ČAS POTOVANJA

25.07. - 09.08.2020

ali s podaljškom 25.07. - 14.08.2020

SKUPINA
min. 6 – maks. 16 oseb
CENA
od 1750€
CENA S PODALJŠKOM
od 2050€

Potovanje nas bo vodilo v “vrata Evrope” pod Kavkazom. Dežele ponujajo poleg naravne lepote še izjemno kulturno in zgodovinsko bogastvo. Odkrivali bomo visokogorje čudovitega visokega Kavkaza v Gruziji. V Armeniji bomo opazovali biblični Ararat. Izgubljali se bomo v mitih in številnih starodavnih cerkvah ter v t.i. “gruzinski Kapadokiji”. V utrjenih vasicah bomo uživali v gostoljubju domačinov, poskušali bomo vino in armenski konjak ter odkrivali moderna mesta in sovjetsko zapuščino. Prelepi Kavkaz bo zagotovo navdušil vsakega med nami.

SPLOŠNE INFORMACIJE

 • KAKO POTUJEMO? Kavkaz bomo prepotovali z najetimi avtobusom. Na severu Kavkaza do druge najvišje vasice pa bomo potovali tudi z najetimi terenskimi vozili.
 • NASTANITEV: Spi se v hotelih 2*/3* v dvoposteljnih sobah z zajtrkom in pri domačinih v dvoposteljnih ali več posteljnih sobah z zajtrkom ter eno nočitev imamo na nočnem vlaku.
 • HRANA: Jedli bomo v hotelskih in lokalnih restavracijah. Kavkaška hrana je zelo okusna in raznolika. Večinoma se je juhe, riž in meso, testenine, solate ter sezonsko sadje. Za vegetarijance se bomo potrudili.
 • ZAHTEVNOST POTI: Potovanje je primerno za kogarkoli. Celodnevni pohod v Gruziji je po želji, a tehnično ni zahteven. Za doplačilo (70€/džip) se pod Kazbegi lahko zapeljemo z džipom.
 • ŠTEVILO OSEB: min 6 – maks 16
 • VREME: Na pomlad in jesen je v deželah Kavkaza prijetno toplo, temperature se gibljejo od 10 – 25 stopinj, na severu (Kavkaz) pa bolj hladno in tukaj je tudi večja možnost krajših padavin.
 • ZDRAVJE: Več na http://www.zdravinapot.net. Sami ne svetujemo nobenega posebnega cepljenja oz. zaščite vendar je odločitev v vaših rokah.
 • VARNOST: Armenija in Gruzija sta varni državi. Potrebna je kot povsod previdnost tam kjer so večje množice ljudi. Potrebno je spoštovanje pravil glede oblačenja v cerkvah.
 • VIZUM: Slovenski državljani za obisk Gruzije in Armenije ne potrebujemo vizuma, a potrebujemo vizum za Azerbajdžan, ki ga uredimo pred odhodom.

1.dan: POLET Transfer do letališča in polet do Bakuja.

2.dan: BAKU z okolico Po jutranjem postanku si bomo v impozantnem Bakuju ogledali karavansaraj, palačo, stolp, bazar in moderni del mesta, kjer je opaziti blišč, moderno arhitekturo in bogastvo kavkaških šejkov. Država je namreč bogata s “črnim zlatom”. Zvečer si pa bomo ogledali še zoroastrski večni ogenj. H (Z)

3.dan: KASPIJSKO MORJE, BLATNI VULKANI in PETROGLIFI Zjutraj si bomo ogledali naravni park Qobustan, kjer so našli kamenodobne jamske poslikave in petroglife. Na Yanardagu pa bomo opazovali blatne vulkane. Od tu se bomo zapeljali proti zahodu države, namreč zvečer se bomo vkrcali na nočni vlak, ki nas bo popeljal proti zahodnemu Azerbajdžanu in proti Gruziji. R (Z)

4.dan: TBILISI Po jutranjem pristanku z vlakom si bomo v gruzinski prestolnici ogledali glavne znamenitosti: staro mestno jedro s cerkvijo Metehki, sinagogo in trdnjavo Narikala od koder bo krasen panoramski razgled na mesto. Iz trdnjave se bomo spustili po ulicah starega mestnega jedra in si ogledali mošejo in nekdanje toplice, kjer sta se med drugimi okopala tudi Puškin in Tolstoj. Popoldan bo prosto za prostovoljne nakupe. H (Z)

5.– 6. dan: KAZBEGI & GORICesta nas bo vodila v osrčje visokega Kavkaza. Na poti do mesta Kazbegi se bomo ustavili v obokani trdnjavi Ananuri in ob smučišču Gadauri. V visokem Kavkazu si bomo privoščili 3-uri sprehod (za doplačilo možnost vzpona z džipom) do cerkve Stepan Tsminda na 2.170 m od koder bomo ob lepem vremenu imeli razgled na goro Kazbegi (5.047m). Čas si bomo popestrili z odkrivanjem bližje okolice na peš poteh, kjer bomo uživali v visokogorski pokrajini Kavkaza. Med drugim se bomo zapeljali do druge najvišje ležeče vasice v Evropi, ki se nahaja na 2200m. V kolikor nam bo vreme služilo si bomo tudi tu privoščili krajši pohod. Zadnji dan se bomo ponovno zapeljali po nekdanji vojaški cesti do Tbilisija. GH (Z)

