ČAS POTOVANJA

01.08. - 31.08.2020

SKUPINA
min. 1 – maks. 8 oseb
CENA
od 20€/osebo na dan (nočitev z zajtrkom)

Ali bi želeli izkusiti malce drugačno Goričko? Ali vas zanima izkušnja bivanja v mongolski jurti ob potoku v gozdu in se zbujati ob blagodenjenem ptičjem petju? Vabimo vas na Goričko, kjer bomo v naravnem okolju pili vodo iz vodnjaka, kjer se bomo odpočili od interneta, se sprehodili do tromeje in se nadvsem navdušili nad okolico.

SPLOŠNE INFORMACIJE

KAKO POTUJEMO? Do Goričkega se lahko prilepljemo sami, z organiziranim  prevozom iz Ljubljane ali Murske Sobote. Oboje po zgoraj omenjeni ceni (50€/osebo iz Ljubljane ali 10€/osebo iz Murske Sobote).

NASTANITEV: Spi se v jurtah; jurte so krožni nomadski šotori iz Osrednje Azije in Mongolije (nomadi pravijo da imajo 5*). Ležišča v jurti so originalna mongolska, v moderni preobleki. Jurta sprejme do največ 5 – 6 ljudi. Vključen je zajtrk, ki jo bodo pripravili domačini in sodelavci. Sanitarije – suhi wc; zunanji tuš. Wifi – free zone. Voda je iz vodnjaka, ki jo bomo sami načrpali sproti.

HRANA: Hrana bo svojevrstno doživetje.

ZAHTEVNOST POTI: Namestitev je primerna za kogarkoli še posebej za tiste, ki si želijo doživeti pravo naravo, spanje v nomadski jurti in biti odrezan od vsakdanjega življenja.

ŠTEVILO OSEB: min 1 – 8 maks

VREME: Prekmurje ima tipično celinsko podnebje, topli dnevi, a zvečer se lahko shladi. Začetek sezone je od sredine marca, do konec oktobra oz. odvisno od vremena. Po resnem dogovoru možnost prebivanja tudi pozimi (možnost term v vseh treh tromejnih deželah – Slovenija, Avstrija in Madžarska.

VIZUM: Slovenci za obisk sosednjih dežel potrebujejo osebo izkaznico.

Ponujamo vam bivanje v jurtah, ki se nahajajo blizu kraja Sv. Jurija na Goričkem in si na ta način privoščimo malce odklopa in začutimo »nomadski« način življenja. Le-tu v objemu narave, kjer nam mogočna drevesa nudijo prijetno senco, si lahko naužijete svežega zraka in uživate ob ptičjem petju. Lahko bi celo dejali, da je to oaza miru, kjer se boste spočili od vsakdanjega »živ-žav-a«.

Če bi potrebovali organizacijo izletov v Prekmurja ali v okoliških državah (Avstrija ali Madžarska) vam lahko pomagamo pri izbiri in sestavi izletov.

Na voljo imamo 2 jurti s kapaciteto od 2 do 6 oseb. Ena jurta je tradicionalno mongolska druga (sprejme največ 5 oseb) pa moderna ameriška (sprejme največ 6 oseb). V jurtah so tradicionalna ležišča in na voljo je skupna kopalnica, tuš in stranišče (sanitarije -suha stranišča in tuš – z vodo iz vodnjaka). Brisače in rjuhe so na voljo. Poleg jurt ob potoku je na voljo še podstrešna kuhinja na odprtem z mizo in stoli, kjer je prostor za zajtrk in ostale obroke. Zvečer si lahko privoščite tudi žar ali zgolj uživate ob kresu/tabornem ognju.

Vabimo vas na preživljanje kvalitetnega časa med nami v webfree coni, sredi gozda. Vsem, ki niste vajeni in/ali se nočete srečati s temi pogoji, ne priporočam obiska. Smo v naravnem okolju z asketsko, neinvazivno infrastrukturo. Bivanje v njem terja določeno disciplino in aktivno varovanje naravnih bogastev.

*H = hotel; *GH = gostišče, penzion ali spanje pri domačinih; J = jurta; *Z = zajtrk; *V = večerja; *R = razno (vlak, avtobus, paluba); *C = šotori.

 

Cena : 20/osebo na dan 

Cena vključuje:;

  • nastanitev v jurtah sredi gozda na Goričkem v posteljnih ležiščih (2 – 6 na jurto), nočitve z zajtrki;

Cena ne vključuje:

  • povratni transfer iz Ljubljane do Goričkega in nazaj (50€/osebo – v primeru polnega kombija);
  • povratn transfer do Murske Sobote in nazaj (10€/osebo – v primeru polnega kombija).

