ČAS POTOVANJA

15.10. - 26.10.2020

ali s podaljškom 15.10. - 01.11.2020

SKUPINA
min. 6 – maks. 16 oseb
CENA
od 1400€
CENA S PODALJŠKOM
od 1800€

Potovanje nas bo vodilo v “vrata Evrope” pod Kavkazom. Dežele ponujajo poleg naravne lepote še izjemno kulturno in zgodovinsko bogastvo. Odkrivali bomo visokogorje čudovitega visokega Kavkaza v Gruziji. V Armeniji bomo opazovali biblični Ararat. Ogledali si bomo  številne starodavne cerkve. V utrjenih vasicah bomo uživali v gostoljubju domačinov, poskušali bomo vino in armenski konjak ter odkrivali moderna mesta in sovjetsko zapuščino in se čudili bogastvu “kavkaških šejkov” v Azerbajdžanu. Južni Kavkaz bo zagotovo navdušil vsakega med nami.

SPLOŠNE INFORMACIJE

 • KAKO POTUJEMO? Kavkaz bomo prepotovali z najetimi avtobusom, vlakom (spalnik – kupe) in z najetimi terenskimi vozili.
 • NASTANITEV: Spi se v hotelih 2*/3* v dvoposteljnih sobah z zajtrkom in pri domačinih v dvoposteljnih ali troposteljnih sobah z zajtrkom.
 • HRANA: Jedli bomo v hotelskih in lokalnih restavracijah. Kavkaška hrana je zelo okusna in raznolika. Večinoma se je juhe, riž in meso, testenine, solate ter sezonsko sadje. Za vegetarijance se bomo potrudili.
 • ZAHTEVNOST POTI: Potovanje je primerno za kogarkoli. Celodnevni pohod v Gruziji je po želji, a tehnično ni zahteven. Pod Kazbegi se lahko zapeljemo z džipom za doplačilo (70€/džip).
 • ŠTEVILO OSEB:  6 – maks. 16
 • VREME: Na pomlad in jesen je v deželah Kavkaza prijetno toplo, temperature se gibljejo od 10 – 25 stopinj, na severu (Kavkaz) pa bolj hladno in tukaj je tudi večja možnost krajših padavin.
 • ZDRAVJE: Več na http://www.zdravinapot.net. Sami ne svetujemo nobenega posebnega cepljenja oz. zaščite vendar je odločitev v vaših rokah.
 • VARNOST: Armenija in Gruzija sta varni državi. Potrebna je kot povsod previdnost tam kjer so večje množice ljudi. Potrebno je spoštovanje pravil glede oblačenja v cerkvah.
 • VIZUM: Slovenski državljani za obisk Gruzije in Armenije ne potrebujemo vizuma, a potrebujemo vizum za Azerbajdžan, ki ga uredimo pred odhodom.

1.dan: POLET

Transfer do letališča in polet do Bakuja.

2.dan: BAKU

Po jutranjem pristanku si bomo v impozantnem Bakuju ogledali karavansaraj, palačo, stolp, bazar in moderni del mesta, kjer je opaziti blišč, moderno arhitekturo in bogastvo kavkaških šejkov. Država je namreč bogata s “črnim zlatom”. Zvečer si pa bomo ogledali še zoroastrski večni ogenj. H (Z)

3.dan: BLATNI VULKANI in PETROGLIFI

Zjutraj si bomo ogledali naravni park Qobustan, kjer so našli kamenodobne jamske poslikave in petroglife. Na Yanardagu pa bomo opazovali blatne vulkane. Po kosilu pa se bomo zapeljali do nekoč pomembnega mesta na svileni cesti, do Šemakija, kjer si bomo ogledali mavzolej in petkovo mošejo. Nato pa nas bo pot vodila še do  simpatične gorske vasice ob vznožju Kavkaza, ki je ohranila kamnito arhitekturo srednjeveškega trga. Prespali bomo pri domačinih. GH (Z)

4.– 5. dan: GORSKA VAS in KHANOVA PALAČA

Sprehodili se bomo po vasi, pokramljali z domačini, si ogledali domače izdelke in morda nakupili svilene rute. Popoldan pa se bomo zapeljali proti zahodu, proti mestu Šeki. Mesto je bilo skozi stoletja stičišče trgovskih poti in velja za enega od vrhuncev Azerbajdžana. V mestu bomo obiskali Khanovo palačo, kjer se bomo navduševali nad dekoracijam v notranjosti. Sprehodili se bomo skozi lokalno tržnico in uživali v prijetnem vzdušju. Naslednji dan zvečer pa se bomo zapeljali proti mejnemu prelazu in prečkali mejo v Gruzijo. GH (Z)

