ČAS POTOVANJA

20.10. - 28.10.2019

ali s podaljškom 20.10. - 03.11.2019

SKUPINA
min. 6 – maks. 16 oseb
CENA
od 850€ + letalska karta
CENA S PODALJŠKOM
od 1100€ + letalska karta
Potovanje nas bo vodilo v “vrata Evrope” pod Kavkazom. Dežele ponujajo poleg naravne lepote še izjemno kulturno in zgodovinsko bogastvo. Odkrivali bomo visokogorje čudovitega visokega Kavkaza v Gruziji. V Armeniji bomo opazovali biblični Ararat. Izgubljali se bomo v mitih in številnih starodavnih cerkvah ter v t.i. “gruzinski Kapadokiji”. V utrjenih vasicah bomo uživali v gostoljubju domačinov, poskušali bomo vino in armenski konjak ter odkrivali moderna mesta in sovjetsko zapuščino. Prelepi Kavkaz bo zagotovo navdušil vsakega med nami.

SPLOŠNE INFORMACIJE

KAKO POTUJEMO? Kavkaz bomo prepotovali z najetimi avtobusom. Na severu Kavkaza do druge najvišje vasice pa bomo potovali tudi z najetimi terenskimi vozili.

NASTANITEV: Spi se v hotelih 2*/3* v dvoposteljnih sobah z zajtrkom in pri domačinih v dvoposteljnih ali več posteljnih sobah z zajtrkom ter eno nočitev imamo na nočnem vlaku.

HRANA: Jedli bomo v hotelskih in lokalnih restavracijah. Kavkaška hrana je zelo okusna in raznolika. Večinoma se je juhe, riž in meso, testenine, solate ter sezonsko sadje. Za vegetarijance se bomo potrudili.

ZAHTEVNOST POTI: Potovanje je primerno za kogarkoli. Celodnevni pohod v Gruziji je po želji, a tehnično ni zahteven. Za doplačilo (70€/džip) se pod Kazbegi lahko zapeljemo z džipom.

ŠTEVILO OSEB: min 6 – max 16

VREME: Na pomlad in jesen je v deželah Kavkaza prijetno toplo, temperature se gibljejo od 10 – 25 stopinj, na severu (Kavkaz) pa bolj hladno in tukaj je tudi večja možnost krajših padavin.

ZDRAVJE: Več na http://www.zdravinapot.net. Sami ne svetujemo nobenega posebnega cepljenja oz. zaščite vendar je odločitev v vaših rokah

VARNOST: Armenija in Gruzija sta varni državi. Potrebna je kot povsod previdnost tam kjer so večje množice ljudi. Potrebno je spoštovanje pravil glede oblačenja v cerkvah.

VIZUM: Slovenci za obisk Gruzije in Armenije ne potrebujemo vizuma, a potrebujemo 6 mesecev veljavni potni list.

1.dan: POLET
Transfer do letališča in polet do Tbilisija.

2. – 3. dan: VINORODNA REGIJA GRUZIJE
Po prihodu v Gruzijo se bomo se bomo zapeljali do vinorodne pokrajine Kakheti. Tu si bomo ogledali nekdanje kraljevo mesto Sighnagi, ki je ohranilo zanimivo arhitekturo iz 18. stoletja. Mesto je obdano z obzidjem, kjer se nahaja kar 23 obrambnim stolpov. Pri domačinih bomo imeli možnost uživati v odličnem gruzinskem vinu in gruzinski hrani. Naslednji dan si bomo ogledali 7 km dolg tunel, kjer hranijo vrhunska gruzinska vina. Od tu se bom zapeljali proti neobljudenemu delu Gruzije, kjer si bomo ogledali tudi eno najbolj znanih gruzijskih zgodovinskih znamenitosti – v skalo vklesan samostan David Gareji. Samostan se nahaja na pustem in neobljudenem hribovitem območju, kjer stoji 15 samostanov, od katerih danes deluje samo še Od tu nas bo pot vodila nazaj do Tbilisija. GH (Z)

4.dan: TBILISI
V gruzinski prestolnici, Tbilisiju, si bomo ogledali glavne znamenitosti: staro mestno jedro s cerkvijo Metehki, sinagogo in trdnjavo Narikala od koder bo krasen panoramski razgled na mesto. Iz trdnjave se bomo spustili po ulicah starega mestnega jedra in si ogledali mošejo in nekdanje toplice, kjer sta se med drugimi okopala tudi Puškin in Tolstoj. Popoldan bo prosto za prostovoljne nakupe. H (Z)