7.– 8. dan: VINORODNA REGIJA GRUZIJEPo prihodu v Gruzijo se bomo se bomo zapeljali do vinorodne pokrajine Kakheti. Tu si bomo ogledali nekdanje kraljevo mesto Sighnagi, ki je ohranilo zanimivo arhitekturo iz 18. stoletja. Mesto je obdano z obzidjem, kjer se nahaja kar 23 obrambnim stolpov. Pri domačinih bomo imeli možnost uživati v odličnem gruzinskem vinu in gruzinski hrani. Naslednji dan si bomo ogledali 7 km dolg tunel, kjer hranijo vrhunska gruzinska vina. Od tu se bom zapeljali proti neobljudenemu delu Gruzije, kjer si bomo ogledali tudi eno najbolj znanih gruzijskih zgodovinskih znamenitosti – v skalo vklesan samostan David Gareji. Samostan se nahaja na pustem in neobljudenem hribovitem območju, kjer stoji 15 samostanov, od katerih danes deluje samo še Od tu nas bo pot vodila nazaj do Tbilisija. Tisti, ki bomo pot nadaljevali se bomo z nočnim vlakom zapeljali do prestolnice Jerevana, ostali pa prespali v Tbilisiju. GH/R (Z)

9. dan: EREVAN z okolicoJutranji pristanek v Erevanu in krajša osvežitev. V okolici Erevana si bomo ogledali antični in slikovit tempelj Garni. Od tu se bomo zapeljali po soteski Azatriver do v goro vklesanega samostana Gerhard, ki velja za enega najlepših primerkov v okolici Erevana. Popoldan pa si bomo ogledali še spomenik posvečen žrtvam genocida. Zvečer se bomo sprehodili po ulicah armenske prestolnice ali šli na pokušino poznanega armenskega konjaka. H (Z)

10.dan: ARARAT in VINORODNA REGIJA Iz Erevana se bomo zapeljali proti jugu Armenije in sicer se bomo najprej ustavili v samostanu Khor Virap, ki se nahaja ob vznožju biblijske gore Ararat, kjer naj bi pristala Noetova barka. Slikovita vožnja nas bo popeljala do vinorodnega okoliša. V kolikor nam bo čas dopuščal si bomo lahko privoščili še krajši pohod v neposredni bližini vinorodne okolice. GH (Z)

11.– 12. dan: Samostan TATEV IN Armenski “STONEHENGE” Tatev je manjša vas na jugu Armenije. Slikovita vožnja nas bo popeljala do soteske nad samostanom Tatav, ki leži na klifu nad kanjonom preko katerega se bomo zapeljali z žičnico ter si tam ogledali zanimivosti. Nato se bomo zapeljali do Sisiana, kjer si bom ogledali armenski »Stonehenge« (observatorij) in se čudili znanju tedanjih ljudstev na tem območju. V kolikor nam bo čas dopuščal bomo si bomo ogledali tudi armensko »Kapadokijo«, kjer so še pred kratkim ljudje živeli v jamskih bivališčih. GH (Z)

13.dan HAČKARJI, JEZERO SEVAN & ARMENSKA ŠVICA Danes bomo prečkali prelaz Selim (2.410 m), kjer si bomo ogledali karavansaraj, ki se nahaja na nekdanji svileni poti. Nato si bomo ogledali armenske hačkarje (armenske nagrobnike) ter se sprehodili ob obali največjega armenskega jezera Sevan. Zvečer pa bomo prispeli v t.i. Armensko Švico in uživali v prijetnem mestu s tipično kamnito arhitekturo. GH (Z)

14.– 15. dan: GRUZINSKA KAPADOKIJA Odpeljali se bomo proti severni Armeniji in si ogledali nekaj zanimivosti na poti. Med drugim se bomo sprehodili v drugem največjem mestu v Gyumriju, ki se nahaja na daleč stran od gruzinske meje. Pot bomo nadaljevali do gruzinske “Kapadokije”. Ogledali si bomo nekdanja bivališča, jame, delujočo cerkev in skrivne rove. Ustavili se bomo tudi v nekdanji trdnjavi v Ahkatsikeju, kjer se nahaja mošeja, cerkev in sinagoga. Le nazadnje se boo zapeljali do Kitaisija. GH (Z)

16. dan POLET Vožnja do letališča v Kutaisiju in polet domov.