6. – 7. dan: VINORODNA REGIJA GRUZIJE

V vinorodni pokrajini Kakheti si bomo ogledali nekdanje kraljevo mesto Sighnagi, ki je ohranilo zanimivo arhitekturo iz 18. stoletja. Mesto je obdano z obzidjem, kjer se nahaja kar 23 obrambnim stolpov. Pri domačinih bomo imeli možnost uživati v odličnem gruzinskem vinu in gruzinski hrani. Naslednji dan si bomo ogledali 7 km dolg tunel, kjer hranijo gruzinska vina. Od tu se bom zapeljali proti neobljudenemu delu Gruzije,    kjer si bomo ogledali tudi eno najbolj znanih gruzijskih zgodovinskih znamenitosti – v skalo vklesan samostan David Gareji. Samostan se nahaja na pustem in neobljudenem hribovitem območju, kjer stoji 15 samostanov, od katerih danes deluje samo še dva. Zvečer pa bomo že v Tbilisiju. GH/H (Z)

8. – 9. dan: KAZBEGI

Cesta nas bo vodila v osrčje visokega Kavkaza. Na poti se bomo ustavili v obokani trdnjavi Ananuri in ob smučišču Gadauri. V visokem Kavkazu si bomo privoščili 3-urni sprehod (za doplačilo možnost vzpona z džipom) do cerkve Stepan Tsminda na 2.170 m od koder bomo ob lepem vremenu imeli razgled na goro Kazbegi (5.047m). Čas si bomo popestrili z odkrivanjem bližje okolice na peš poteh, kjer bomo uživali v visokogorski pokrajini Kavkaza. Med drugim se bomo zapeljali do druge najvišje ležeče vasice v Evropi, ki se nahaja na 2200m. V kolikor nam bo vreme služilo si bomo tudi tu privoščili krajši pohod. Prespali bomo v Kazbegiju. GH (Z)

10. dan: GORI, UPLITSIKHE in MTSKHETA

Pot nas bo vodila nazaj proti Tbilisiju. Na poti do tja se bomo ustavili v Stalinovem muzeju v mestu Gori.  V bližini mesta leži Uplitsikhe t.i. »gruzinska “Kapadokije”, nekdanja postojanka na svileni cesti. Krasna pokrajina mehkih vulkanskih kamenin z bivališči, delujočo cerkvijo in skrivnimi rovi. Po ogledu pa se bomo zapeljali do nekdanje prestolnice Gruzije, do Mtskhete ter si povzpeli do cerkev ena vrhu hriba od koder je krasen razgled na okolico. Prespali bomo v Tbilisiju. GH (Z)

11.dan: TBILISI 

V gruzinski prestolnici si bomo ogledali glavne znamenitosti: staro mestno jedro s cerkvijo Metehki, sinagogo in trdnjavo Narikala od koder bo krasen panoramski razgled na mesto. Iz trdnjave se bomo spustili po ulicah starega mestnega jedra in si ogledali mošejo in nekdanje toplice, kjer sta se med drugimi okopala tudi Puškin in Tolstoj. Popoldan bo prosto za prostovoljne nakupe. H (Z) *tisti ki bomo nadaljevali potovanje v Armenijo, se bomo zvečer vkrcali v vlak, ki nas bo popeljal proti Erevanu.  

12. dan: POLET

PODALJŠEK POTOVANJA – ARMENIJA:

12. dan: EREVAN z okolico 

V okolici Erevana si bomo ogledali tempelj Garni. Od tu se bomo zapeljali po soteski Azatriver do v goro vklesanega samostana Gerhard, ki velja za enega najlepših primerkov v okolici Armeniji. Popoldan si bomo ogledali še spomenik posvečen žrtvam genocida. Zvečer se bomo sprehodili po ulicah armenske prestolnice ali šli na pokušino poznanega armenskega konjaka. H (Z)

13.dan: ARARAT in VINORODNA REGIJA

Iz Erevana se bomo zapeljali proti jugu Armenije. Najprej se bomo ustavili v samostanu Khor Virap, ki leži ob vznožju biblijske gore Ararat, kjer naj bi pristala Noetova barka. Slikovita vožnja nas bo popeljala do vinorodnega okoliša. V kolikor nam bo čas dopuščal si bomo lahko privoščili še krajši pohod v neposredni bližini vinorodne okolice. GH (Z)

14. – 15. dan: TATEV IN Armenski “STONEHENGE”

Slikovita vožnja nas bo popeljala do Sisiana, kjer si bom ogledali armenski »Stonehenge« (observatorij) in se čudili znanju tedanjih ljudstev na tem območju. Z žičnico se bomo zapeljali nad kanjonom do samostana Tatev, ki leži na klifu. V kolikor nam bo čas dopuščal bomo si bomo ogledali tudi armensko »Kapadokijo«, kjer so še pred kratkim ljudje živeli v jamskih bivališčih. GH (Z)