5. – 7. dan: KAZBEGI & GORI
Cesta nas bo vodila v osrčje visokega Kavkaza. Na poti do mesta Kazbegi se bomo ustavili v obokani trdnjavi Ananuri in ob smučišču Gadauri. V visokem Kavkazu si bomo privoščili 3-uri sprehod (za doplačilo možnost vzpona z džipom) do cerkve Stepan Tsminda na 2.170 m od koder bomo ob lepem vremenu imeli razgled na goro Kazbegi (5.047m). Čas si bomo popestrili z odkrivanjem bližje okolice na peš poteh, kjer bomo uživali v visokogorski pokrajini Kavkaza. Med drugim se bomo sprehodili do slapu ter se po gorski cesti zapeljali do druge najvišje ležeče vasice v Evropi, ki se nahaja na 2200m. V kolikor nam bo vreme služilo si bomo tudi tu privoščili krajši pohod. Zadnji dan se bomo ponovno zapeljali po nekdanji vojaški cesti in sicer nas bo pot vodila do nacionalnega parka Borjomi, ki je znan po svoji zdravilni vodi. Na poti do tja se bomo ustavili v Stalinovem muzeju v mestu Gori. GH (Z)

8. dan: GRUZINSKA KAPADOKIJA
Pot iz Borjomija bomo nadaljevali do gruzinske “Kapadokije”. Ogledali si bomo nekdanja bivališča, jame, delujočo cerkev in skrivne rove. Ustavili se bomo tudi v nekdanji trdnjavi v Ahkatsikeju, kjer se nahaja mošeja, cerkev in sinagoga. GH (Z)

9. dan: POLET
Iz juga Armenije bo sledil transfer letališča od koder bomo v popoldanskih urah poleteli proti bližnjemu letališču.

PODALJŠEK POTOVANJA – Armenija:

9. – 10. dan: EREVAN z okolico
Zapustili bomo Gruzijo in se zapeljali do Armenije, do Erevana. V okolici Erevana si bomo ogledali antični in slikovit tempelj Garni. Od tu se bomo zapeljali po soteski Azatriver do v goro vklesanega samostana Gerhard, ki velja za enega najlepših primerkov v okolici Erevana. Popoldan pa si bomo ogledali še spomenik posvečen žrtvam genocida. Zvečer se bomo sprehodili po ulicah armenske prestolnice ali šli na pokušino poznanega armenskega konjaka. H (Z)

11.dan: ARMENSKI “VATIKAN” in ARARAT
Iz Erevana se bomo zapeljali do Ečmiacina, ki velja za “armenski Vatikan”. Od tu se bomo odpravili proti jugu Armenije in sicer se bomo najprej ustavili v samostanu Khor Virap, ki se nahaja ob vznožju biblijske gore Ararat, kjer naj bi pristala Noetova barka. Slikovita vožnja nas bo popeljala do vinorodnega okoliša. V kolikor nam bo čas dopuščal si bomo lahko privoščili še krajši pohod v neposredni bližini vinorodne okolice. Zvečer bomo prispeli v Tatev. GH (Z)

12. dan: Armenski “STONEHENGE” in žičnica nad samostanom TATEV
Tatev je manjša vas na jugu Armenije. Slikovita vožnja nas bo popeljala do soteske nad samostanom Tatav, ki leži na klifu nad kanjonom preko katerega se bomo zapeljali z žičnico ter si tam ogledali zanimivosti. Nato se bomo zapeljali do Sisiana, kjer si bom ogledali armenski »Stonehenge« (observatorij) in se čudili znanju tedanjih ljudstev na tem območju. GH (Z)

13.dan HAČKARJI, JEZERO SEVAN & ARMENSKA ŠVICA
Danes bomo prečkali prelaz Selim (2.410 m), kjer si bomo ogledali karavansaraj, ki se nahaja na nekdanji svileni poti. Nato si bomo ogledali armenske hačkarje (armenske nagrobnike) ter se sprehodili ob obali največjega armenskega jezera Sevan. Zvečer pa bomo prispeli v t.i. Armensko Švico in uživali v prijetnem mestu s tipično kamnito arhitekturo. GH (Z)

14.dan: SEVERNA ARMENIJA
Odpeljali se bomo do najdaljšega armenskega kanjona, ki ga poimenujejo tudi armenski “Grand Canyon” in se sprehodili po nekdanji trdnjavi. Pot bomo nadaljevali do vasi Odzun, kjer naj bi se po legendi ustavil Apostol Tomaž in s seboj prinesel Kristusova oblačila, ki naj bi bila zakopana pod oltarjem cerkve. GH (Z)

15. dan POLET
Vožnja do letališča v Tbilisiju in polet domov.

