ČAS POTOVANJA

21.07. - 29.07.2020

ali s podaljškom 21.07. - 05.08.2020

SKUPINA
min. 6 – maks. 16 oseb
CENA
od 1250€
CENA S PODALJŠKOM
od 1900€

Kirgizija je z visokogorjem zaprta država, ki se jo drži sloves »Švica Srednje Azije«. To je visokogorska dežela, ki prav vsakemu jemlje dih s  svojo prelepo in neokrnjeno naravo in se ponaša s številnimi v nebo segajočimi vršaci Tjanšana in Pamirja. Le-tu živijo kirgiški nomadi, ki se niso odpovedali svojemu prvinskemu načinu življenja. Ob podaljšku potovanja pa še arhitekturni presežek v Samarkandu, Buhari in Hivi.

SPLOŠNE INFORMACIJE

KAKO POTUJEMO? Potovali bomo potovali z mini busom oz. kombiji avtobusom ter z vlakom v Uzbekistanu. Imeli bomo tudi 2 notranja leta pri podaljšku potovanja.

NASTANITEV: Spi se v hotelih 2*/3* v dvoposteljnih sobah, v gostiščih, pri domačinih (dvo ali več posteljne sobe), v jurti (krožni šotor za več oseb).

HRANA: Veliko je mesa, mlečnih izdelkov, zelenjave in sadja.

ZAHTEVNOST POTI: Tura je primerna za kogarkoli, ki ima v sebi vsaj malo popotniške žilice.

ŠTEVILO OSEB: min 6 – max 16

VREME: V Centralno Azijo prihajamo v poletnem času, ki je prijeten za potovanje in krajše trekinge. Temperature se v tem mesecu gibljejo med 5ᵒ in 30ᵒC, v visokogorju nižje temperature preko noči. V Uzbekistanau bo preko poletja topleje, a gre za suho vročino. Več o vremenu si lahko pogledate na spletni strani: http://slovenian.wunderground.com

ZDRAVJE: Več na http://www.zdravinapot.net. Sami ne svetujemo nobenega posebnega cepljenja oz. zaščite vendar je odločitev v vaših rokah.

VARNOST: Kirgizija In Uzbekistan sta varni dežela. Ljudje so prijazni in odprti. Vseeno pa moramo paziti na osebno lastnino, saj se povsod najdejo izjeme – predvsem v velikih mestih, na tržnicah, turističnih krajih in povsod, kjer je večja gneča.

VIZUM: Slovenski državljani ne potrebujemo vizuma za Kirgizijo in Uzbekistan.

 

Dan 1: LET V KIRGIZIJO

Dan 2: Pot do KARAKOLA Po pristanku in krajši osvežitvi se bomo zapeljali do Karakola. Na poti do tja bodo sledili krajši postanki Po prihodu v Karakol se bomo odpočili ter se pripravili na kirgiško avanturo. GH (Z)

Dan 3: KARAKOL, pravljični KANJON in ISIK KUL Zjutraj si bomo najprej ogledali mesto Karakol. Ogledali si bomo leseno pravoslavno cerkev in kitajsko mošejo. Nato se pa bomo zapeljali do obale drugega najvišje ležečega jezera na svetu, do Isik kula. Ogledali si bomo nenavadne kamnite formacije t.i. “pravljičnega kanjona” in “sedmih bikov”, ki krasijo to pokrajino ter si privoščili kopanje v jezeru. Ustavili se bomo tudi pri sokolarju, ki nas bo seznanil s starodavno kirgiško tehniko sokolarstva. GH (Z)

Dan 4 – 5: KIRGIŠKI NOMADI IN VISOKOGORSKO JEZERO Pot nas bo vodila do Song Kula preko številnih prelazov in kanjona. Krasna narava, spektakularni prelazi in visokogorske ceste, majhne in zaspane vasice vse dokler ne bomo prispeli do jezera Song Kul. Preko poletja se tu pasejo črede konj, jakov in ovac. Domačini pa živijo jurtah. Po želji si bomo lahko privoščili jahanje konjev ali zgolj opazovali nomadski način življenja. J (Z,V)

