ČAS POTOVANJA

21.12. - 30.12.2019

ali s podaljškom 21.12. - 10.01.2020

SKUPINA
min. 6 – maks. 16 oseb
CENA
od 1350€
CENA S PODALJŠKOM
od 2100€

Ogledali si bomo kaotično glavno mesto Indije in opevan Tadž Mahala. Skrenili bomo tudi do pisanega Radžastana ter uživali na zelenem in spokojnem jugu Indiji. Potovanje smo dodatno začinili s kameljim safarijem v puščavi Thar, s spanjem pri domačinih v puščavi, trekingom skozi čajnih plantaže ter vožnjo z lokalno ladjico skozi številne kanale keralske spokojnosti ter z uživanjem na morju pod kokosovimi palmami. Privoščili si bomo zelo doživeto in popolnoma drugačno Indijo, ko se bomo izgubili v barvitem svetu Indije. To bo nepozabno doživetje!

SPLOŠNE INFORMACIJE

 • KAKO POTUJEMO? Potovali bomo potovali z najetimi avtobusi, taxiji, rikšami, ladjicami in vlakom ter letali.
 • NASTANITEV: Spi se v hotelih 2*/3* v dvoposteljnih ali troposteljnih sobah in v preprostih prenočiščih ter v hotelski ladjici v Kerali.
 • HRANA: je dobra in pestra ter pekoča ter eksotična. Ogromno je riža in na zelo različne načine pripravljene zelenjave. So kraji, kjer strežejo le vegetarijansko hrano. Od mesa se da dobiti piščanca, kozje meso in jagnjetino. Sadje se priporoča predvsem tisto, ki se da olupiti (banane, pomaranče ipd). Hrana je svojevrstno doživetje dežele!
 • ZAHTEVNOST POTI: Potovanje je primerno za kogarkoli, ki ima v sebi vsaj malo popotniške žilice in ki ga zanima avantura po fotogenični pokrajini.
 • ŠTEVILO OSEB: min 6 – max 16
 • VREME: Več o vremenu si lahko pogledate na spletni strani: http://slovenian.wunderground.com
 • ZDRAVJE:Več na http://www.zdravinapot.net. Sami ne svetujemo nobenega posebnega cepljenja oz. zaščite vendar je odločitev v vaših rokah.
 • VARNOST:  Indija je varna dežela. Ljudje so prijazni in odprti. Vseeno pa moramo paziti na osebno lastnino, saj se povsod najdejo izjeme – predvsem v velikih mestih, v središču mest., turističnih krajih in povsod, kjer je večja gneča.
 • VIZUM: Slovenski državljani potrebujemo vizum za Indijo, ki ga uredimo pred odhodom.

1.dan POLET Transfer do letališča in polet proti Indiji.  

2.– 3. dan: ČAJNE PLANTAŽE Po pristanku se bomo zapeljali do Munnarja, kjer se nahajajo plantaže čaja in uspevajo številne začimbe. Ogledali si bomo okolico, sprehodili med čajne plantaže in po želji privoščili vožnjo z kolesom po manjših gričih, od koder se nam bodo ponujali prečudoviti razgledi na okolico. GH (Z)

4.dan: DRAVIDSKI TEMPLJI Po zajtrku se bomo zapeljali do Maduraija v Tamil Naduju. Madurai je poznan po dravidski kulturi in arhitekturi. Po prihodu v Madurai si bomo ogledali tipičen indijski tempelj, kjer se bomo čudili nad arhitekturi in takratnem znanjem, ki so ga doprinesli h južno-indijski kulturi in arhitekturi. Zvečer pa se bomo z nočnim vlakom zapeljali proti Kerali. R (Z)

5. –  6. dan: MORJE Po jutranjem pristanku se bomo zapeljali na eno izmed plaž v Kerali. Peščene plaže, kokosove palme, bananine palme, turkizno morje, ajurvedske masaže, neverjetni sončni zahodi. Vsekakor nam bodo prijale kratke počitnice in oddih na plaži. GH (Z)

7.– 8. dan: REČNI KANALI BACKWATERS Zapeljali se bomo do rečnih kanalov t.i. Backwaters, kjer bomo prespali na ladjici predelano v hotel. Pluli bomo po rečnih kanalih – Backwaters in uživali v idilični vožnji po rečnih kanalih, vaškemu življenju, sončnem zahodu in hrani pripravljeni na ladji. Naslednji dan se bomo poslovili od rečnih kanalov in se bomo zapeljali proti Kochinu. GH (Z)