*H = hotel; *GH = gostišče, penzion ali spanje pri domačinih; J = jurta; *Z = zajtrk; *V = večerja; *R = razno (vlak, avtobus, paluba); *C = šotori.
Cena: od 850€ + letalska karta
Cena s podaljškom: od 1100€ + letalska karta
*cena letalske karte je okvirno 350€/osebo

Cena vključuje:
– organizacijo potovanja;
– nastanitev v hotelih 2*/3* v dvoposteljni sobah ali gostiščih, nočitve z zajtrki, dvoposteljne sobe ali troposteljne sobe;
– organizacija pokušine vina;
– prevozi z avtobusi in vlaki po programu (avtobus);
– terenska vozila do samostana David Gareji in terenska vozila do vasi v okolici Kazbegija;
– lokalno vodenje,
– slovenski vodja poti.

Cena ne vključuje/obvezna doplačila pred odhodom:
– doplačilo za manjšo skupino v primeru da se prijavi manj oseb: 50€ (14 – 15 oseb), 100€ (10 – 13 oseb), 140€ (6 – 9 oseb):
– Povratni letalski prevoz Dunaj – Tbilisi – Dunaj* z vsemi letališkimi taksami in 20 kg prtljage (350€ ob zgodnji prijavi).

Cena ne vključuje/možno doplačilo ob prijavi:
– zdravstveno zavarovanje CORIS z asistenco 36€,;
– povratni transfer do letališča, če let izven Slovenije (okvirno 60€ do 90€)
– enoposteljna soba (90€- 140€).

Cena ne vključuje/obvezna doplačila na poti:
– vstopnine – približno 50€;
– napitnina – 30€;

Cena ne vključuje /možna doplačila na poti:
– prevoz s terenskim vozilom na hrib pod Kazbegijem 70€/džip.
– Hrana izven programa 5€-15€/obrok.

Opombe:
– za potovanje v Gruzijo in Armenijo slovenski državljani ne potrebujejo vize
– število mest je omejeno na 16,
– potovanje bo zagotovljeno, ko bo 6 prijavljenih potnikov – takrat bodo tudi kupljene letalske karte; v nasprotnem primeru vam bomo vrnili vplačila.
– cene letalskih kart, cene storitev lokalnih partnerjev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne in lahko odstopajo. Cena potovanja je preračunana glede na ceno letalskih kart 10. novembra 2018.
– Splošni pogoji so sestavni del ponudbe in so objavljeni na spletni strani shkatipotep.com
– info: 031 249 105 ali potep@gmail.com
– prosimo, preberite še posebne informacije spodaj.
– Prijave zbiramo do 30 dni pred odhodom oziroma zapolnitve mest preko spodnje povezave

Pomembno: Cene letalskih kart, cene storitev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne in lahko odstopajo. Mi zagotavljamo ceno naše organizacijo in vodenje.
Akcija pri ceni potovanja velja do preklica! Mednarodna letalska karta je preračunana na 10. novembra 2018 in je bila 320€ z odhodom iz letališča Dunaj. Cene letalskih kart se spreminjajo in veljajo do zapolnitve kvot.

PRIJAVA: Za prijavo na potovanje je potrebno izpolniti prijavnico in nam jo izpolnjeno posredovati na naš e-mail: shakti.potep@gmail.com.

Vplačila: ob prijavi se vplača 30% cene aranžmaja in s tem si zagotovite mesto v skupini. Ob minimalnem številu vplačanih prijav zagotovimo odhod. V primeru, da ne zberemo dovolj prijav akontacijo vrnemo oz. se sorazmerno poviša cena in se potovanje vseeno izpelje. V primeru manjše skupine je doplačilo sledeče 50€ (14 – 15 oseb), 100€ (10 – 13 oseb), 140€ (6 – 9 oseb). Ko je skupina potrjena se plača letalsko karto, preostanek pa se nakaže na račun agencije najkasneje en mesec pred odhodom.

INFORMATIVNA PRIJAVNICA ZA POTOVANJE