Dan 6 -7: Karavansaraj TAŠ RABAT Iz Songkula nas bo pot vodila proti kirgiško-kitajski meji, do Taš Rabata, kjer se nahaja impozanten in originalno ohranjen karanvansaraj, ki priča o trgovanju že v času Marka Pola. Tu si bomo privoščili sprehod po prekrasni naravi in si ogledali karavansaraj. Po želji si bomo lahko privoščili  ježo na konju med divjino prekrasne narave. Mogoče nam bo uspelo videti jake ali svizce. J (Z,V) in GH (Z)

Dan 8: Pot do BIŠKEKA Zapeljali se bomo do Biškeka. Na poti do tja bodo sledili krajši postanki. , kjer si bomo med drugim ogledali minaret Burana ter se sprehodili po slikovitem kanjonu. Po prihodu v prestolnico bo sledil ogled, kjer je še vedno čutiti sovjetski pridih na kar priča kip Lenina, ki se nahaja v Biškeku. Privoščili si bomo še zadnjo kirgiško večerjo. GH (Z) * tisti ki bomo nadaljevali pot do Uzbeksitana bomo zvečer poleteli proti Ošu.

Dan 9: POLET Nočni odhod proti letališču v Biškeku in let proti Evropi.

PODALJŠEK POTOVANJA v UZBEKISTAN: 

DAN 9: PROTI UZBEKISTANU Oš je najstarejše kirgiško mesto, ki se ponaša s svojim starim bazarjem, ki še danes velja za zelo živahen in etnično pisan bazar. Nato se pa bomo zapeljali do kirgiško – uzbeške meje. Po formalnostih na meji nas bo pot vodila do Taškenta, kamor bomo prispeli z vlakom v večernih urah. H (Z)

DAN 10: HIVA Zgodaj zjutraj bomo poleteli proti Urgechu. Zapeljali se bomo proti simpatičnem mestu ob turkmenistanski meji, proti Hivi. Hiva je najmlajše mesto svilene ceste, leži v bližini najdaljše reke Osrednje Azije, ob Amu Darji. Izstopa pa predvsem po arhitekturi s turkiznimi keramičnimi ploščicami. Hiva dobesedno spominja na mesto iz 1001 noči z dvojnim obzidje in je pravi muzej na prostem, ki si ga bomo natančno ogledali. GH (Z)

DAN 11 – 12: SVILENA POT in BUHARA Zapustili bomo Hivo ter se zapeljali proti Buhari. Na poti do tja bomo prečkali Amu Darjo, najdaljšo reko Osrednje Azije. Reko je nekoč prečkal Aleksander Veliki, a danes predstavlja mejo med Uzbekistanom in Turkmenistanom. Buhara je poimenovana tudi kot »steber islama«. V Buhari si bomo ogledali trdnjavo, mošeje, medrese, karavansaraje, bazarje, … H (Z)

DAN 13 – 14: SAMARKAND Sledila bo vožnja z vlakom proti svetovljanskemu Samarkandu, ki prestavlja biser svilene poti. Ogledali si bomo najbolj poznano uzbeško mesto- Samarkand krasijo mošeje, medrese, karavansaraji,  astrološki observatorij, številne grobnice. Natančno ročno izdelana keramika, turkizne in pozlačene kupole, mošeje in mavzoleji.  H (Z) in H (Z)

DAN 15: POLET Zapeljali se bomo do letališča v Samarkandu in od tam poleteli proti Evropi.

*H = hotel; *GH = gostišče, penzion ali spanje pri domačinih; J = jurta; *Z = zajtrk; *V = večerja; *R = razno (vlak, avtobus, paluba); *C = šotori.