Na voljo vam dodatno nudimo:

– zelenjavni vrt

– podstrešeno kuhinjo na odprtem

– galerijo na prostem

– knjižnico

– izposojo koles

– možnost šotorenja

– web free prostor.

Aktivnosti:

– sprehodi

– kolesarjenje

– branje

– igranje šaha

– moderirano poslušanje glasbe

– tematski dogodki ob koncu tedna

– kulturno izobraževalni program

– poslušanje ptičjega petja

– kuhanje

– nabiranje lesa za kuhinjo na prostem

– vrtnarjenje

– namensko počivanje in nepočetje

– dneve tišine (prakticiranje minimalnega govorjenja ali negovorjenja)

– vodenja po gozdu z izkušenim herbalistom, možnost nabiranja divje hrane in nje priprava

– umetniško ustvarjanje

– antropološke izlete po okolici

– dnevno in nočno fotografiranje cvetlic

– prebiranje astroloških natalnih kart

kulinarika:

– možnost zajtrka (bio lokalni izdelki, hrana z vrta)

– zmerno uživanje lokalnega vina, piva, žganic, in lokalnih specialitet

– organizirani obiski gostiln s tradicionalno hrano

Opombe:

  • cene storitev lokalnih partnerjev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne in lahko odstopajo. Cena potovanja je preračunana 13. junija 2020.

Splošni pogoji so sestavni del ponudbe in so objavljeni na spletni strani https://shaktipotovanja.si/

info: 031 249 105 ali shakti.potep@gmail.com

prosimo, preberite še posebne informacije spodaj​.

Prijave zbiramo do 7 dni pred odhodom oziroma zapolnitve mest preko spodnje povezave (prijavnica)

PRIJAVA: Za prijavo na potovanje je potrebno izpolniti prijavnico in nam jo izpolnjeno posredovati na naš e-mail: shakti.potep@gmail.com.

Vplačila: ob prijavi se vplača ceno aranžmaja in s tem si zagotovite mesto v skupini.

KDO BO Z VAMI?

Istok – ustanovitelj kluba Jalla Jalla (na Metelkovi), ljubitelj in poznavalec knjig, ki je dvakrat prepotoval svet na kolesu. Raziskal Sibirijo in Osrednjo Azijo z Lado Nivo in se po dolgi poti ustalil na Goričkem. Svoje izkušnje iz potovanj je prinesel na svoj novi dom, saj živi v naravnem okolju, ki ga obdaja gozd s potokom. V takšnem naravnem okolju je zgradil dom/hišo v sibirskem stilu. Postavil je dve tradicionalni nomadski jurti v katerih vas bo gostil. O sebi je zapisal takole: “Po desetletju potovanj sem se želel ustaliti in podeliti svoje izkušnje z drugimi. Na poti sem ničkolikokrat naletel na popotnike, ki so hoteli preveč naenkrat. Preveč videti, preveč izkusiti, preveč vsega in vse to prehitro. Na začetku svoje poti sem, ne da bi se tega zavedal, enako počel tudi sam. Hotel sem videti vse, več, in še več: znamenitosti, spomenike, doline s slapovi ali brez, nedostopne gore, divje reke. Poskusiti to in ono specialiteto, žganico, slaščico. Hotel sem prebrati vse zgodbe in preposlušati vse glasbe sveta. Po letu dni sem se ustavil in se spočil od vsega tega. Na poti sem bil s kolesom. Fizično in psihično tega hlastanja nisem več zmogel. Hotel sem le še potovati in se pri tem imeti dobro. Prepustil sem se poti, preprosto sprejel sem to, kar mi je prišlo nasproti, nič drugega. Ta sproščenost mi je ugajala bistveno bolj. Posvetil sem se ljudem in okolju, v katerem sem bil. Počasi, namesto hitreje, z redukcijo, namesto s presežki. Naenkrat sem končno užival in počel točno to, kar sem si zares želel. Kjer se mi je zahotelo brati, sem bral, kjer sem lahko igral šah, sem ga igral, kjer sem lahko polušal glasbo, sem jo. Kjer sem se moral spočiti, sem se. Vedno bolj pogosto sem ostajal zunaj mest in trošil vse manj. Zaživel sem rudimentarno in se imel zares v redu. Tako se mi je porodila ideja, da bi ustvaril prostor in pogoje, v katerih bi moji gostje lahko počeli prav to: ustavili konje in se ukvarjali sami s seboj. Od zasnove do realizacije je bila sicer dolga pot, a danes lahko rečem, da imam postor, ki je primeren za to. Z minimalnimi vendar zadostnimi danostmi, od katerih je vsaka kvalitetna in čista. Sem lahko povabim vse vas, ki si želite preprosto miru in uživanja v njem. Vse vas, ki vam ni težko biti sredi gozda in v njem uživati.

INFORMATIVNA PRIJAVNICA ZA POTOVANJE