

 • vstopnine – približno 40€,
 • napitnina za vodnike in šoferje 20€,

Opombe:

 • za potovanje v Armenijo slovenski državljani ne potrebujejo vize,
 • število mest je omejeno na 16,
 • potovanje bo zagotovljeno, ko bo 6 prijavljenih potnikov – takrat bodo tudi kupljene letalske karte; v nasprotnem primeru vam bomo vrnili vplačila,
 • cene letalskih kart, cene storitev lokalnih partnerjev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne in lahko odstopajo. Cena potovanja je preračunana glede na ceno letalskih kart 10. septembra 2019,
 • Splošni pogoji so sestavni del ponudbe in so objavljeni na spletni strani;
 • info: 041 251 258 ali shakti.potep@gmail.com
 • prosimo, preberite še posebne informacije spodaj​.
 • Prijave zbiramo do 20 dni pred odhodom oziroma zapolnitve mest  preko spodnje povezave

Pomembno: Cene letalskih kart, cene storitev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne in lahko odstopajo. Mi zagotavljamo ceno naše organizacijo in vodenje.

Akcija pri ceni potovanja velja do preklica! Mednarodna letalska karta je preračunana na 10. septembra 2019 in je bila 400€ z odhodom iz letališča Dunaj. Cene letalskih kart se spreminjajo in veljajo do zapolnitve kvot.

PRIJAVA: Za prijavo na potovanje je potrebno izpolniti prijavnico in nam jo izpolnjeno posredovati na naš e-mail: shakti.potep@gmail.com.

Vplačila: ob prijavi se vplača 30% cene aranžmaja in s tem si zagotovite mesto v skupini. Ob minimalnem številu vplačanih prijav zagotovimo odhod. V primeru, da ne zberemo dovolj prijav akontacijo vrnemo oz. se sorazmerno poviša cena in se potovanje vseeno  izpelje.

INFORMATIVNA PRIJAVNICA ZA POTOVANJE