Cena Kirgizija: od 1250€

Cena s podaljškom: od 1900€

Cena vključuje:

 • Povratni letalski prevoz Ljubljana – Biškek/Samarkand – Ljubljana* z vsemi letališkimi taksami in 20 kg prtljage.
 • organizacijo potovanja;
 • nastanitev v gostiščih in jurtah, nočitve v dvoposteljni ali več posteljnih sobah z zasebno in skupno kopalnico ter v dvoposteljnih ali troposteljnih sobah v Uzbekistanu ter 2x v šotorih na trekingu v Kirgiziji;
 • obroki kot so označeni na programu (Z = zajtrk, V = večerja, K = kosilo)
 • prevozi po programu (kombiji/minibusi) in terenska vozila;
 • organizacija vodenje in trekinga s strani lokalne agencije;
 • slovenski vodnik – vodja poti;
 • Notranji let Biškek – Oš pri podaljšku potovanja;
 • Notranji Taškent – Urenč pri podaljšku potovanja;
 • vlak na relaciji: Andijan – Taškent pri podaljšku potovanja.

Cena ne vključuje/obvezno doplačili pred odhodom:

 • doplačilo za manjšo skupino v primeru da se prijavi manj oseb: 80€ (13-12), 100€ (11 – 9), 150€/osebo (8- 6 oseb).

Cena ne vključuje/možno doplačilo ob prijavi:

 • zdravstveno zavarovanje CORIS z asistenco,
 • povratni transfer do letališča, če let izven Slovenije (okvirno 60€/osebo);
 • enoposteljna soba​ 25€ v Kirgiziji (možna je samo v Biškeku) ali enoposteljna soba v Uzbekistanu (100€).

Cena ne vključuje/obvezna doplačila na poti:

 • vstopnine in dovolilnice za nacionalne parke – približno 50€;
 • napitnina za šoferje je okvirno 20€.

Cena ne vključuje/možna doplačila na poti:

 • termalni vrelci (okvirno 5€/osebo),
 • hrana kosilo/večerje na potovanju (okvirno 5€/15€ na dan na osebo)

Opombe:

 • za potovanje v Kirgizijo in Uzbekistan slovenski državljani ne potrebujemo vizum,
 • število mest je omejeno na 16,
 • potovanje bo zagotovljeno, ko bo 6 prijavljenih potnikov;
 • cene letalskih kart, cene storitev lokalnih partnerjev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne in lahko odstopajo. Cena potovanja je preračunana glede na ceno letalskih kart 10. decembra 2018.
 • splošni pogoji so sestavni del ponudbe in so objavljeni na spletni strani
 • info: 041 251 258 ali shakti.potep@gmail.com
 • ​prosimo, preberite še posebne informacije spodaj​.
 • Prijave zbiramo do 20 dni pred odhodom oziroma zapolnitve mest  preko zgornje povezave.

Pomembno: Cene in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne zaradi odstopanj v valutni razmerjih (€ vs. $) in zaradi spreminjanja cen letalskih prevoznikov. Mi 100% zagotavljamo samo ceno za našo organizacijo in vodenje. V primeru akcij, le-te veljajo samo za skupine 10 potnikov ali več.  Cena letalskih kart potovanje je 450€/osebo, september 2019.

PRIJAVA: Za prijavo na potovanje je potrebno izpolniti prijavnico in nam jo izpolnjeno posredovati na naš e-mail: shakti.potep@gmail.com.

Vplačila: ob prijavi se vplača 30% cene aranžmaja in s tem si zagotovite mesto v skupini. Ob minimalnem številu vplačanih prijav zagotovimo odhod. V primeru, da ne zberemo dovolj prijav akontacijo vrnemo oz. se sorazmerno poviša cena potovanje in se potovanje vseeno izpelje. Cene storitev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato je cene lahko spremenljiva.

INFORMATIVNA PRIJAVNICA ZA POTOVANJE