ČAS POTOVANJA

21.10. - 01.11.2020

ali s podaljškom 21.10. - 11.11.2020

SKUPINA
min. 6 – maks. 16 oseb
CENA
od 1700€
CENA S PODALJŠKOM
od 2600€

 

Čudovita popotniška kombinacija slikovite kitajske province Junan in “Avatarjevih lebdečih stebrov. Junan je mogoče najbolj fascinantna pokrajina med vsemi na Kitajskem: raznolika, privlačna in pretežno še neraziskana. Na eni strani smo v Himalaji v bližini Tibeta na drugi pa v gričevnatem jugu v bližini Vietnama. Ravno jug slovi po svoji kraški pokrajini in riževih terasah. Sever je pa visokogorski in etnično raznolik. Možen je še podaljšek do Gulina in kraških hribov, vasic ljudstva Dong in Miao ter “Avatarjevih gora” v Hunanu, kjer nam enostavno zmanjka presežnikov s katerimi bi opisali skoraj lebdeče kamnite stebre. Ob zaključku potovanja pa še nekaj kitajske klasike kot so: kitajski zid, »prepovedano mesto« in trg Tienanmen.

SPLOŠNE INFORMACIJE

 • KAKO POTUJEMO?V Kitajsko bomo prepotovali avtobusom, vlakom, letali in taksiji.
 • NASTANITEV: Spi se v hotelih 2* in hostlih v dvoposteljnih sobah. Na Kitajskem večkrat hoteli ne ponujajo zajtrka, zato bomo zajtrkovali izven hotela.
 • HRANA: Jedli bomo v hotelskih in lokalnih restavracijah. Hrana je pa zelo okusna in bazira na zelenjavi, rižu, testeninah in mesu.
 • ZAHTEVNOST POTI:Potovanje je primerno za kogarkoli z nekaj avanturistične žilice.
 • ŠTEVILO OSEB: min 6 – maks 16
 • VREME: Septembra/oktobra ter marca/aprila je je na Kitajskem prijetno toplo, temperature se gibljejo od 10 – 30 stopinj, večja možnost krajših padavin je samo v hribih, kjer je tudi hladneje. Jesen in zgodnja pomlad sta najprimernejša meseca za potovanje v te dežele. Najprimernejše za obisk riževih polj in Hunana na zgodnjo spomlad ali zgodaj jeseni.
 • ZDRAVJE: Več na http://www.zdravinapot.net. Sami ne svetujemo nobenega posebnega cepljenja oz. zaščite vendar je odločitev v vaših rokah.
 • VARNOST: Kitajska je varna. Potrebna je kot povsod previdnost tam kjer so večje množice ljudi.
 • VIZUM: Slovenci za obisk Kitajske potrebujemo vizum, ki ga uredimo pred odhodom.

1.dan: POLET  Iz bližnjega mednarodnega letališča bomo poleteli proti Kunmingu, prestolnici kitajske province Junan.

2. dan: TRADICIONALNO KITAJSKO MESTO  Po pristanku nas bo pot vodila do mesta Jianshui. V simpatičnem mestu bomo spoznali klasično kitajsko arhitekturo. V mestu se, poleg številnih zanimivih stavb, nahaja preko 700 let star Konfucijev tempelj. GH (Z)

3.– 4. dan: RIŽEVE TERASE Zapeljali se bomo do pokrajine, kjer se nahajajo riževa terasasta polja Yuanyang (Unesco), ki si jih bomo natančno ogledali v dveh dneh. Tu se bomo izgubljali med riževimi terasami. Opazovali in v fotoaparate bomo ujeli dih jemajoče riževe terase ob različnih časih dneva, od sončnega vzhoda do sončnega zahoda. Srečali bomo pripadnike etnične skupine Hani, ki nosijo pisana oblačila. Z malce sreče (pravzaprav odvisno od luninega koledarja) bomo doživeli tudi znano živahno in etnično pisano tržnico v eni izmed vasi. Sprehodili se bomo do vasice s posebno “gobasto” gradnjo in s slamnatimi strehami. Raziskali bomo nekoč težko dostopno pokrajino riževih teras. GH (Z)

5. – 6. dan: KAMNITI GOZD Zapustili bomo riževe terase in se bomo zapeljali do kamnitega gozda Shilin, ki je poznan po kraški pokrajini. Gre za 400 km2 nadzemnega kitajskega krasa z neverjetnimi skalnimi formacijami. Tu se bomo sprehodili in uživali v kraški pokrajini neobičajnih formacij. Naslednji dan nas bo pot vodila nazaj do Kuminga od koder se bomo s hitrim vlakom zapeljali do mesta Lijiang, GH (Z)

7. dan: SOTESKA TIGROVEGA SKOKA Zapeljali se bom do soteske Tigrovega skoka. Legenda pravi da je tiger ob reki Jangce skočil čez reko in zato se imenuje soteska Tigrovega skoka. V globoki soteski, ki jo je ustvarila reka Jangce, si bomo privoščili pohod. Ves čas nas bodo spremljale štiri in pet tisoč visoke gore in slikovita oklica. Po pohodu se bomo iz soteske zapeljali proti severu, do mesta Shangri La,  kjer živijo Tibetanci in pripadniki ostalih etničnih skupin. Preden bomo prišli do mesta se bomo ustavili ob prvem zavoju najdaljše azijske reke Jangce.  Odpirali se nam bodo krasni pogledi na gorato okolico, v zraku bodo plapolale budistične zastavice in zadišalo bo po maslenem tibetanskem čaju. GH (Z)

