ČAS POTOVANJA

28.08. - 05.09.2019

ali s podaljškom 28.08. - 08.09.2019

SKUPINA
min. 6 – maks. 16 oseb
CENA
od 1050€ + letalska karta
CENA S PODALJŠKOM
od 1320€ + letalska karta

Armenija ponuja poleg naravne lepote še izjemno kulturno in zgodovinsko bogastvo. Odkrivali bomo daljno preteklost Armenije, visokogorje nizkega Kavkaza, številne cerkve in armenski Vatikan. Izgubljali se bomo po armenskem “Macchu Picchuju” in odkrivali manjše zaselke. Privoščili si bomo vožnjo z žičnico nad kanjonom do vasi Tatev, se čudili znanju starodavnih ljudstev v armenskem “Stonehengu”, spoznali kačkarje (križne kamne), opazovanli biblični Ararat, uživali ob jezeru Sevan in v armenski Švici. Privoščili si bomo treking v slikovitem vulkanskem gorovju Geghama, ki velja za eno najslikovitejših gorskih verig v Armeniji. .

SPLOŠNE INFORMACIJE

KAKO POTUJEMO? Armenijo in Gruzijo bomo prepotovali z najetimi avtobusom (samo za nas). Do petreoglifov v bližini Sisiana bomo potovali tudi z najetimi terenskimi vozili.

NASTANITEV: Spi se v hotelih 2*/3* v dvoposteljnih sobah z zajtrkom in pri domačinih v dvoposteljnih ali več posteljnih sobah z zajtrkom ter eno nočitve na trekingu so v šotorih.

HRANA: Jedli bomo v preverjenih lokalnih restavracijah in pri domačinih. Armenska in gruzinska kuhinja je zelo okusna in raznolika. Večinoma se je juhe, riž in meso, testenine, solate ter sezonsko sadje. Za vegetarijance se bomo potrudili.

ZAHTEVNOST POTI: Potovanje je primerno za kogarkoli. Pohodi so po želji, a tehnično niso zahtevni.

ŠTEVILO OSEB: min 6 – maks 16

VREME: Preko poletja je v deželah Kavkaza prijetno toplo, temperature se gibljejo od 10 – 30 stopinj, na severu (treking) pa bolj hladno in tukaj je tudi večja možnost krajših padavin. V začetku poletja (junij/julij) ter konec (avgusta/septembra) je najbolj stabilno vreme in tudi ni prevroče.

ZDRAVJE: Več na http://www.zdravinapot.net. Sami ne svetujemo nobenega posebnega cepljenja oz. zaščite vendar je odločitev v vaših rokah.

VARNOST: Armenija in Gruzija sta varni državi. Potrebna je kot povsod previdnost tam kjer so večje množice ljudi. Potrebno je spoštovanje pravil glede oblačenja v cerkvah.

VIZUM: Slovenci za obisk Armenije in Gruzije ne potrebujemo vizuma, a potrebujemo 6 mesecev veljavni potni list.

Dan 1: POLET proti GRUZIJI

Dan 2: TBILISI  V gruzinski prestolnici si bomo ogledali glavne znamenitosti v mestu: staro mestno jedro s cerkvijo Metehki, sinagogo in trdnjavo Narikala od koder bo krasen panoramski razgled na mesto. Iz trdnjave se bomo spustili po ulicah starega mestnega jedra in si ogledali mošejo in nekdanje toplice, kjer sta se med drugimi okopala tudi Puškin in Tolstoj. Popoldan bo prosto za prostovoljne nakupe. Zvečer se bomo tisti, ki bomo nadaljevali potovanja vkrcali v vlak, ki nas bo popeljal proti prestolnici Armenije, do Erevana. R (Z)

Dan 3: ARARAT in VINORODNA REGIJA Po pristanku se bomo zapeljali do samostana Khor Virap, ki se nahaja ob vznožju biblijske gore Ararat, kjer naj bi pristala Noetova barka. Slikovita vožnja nas bo popeljala do vinorodnega okoliša, kjer si bomo v neposredni bližini ogledali Noravank cerkev, ki se nahaja v idilični pokrajini. GH (Z)