9.dan KOČIN Po zajtrku si bomo ogledali simpatično živahno južno indijsko mesto Kočin, kjer bomo začutili nekdanji kolonialni vpliv. Kočin krasijo cerkve, sinagoga, nizozemska palača, kitajske morske mreže. Po ogledu si bomo lahko privoščili še ogled indijskega katakhali plesa, kjer nam bodo plesalci s posebnimi maskah približali indijske mite. GH (Z

10.dan: POLET Zgodaj zjutraj se bomo zapeljali proti letališču od koder bomo poleteli proti mednarodnemu letališču v Evropi

PODALJŠEK – SEVERNA INDIJA

10.dan: DELHI Jutranji let proti Delhiju, prestolnici Indije. Po zajtrku in osvežitvi si bomo ogledali stari del mesta. V starem delu Delhija si bomo  privoščili vožnjo z rikšo in se bomo srečali s pravo Indijo, gnečo, kaosom, hrupom,… Popoldan bodo sledili ogledi drugih zanimivosti kot so: vrata Indije, parlament, minaret Qutub,…GH (Z)

11.– 12. dan: VARANASI Poleteli bomo proti Varanasiju. Varanasi velja za enega izmed sedmih najsvetejših hindujskih krajev, kamor hodijo hindujci molit, meditirat in umirat. Po počitku se bomo z rikšami zapeljali do centra, kjer se bomo sprehodili po kopalnih ploščadih (ghati). Vsekakor vredno ogleda bo večerni obred posvečen reki Ganges. Ob jutranjem svitu se bomo z ladjico popeljali po reki Ganges in opazovali vsakdanje življenje in jutranjo molitev, duhovnike, pralce perila, svete može, berače, romarje, svete krave, itd. Zapeljali se bomo do Sarnatha, kjer je Buda prvič spregovoril svojim 5 učencem in kjer se nahaja budistična stupa in templji. Zadnji večer se bomo vkrcali v vlak (spalnik), ki nas bo popeljal do Agre. GH (Z) in R (Z)

12. dan: AGRA in TADŽ MAHAL Zgodaj zjutraj bomo pristali v Agri, ki jo med drugim, krasi sedmo čudo sveta – Tadž Mahal. Privoščili si bomo ogled veličastnega Tadž Mahala, trdnjave in ostalih znamenitosti v Agri. H (Z)

13.– 14. dan: JAIPUR Zjutraj bomo zapustili Agro in si na poti do Jaipurja ogledali naravni park Bharatpur, kjer domujejo številne ptice in ostale živali. V Jaipurju pa si boo ogledali trdnjavo Amber, kamor se lahko po želji povzpnemo s sloni, ogledali si bomo znan observatorij in palačo vetrov ter se sprehodili po mestu. Drugi večer zvečer se bomo vkrcali v vlak (spalnik), ki nas bo vodil do Jaisalmerja. GH (Z) in R (Z)

15.dan: JAISALMER Puščavsko t.i. »zlato« mesto Jaisalmer s svojimi prepletenimi ulicami, dvojnim obzidjem in peščeno trdnjavo spominja na čase iz Tisoč in ene noči. Mesto bomo dodobra raziskali in še poslednje popoldne uživali ob zadnji trdnjavi na nekdanji karavanski poti. Zvečer pa se bomo zapeljali do bližnjega Jaisalmerja, kjer bomo uživali v sončnem zahodu. H (Z)

16.dan: KAMELJI SAFARIEden od vrhuncev potovanja bo zagotovo kamelji safari z ogledom majhnih puščavskih vasic, srečevanjem domačinov in piknikom na poti. Namestili se bomo v vasi (ali šotorih) pri domačinih in uživali v indijski kulturi, glasbi in hrani. Nočitev v šotorih ali lokalnih hišah na skupnih ležiščih GH/C (Z)

17.dan: JODHPURPot nas bo vodila proti Jodhpurju V Jodhpurju bomo obiskali trdnjavo z obzidjem, se sprehodili po »modrem« mestu in se izgubljali v vrvežu po bazarjih.. GH (Z)

18.– 20. dan UDAIPUR in RANAKPURNaslednji dan se bomo zapeljali do Jodhpurja. Na poti do tja se bomo ustavili v odmaknjenih in tradicionalnih vasicah različnih kast in etničnih skupin s pisanimi oblačili. Ogledali pa si bomo tudi prefinjen džainistični tempelj, ki predstavlja biser indijske arhitekture v Ranakpurju. Udaipurju pravijo tudi mesto na vodi in je včasih poimenovan kot »indijske Benetke«. Tu je bil posnet eden izmed filmov James Bonda. V mestu si bomo ogledali palačo, impozanten hindujski tempelj ter se z ladjico zapeljali po jezeru. Seznanili se bomo tudi z umetnostjo risanja miniatur ter si po želji ogledali radžastanske plese. Morda si bomo privoščili tudi ajurvedsko masažo ali zgolj uživali v Udaipurju. Zadnji dan bomo iz Udaipurja poleteli proti Delhiju. H (Z)

21.dan: POLETZapeljali se bomo proti letališču v Delhiju od koder bomo poleteli proti mednarodnemu letališču v Evropi.