PODALJŠEK POTOVANJA – SVANETI:

16.dan: MESTIA Zapustili bomo Kutaisi ter se zapeljali v slikovito pokrajino Svaneti na severu Gruzije. Regija se nahaja vzdolž rusko-gruzinske meje. Gorska pokrajina z manjšimi vasicami z značilnimi stolpi je res spektakularna in izjemno slikovita. Na poti do tja se bomo sprehodili po kanjonu ter opazovali goro Ushba.  Ob prihodu v Mestio si bomo ogledali okolico in se pripravili na treking, ki nas bo čakal v naslednjih dneh. GH (Z)

17.– 18. dan: SVANETI Narava v kavkaškem gorovju nam bo gotovo kar jemala dih. Pot nas bo vodila do najvišje ležeče vasice v Evropi, do Ušgulija (Unesco), ki se nahaja na 2300 m. Vas Ušguli je znana po svojih znamenitih svanetijskih stolpih in po tem da se nahaja v idilični okolici najvišje gruzinske gore Škara (5193 m). Privoščili si bomo raziskovanje te kavkaške okolice in neizmerno uživali v nepozabni naravi pod Kavkazom in v gostoljubju domačinov. Zadnji dan se bomo zapeljali nazaj do Mestije. GH (Z, V)

19.– 20. dan: ČRNO MORJE Danes si bomo privoščili izlet do najvišje ležeče restavracije v Gruziji, na 2400 m. Tja se bomo podali z žičnico, od koder bom imeli ene najlepših razgledov na gore Kavkaza. Nato pa bomo zapustili visokogorje in se zapeljali do morja v bližini Zugdidija. Na morju si bomo privoščili še kako zaslužen počitek. Zadnji dan se bomo zapeljali do Kutaisija. GH (Z)

21.dan POLET Vožnja do letališča v Kutaisiju in polet domov.

*H = hotel; *GH = gostišče, penzion ali spanje pri domačinih; J = jurta; *Z = zajtrk; *V = večerja; *R = razno (vlak, avtobus, paluba); *C = šotori.

Cena: od 1750€

Cena s podaljškomod 2050€

Cena vključuje:

 • Povratni letalski prevoz Dunaj – Tbilisi – Dunaj* z vsemi letališkimi taksami in 20 kg prtljage;
 • organizacijo potovanja;
 • nastanitev v hotelih 2*/3* v dvoposteljni sobah ali gostiščih, nočitve z zajtrki, dvoposteljne sobe ali troposteljne sobe;
 • prevozi z avtobusi/kombiji ter terenskimi vozili po programu;
 • nočni vlak na relaciji Baku – Tbilisi (2. razred, kupe za 4 osebe) in na relaciji Tbilisi – Yerevan ;
 • terenska vozila do samostana David Gareji in terenska vozila do vasi v okolici Kazbegija ter terenska vozila v pokrajini Svaneti;
 • lokalno vodenje,
 • slovenski vodja poti.

Cena ne vključuje/obvezno doplačili pred odhodom:

 • doplačilo za manjšo skupino v primeru da se prijavi manj oseb: 100€ (14 – 10 oseb) in 150€ (9 – 7 oseb);
 • Urejanje in posredovanje za LOI in azerbajdžanski vizum (70€/osebo).

Cena ne vključuje/možno doplačilo ob prijavi:

 • zdravstveno zavarovanje CORIS z asistenco 36€,;
 • povratni transfer do letališča, če let izven Slovenije (okvirno 60€ do 90€)
 • enoposteljna soba​ (90€- 140€).

Cena ne vključuje/obvezna doplačila na poti:

 • vstopnine – približno 65€,
 • napitnina 30€,

Cena ne vključuje /možna doplačila na poti:

 • prevoz s terenskim vozilom na hrib pod Kazbegijem 70€/džip.
 • Hrana izven programa 5€-15€/obrok.

Opombe:

 • za potovanje v Gruzijo in Armenijo slovenski državljani ne potrebujejo vize, potrebujemo vizum za Azerbajdžan.
 • število mest je omejeno na 16,
 • potovanje bo zagotovljeno, ko bo 6 prijavljenih potnikov – takrat bodo tudi kupljene letalske karte; v nasprotnem primeru vam bomo vrnili vplačila.
 • cene letalskih kart, cene storitev lokalnih partnerjev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne in lahko odstopajo. Cena potovanja je preračunana glede na ceno letalskih kart 10. septembra 2019 (400€/osebo).
 • Splošni pogojiso sestavni del ponudbe in so objavljeni na spletni strani
 • info: 041 251 258 ali shakti.potep@gmail.com
 • ​prosimo, preberite še posebne informacije spodaj​.
 • Prijave zbiramo do 30 dni pred odhodom oziroma zapolnitve mest  preko spodnje povezave

Pomembno: Cene letalskih kart, cene storitev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne in lahko odstopajo. Mi zagotavljamo ceno naše organizacijo in vodenje.

PRIJAVA: Za prijavo na potovanje je potrebno izpolniti prijavnico in nam jo izpolnjeno posredovati na naš e-mail: shakti.potep@gmail.com.

Vplačila: ob prijavi se vplača 30% cene aranžmaja in s tem si zagotovite mesto v skupini. Ob minimalnem številu vplačanih prijav zagotovimo odhod. V primeru, da ne zberemo dovolj prijav akontacijo vrnemo oz. se sorazmerno poviša cena in se potovanje vseeno  izpelje. Ko je skupina potrjena se plača letalsko karto, preostanek pa se nakaže na račun agencije najkasneje 15 dni pred odhodom.

INFORMATIVNA PRIJAVNICA ZA POTOVANJE