16.dan: HAČKARJI, JEZERO SEVAN & ARMENSKA ŠVICA

Prečkali bomo prelaz Selim (2.410 m), kjer si bomo ogledali karavansaraj, ki stoji na nekdanji svileni poti. Ogledali si bomo tudi armenske hačkarje (nagrobnike) ter se sprehodili ob obali največjega armenskega jezera Sevan. Zvečer pa bomo prispeli v t.i. armensko Švico in uživali v prijetnem mestu Dilijan s tipično kamnito arhitekturo. GH (Z)

16. dan: Armenski »GRAND CANYON«

Pot bomo nadaljevali ob kanjonu reke Debed, ki ga včasih poimenujejo kot armenski »Grand canyon«. Popoldan nas bo pot vodila proti severni Armeniji. V kolikor nam bo čas dopuščal si bomo ogledali samostanski kompleks Haghpat, ki je vključen na seznam UNESCO-ve kulturne svetovne dediščine. Prespali bomo pri domačinih. GH (Z)

18. dan POLET

Transfer do letališča v Tbilisiju in let proti bližnjemu mednarodnemu letališču.

*H = hotel; *GH = gostišče, penzion ali spanje pri domačinih; J = jurta; *Z = zajtrk; *V = večerja; *R = razno (vlak, avtobus, paluba); *C = šotori.

AKCIJA! Cena: od 1400€ 1450€

AKCIJA! Cena s podaljškomod 1800€ 1850€

*Akcija velja do preklica!

Cena vključuje:

 • Povratni letalski prevoz Dunaj – Baku; Tbilisi – Dunaj* z vsemi letališkimi taksami in 20 kg prtljage (v kolikor bodo ob potrditvi skupine ugodnejše karte bomo leteli iz Ljubljane);
 • organizacijo potovanja;
 • nastanitev v hotelih 2*/3* v dvoposteljni sobah ali gostiščih, nočitve z zajtrki, dvoposteljne sobe ali troposteljne sobe;
 • Obroki kot opisano na programu: Z (zajtrk), *K (malica, kosilo), *V (večerja);
 • prevozi z avtobusi/kombiji ter terenskimi vozili po programu (terenska vozila v okolici Kazbegija);
 • nočni vlak na relaciji Tbilisi – Erevan (2. razred, kupe za 4 osebe);
 • lokalno vodenje,
 • slovenski vodja poti.

Cena ne vključuje:

 • doplačilo za manjšo skupino v primeru da se prijavi manj oseb: 100€ (14 – 10 oseb) in 140€ (9 – 7 oseb);
 • urejanje in posredovanje za LOI in azerbajdžanski vizum (70€/osebo).

Cena ne vključuje/doplačila po želji:

 • zdravstveno zavarovanje CORIS z asistenco;
 • povratni transfer do letališča, če let izven Slovenije (okvirno 60€ do 90€)
 • enoposteljna soba​ (20€/noč),
 • vstopnine – približno 65€,
 • napitnina,
 • prevoz s terenskim vozilom na hrib pod Kazbegijem (70€/džip);
 • hrana izven programa.

Opombe:

 • za potovanje v Gruzijo in Armenijo slovenski državljani ne potrebujemo vize, potrebujemo pa vizum za Azerbajdžan;
 • število mest je omejeno na 16;
 • potovanje bo zagotovljeno, ko bo prijavljenih 6 potnikov – takrat bodo tudi kupljene letalske karte;
 • cene letalskih kart, cene storitev lokalnih partnerjev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene lahko odstopajo. Cena potovanja je preračunana glede na ceno letalskih kart 10. januarja 2020 (450€/osebo – v kolikor se spremeni cena letalske karte, se spremeni tudi cena potovanja);
 • splošni pogojiso sestavni del ponudbe in so objavljeni na spletni strani;
 • Prijave zbiramo do najkasneje 21 dni pred odhodom oziroma zapolnitve mest  preko on-line prijavnice ali e-maila.

Pomembno: Cene letalskih kart, cene storitev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cena potovanja lahko odstopa. Mi zagotavljamo le ceno naše organizacijo in vodenje.

PRIJAVA: Za prijavo na potovanje je potrebno izpolniti prijavnico in jo izpolnjeno posredovati na naš e-mail: shakti.potep@gmail.com.

Vplačila: ob prijavi se vplača 200€ akontacije in s tem si zagotovite mesto v skupini. Ob minimalnem številu vplačanih prijav zagotovimo odhod. V primeru, da ne zberemo dovolj prijav akontacijo vrnemo. Ko je skupina potrjena se plača letalsko karto, preostanek pa se nakaže na račun agencije najkasneje 21 dni pred odhodom.

INFORMATIVNA PRIJAVNICA ZA POTOVANJE