*H = hotel; *GH = gostišče, penzion ali spanje pri domačinih; J = jurta; *Z = zajtrk; *V = večerja; *R = razno (vlak, avtobus, paluba); *C = šotori.

Cena: od 1350€

Cena s podaljškom: od 2100€

Cena vključuje:

 • Povratni letalski prevoz Benetke/Ljubljana – Kochin/Delhi – Benetke/Ljubljana* z vsemi letališkimi taksami in 20 kg prtljage (600€ ob zgodnji prijavi);
 • Notranji leti na relacijah: Delhi – Varanasi; Udaipur – Delhi pri podaljšku potovanja* z vsemi letališkimi taksami (150€ cena variira);
 • vodenje in našo energijo;
 • nastanitev v hotelih 3* v dvoposteljni sobah z zajtrkom in v gostiščih v dvoposteljnih in več posteljnih sobah z zajtrkom, nočitev na turistični ladjici z zajtrkom in večerjo
 • prevozi po programu (avtobus, vlak, rikše, ladjica);
 • slovensko vodenje,
 • organizacija potovanja.

Cena ne vključuje/obvezno doplačili pred odhodom:

 • doplačilo za manjšo skupino v primeru da se prijavi manj oseb: 60€ (15 – 13 oseb), 100€ (12- 10 oseb), 120€ (9 – 8 oseb) ter 150€ (7 – 6 oseb).

Cena ne vključuje/možno doplačilo ob prijavi:

 • zdravstveno zavarovanje CORIS z asistenco 35€ – 55€ (trojno kritje),
 • povratni transfer do letališča, če let izven Slovenije (okvirno 60€ do 90€)
 • enoposteljna soba​ (165€);
 • urejanje in posredovanje za indijski vizum (70€).

Cena ne vključuje/obvezna doplačila na poti:

 • vstopnine – približno 120€,
 • napitnina 40€.

Opombe:

 • za potovanje v Indijo državljani potrebujemo vizum,
 • število mest je omejeno na 16,
 • potovanje bo zagotovljeno, ko bo 6 prijavljenih potnikov – takrat bodo tudi kupljene letalske karte; v nasprotnem primeru vam bomo vrnili vplačila.
 • cene letalskih kart, cene storitev lokalnih partnerjev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne in lahko odstopajo. Cena potovanja je preračunana glede na ceno letalskih kart 10. septembra 2019.
 • splošni pogoji so sestavni del ponudbe in so objavljeni na spletni strani
 • info: 041 251 258 ali shakti.potep@gmail.com
 • ​prosimo preberite še posebne informacije spodaj​.
 • Prijave zbiramo do 20 dni pred odhodom oziroma zapolnitve mest  preko spodnje povezave.

Pomembno: Cene letalskih kart, cene storitev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne in lahko odstopajo. Mi zagotavljamo ceno naše organizacijo in vodenje. Mednarodna letalska karta je preračunana na 10. septembra 2019 in je bila 600€ z odhodom iz beneškega letališča. Cene letalskih kart se spreminjajo in veljajo do zapolnitve kvot. Kasneje bo cena odvisna od cene letalskih kart in cen storitev v južni Indiji.

PRIJAVA: Za prijavo na potovanje je potrebno izpolniti prijavnico in nam jo izpolnjeno posredovati na naš e-mail: shakti.potep@gmail.com. Prijavnica za potovanje se nahaja tu: PRIJAVNICA (KLIKNI, IZPOLNI in POSREDUJ). Prijava je informativne narave. Z izpolnitvijo prijavnice se šteje, da sprejemate določila splošnih pogojev poslovanja Agencije.

Vplačila: Prijave sprejema Agencija do 20 dni pred odhodom oz. do zapolnitve prostih mest. Po prijavi boste prejeli račun, iz katerega bodo razvidni vsi podatki o naročenem potovanju. S poslanim računom za prvi obrok v višini 30% cene potovanja se šteje, da je pogodba sklenjena. Preostali del računa mora biti poravnan najkasneje do 10 dni pred odhodom. Ob prijavi se na rezervacijo zaračuna 15 EUR prijavnine. Ob minimalnem številu vplačanih prijav zagotovimo odhod (6 oseb). V primeru, da ne zberemo dovolj prijav akontacijo vrnemo oz. se sorazmerno poviša cena potovanje glede na manjšo skupino.

INFORMATIVNA PRIJAVNICA ZA POTOVANJE