Dan 4: AREMENSKI “STONEHENGE” in PETROGLIFI Slikovita vožnja nas bo popeljala do armenskega »Stonehenga« (observatorij), kjer se bomo čudili znanju tedanjih ljudstev na tem območju. Od se bomo s terenskimi vozili podali v bližnje hribe kjer si bomo ogledali petroglife, ki so vklesani v kamne na 3100 m in uživali na pešpoti v prekrasni naravi ob bližnjem jezeru. Od ti se bomo zapeljali do samostana Tatav, ki leži na klifu nad kanjonom preko katerega se bomo zapeljali z žičnico. GH (Z)

Dan 5: TATEV in armenska »KAPADOKIJA« Ogledali si bomo samostan Tatev. Po želji si bomo lahko privoščili krajši sprehod v sotesko reke Vorotan do samostana, ki ga oskrbuje menih. Če se nam bo sreča nasmehnila, se bomo pogovorili z njim. Iz samostana nas bo pot vodila do »Hudičevega« mostu in do toplotnih vrelcih. Ogledali si bomo tudi zanimivi vas, t.i. armensko Kapadokijo skozi katero se bomo sprehodili. Prespali bom v Sisianu. GH (Z)

Dan 6: KARAVNASARAJ in HAČKARJI Pot nas bo vodila do jezera Sevan in do Dilijana. Na poti si bomo ogledali karavansaraj Selim, ki se nahaja na prelazu (2410 m) od koder se nam bo odprl prekrasen razgled na okolico. V bližini jezera Sevan si bomo ogledali armenske hačkarje (nagrobne križne kamne) ter se mogoče namočili v jezeru. Od tu se bomo zapeljali Dilijan, ki je ohranil staro arhitekturo lesenih hiš in tlakovanih ulic. GH (Z)

Dan 7: Armenska ŠVICA, tempelj GARNI & samostan GEGHARD  Sprehodili se bomo po gozdnati okolici Dilijana ter se popoldan zapeljali do zanimive soteske, kjer bomo opazovali »simfonijo kamnov« ob templju Garni. Od tu se bomo zapeljali do v goro vklesanega samostana Geghard, ki velja za enega najlepših primerkov v okolici Erevana. GH (Z)

Dan 8: ERAVAN V Erevanu si bomo ogledali mestno tržnico, se sprehodili do kaskad, si ogledali muzeje ter spomenik posvečen žrtvam genocida. Zvečer si bomo lahko privoščili večerjo s tradicionalnim armenskim plesom in petjem. H (Z)

*Tisti ki ne bodo nadaljevali pot na treking, se bodo zapeljali do Tbilisija (4 ure vožnje) od koder bodo poleteli proti evropskemu bližnjemu mednarodnemu letališču.

Dan 9: TRANSFER DO LETALIŠČA Transfer do letališča in let proti Dunaju.

PODALJŠEK POTOVANJA – TREKING

Dan 9 – 11:  TREKING V GOROVJU GEGHAMA Za vse ljubitelje trekinga smo izbrali najboljšo kombinacijo trekinga s krasnimi razgledi, vulkanskimi jezeri in ostanki iz preteklosti. Našo pešpot bomo začeli s sprehodi skozi slikovite alpske travnike vse do visokogorskega vulkanskega jezera Akna in najvišje točke do vulkana Azdahak, ki se nahaja v t.i, armenskem višavju. Vulkan je nedelujoč in le-tam se nahaja krater. Prav od tu se nam bodo ponujali neverjetno lepi razgledi nad okolico vpetih dolin in armenskega visokogorja. Ob sreči bomo od tu videli tudi goro Ararat, dolino Kotyak, jezero Sevan in celotno verigo Geghama. Na poti bomo občudovali jezera, petroglife, posebne »zmajeve« kamne, jezera, vulkansko gore…. Dvakrat bom prespali v šotorih, zadnji dan bom prespali v gostišču. Naša najvišja točka trekinga bo 3597m. Prehodili bomo okvirno 15 km/dan. C (Z) in GH (Z)

Dan 12: TRANSFER DO LETALIŠČA Transfer do letališča in let proti Dunaju.

*H = hotel; *GH = gostišče, penzion ali spanje pri domačinih; J = jurta; *Z = zajtrk; *V = večerja; *R = razno (vlak, avtobus, paluba); *C = šotori.

Cena: od 1050€ + letalska karta
Cena s podaljškom: od 1320€ + letalska karta
*cena letalske karte je okvirno 380€/osebo

Cena vključuje:
– Organizacijo potovanja;
– vodenje in našo energijo;
– nastanitev v hotelih 2*/3* v dvoposteljni sobah (H) ali gostiščih (GH) v dvoposteljnih ali troposteljnih sobah, nočitve z zajtrki;
– prevozi z avtobusi in/ali kombiji po programu;
– lokalno vodenje,
– na trekingu nočitve v šotorih z zajtrkom in večerjo;
– slovensko vodnik – vodja poti,
– organizacija potovanja.

Cena ne vključuje/obvezno doplačili pred odhodom:
– doplačilo za manjšo skupino v primeru da se prijavi manj oseb: 50€ (15 – 14 oseb), 100€ (13 – 10 oseb), 130€ (7 – 9 oseb), 150€ (6 oseb);
– Povratni letalski prevoz Dunaj – Yerevan/Tbilisi – Dunaj* z vsemi letališkimi taksami in 20 kg prtljage (380€ ob zgodnji prijavi);
– Možnost izposoje šotorov za tri dni je 15€/osebo (treking v Armeniji).
– Možnost izposoje spalnih vreč in podlog za tri dni je 10€/osebo (treking v Armeniji).

Cena ne vključuje/možno doplačilo ob prijavi:
– zdravstveno zavarovanje CORIS z asistenco 35€ – 55€,
– povratni transfer do letališča, če let izven Slovenije (okvirno 60€ do 90€)
– enoposteljna soba​ (120€ – 170€) – ni povsod možno.

Cena ne vključuje/obvezna doplačila na poti:
– vstopnine – približno 60€ – 80€,
– napitnina za vodnike in šoferje 30€,

Opombe:
– za potovanje v Armenijo in Gruzijo slovenski državljani ne potrebujejo vize,
– število mest je omejeno na 16,
– potovanje bo zagotovljeno, ko bo 6 prijavljenih potnikov – takrat bodo tudi kupljene letalske karte; v nasprotnem primeru vam bomo vrnili vplačila,
– cene letalskih kart, cene storitev lokalnih partnerjev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne in lahko odstopajo. Cena potovanja je preračunana glede na ceno letalskih kart 10. aprila 2018,
– Splošni pogoji so sestavni del ponudbe in so objavljeni na spletni strani shkatipotep.com
– info: 031 249 105 ali potep@gmail.com
– prosimo, preberite še posebne informacije spodaj​.
– Prijave zbiramo do 30 dni pred odhodom oziroma zapolnitve mest  preko spodnje povezave

Pomembno: Cene letalskih kart, cene storitev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne in lahko odstopajo. Mi zagotavljamo ceno naše organizacijo in vodenje.

Akcija pri ceni potovanja velja do preklica! Mednarodna letalska karta je preračunana na 10. decembra 2018 in je bila 350€ z odhodom iz letališča Dunaj. Cene letalskih kart se spreminjajo in veljajo do zapolnitve kvot.

PRIJAVA: Za prijavo na potovanje je potrebno izpolniti prijavnico in nam jo izpolnjeno posredovati na naš e-mail: shakti.potep@gmail.com.

Vplačila: ob prijavi se vplača 30% cene aranžmaja in s tem si zagotovite mesto v skupini. Ob minimalnem številu vplačanih prijav zagotovimo odhod. V primeru, da ne zberemo dovolj prijav akontacijo vrnemo oz. se sorazmerno poviša cena in se potovanje vseeno  izpelje.

INFORMATIVNA PRIJAVNICA ZA POTOVANJE