8. – 9. dan: SHARGRI-LA Ogledali si bomo budističen samostan Songzanlin, ki je zgrajen v stilu tibetanske Potale v Lhasi in ga zato velikokrat imenujejo tudi »mala Potala«. V samostanu bomo opazovali budistične menihe in slišali marsikaj zanimivega o tibetanskem budizmu. Po želji se bomo z žičnico povzpeli na 4500 m panoramsko točko od koder bomo imeli razgled na okoliške visoke gore Himalaje, ki mejijo tako na Tibet kot sosednjo provinco Sičuan. S Tibetanci bomo lahko zaplesali v starem mestnem jedru. Poskušali bomo tradicionalno tibetansko hrano in masleni čaj. Zadnji dan se bomo zapeljali do Lijanga. GH (Z)

10. dan: LIJIANG V Lijiangu, skoraj tisoč let staro mesto pod Unescovo zaščito, se bomo »izgubljali« v labirintu kamnitih uličic in med mostovi, ki sekajo številne vodne kanale. Tipična kitajska arhitektura, rdeči lampijoni, domačini v tradicionalnih Naxi nošah, okusna hrana, spominki. Ogledali si bomo tudi bližnje vasice, kjer prebivajo Naxiji, ki se zelo poznani po svojevrstni pisavi, umetnosti, oblačilih,… Zvečer se bomo zapeljali nazaj do Lijianga in s hitrim vlakom do Kunminga GH (Z)

11. dan: KUNMING Mesto je poznano po svojih blagih (pomladnih) temperaturah in prav zato ga večkrat imenujejo kot mesto večne pomladi. Sprehodili se bomo po središču mesta, ki ga krasi zeleno jezero, kjer Kitajci velikokrat plešejo in telovadijo. V živahnem delu centru mesta si bomo lahko privoščili številne junanske čaje. GH (Z)*Tisti ki bomo nadaljevali pot se bomo s hitrim vlakom zapeljali do Guilina.

12. dan: POLET DO EVROPE

PODALJŠEK POTOVANJA – Guilin, Avatarjeve gore in Peking:

12. dan: Križarjenje po reki Li Iz Guilina do mesta Yangshuo bomo začeli s sproščujočim križarjenjem po reki Li. 4-urna vožnja nas bo vodila skozi izjemno slikovito kraško pokrajino. Ob prihodu v  Yangshuo bomo raziskali podeželje, opazovali riževa polja,  uživali v sproščenem vzdušju in se povzpeli na grič od koder bomo imeli panoramski razgled nad mestom. Zvečer se bomo sprehodili po mestu in uživali o lokalni hrani. GH (Z)

13. dan: YANGSHOU in vasi ljudstva Dong  Danes, po zajtrku, bomo s kolesi (okvirno 3 ure) odkrivali očarljivo podeželsko pokrajino  s kuliso kraških hribov in reko Yulong. Mogoče bomo obiskali tudi lokalno družinsko hišo in si ogledali njihov način življenja.  Nato bomo okolico raziskali še s bambusovim splavom, ko bomo pluli po reki. Popoldan se bomo vkrcali na hitri vlak, ki nas bo popeljal do vasic ljudstva Dong v provinci Guizhou. Lesene vasice ljudstva Dong veljajo za ene najlepših in tradicionalno ohranjenih vasi na Kitajskem. GH (Z)

14. in 15. dan: Tradicionalne vasi ljudstva Miao Danes bomo odpotovali v mesto Kaili,  ki je dobro izhodišče za obisk podeželske pokrajine, kjer živi  ljudstvo Miao, ki so predvsem znani po svoji narodni noši, ohranjanju tradicionalnega načina življenja in številnih ceremonijah. Vsekakor pa bomo uživali v slikovitih lesenih vasicah vpetih v gorsko pokrajino.  Zadnji dan se bomo zapeljali še do mesta Jiangkou. GH (Z)

16. – 18. dan: AVATARJEVE GORE in STEKLENI MOST Celodnevna vožnja nas bo vodila do mesta Zhangjiajie. Zjutraj si bomo sprva ogledali mesto Fenghuang z več kot 300-letno zgodovino. Nato se bomo popoldan zapeljali do mesta Zhangjiajie, ki  je izhodiščna točka za raziskavanje nacionalnega parka, kjer so posneli kuliso filma Avatar. Ob odkrivanju nacionalnega parka ne bo zmanjkalo presežnikov s katerimi bi opisali skoraj lebdeče kamnite stebre, ki kukajo iz skrivnostnih meglic. Privoščili si bomo tudi izlet do steklenega mostu, enega izmed najdaljših mostov s steklenim dnom. Po želji si bomo lahko privoščili še izlet do gore Tianmen do koder nas bo popeljala 7 km dolga žičnica. Prekrasna, skoraj nezemeljska pokrajina, nas vsekakor ne bo pustila ravnodušne in je vsekakor vredna ogleda. Zadnji dan nas bo pot vodila še do Changshiaja. GH (Z)

20. – 21. dan: PEKING in KITAJSKI ZID Iz Chanshaja bomo poleteli do Pekinga. Po pristanku v Pekingu se bomo zapeljali do kitajskega zidu, kjer se bomo sprehodili po delu le tega. Ogledali si bomo še olimpijski stadion ter zvečer preživeli na zanimivi in slikoviti tržnici s hrano. Naslednji dan si bomo ogledali glavni znamenitosti mesta: trg Tiananmen in prepovedano mesto. Trg Tienanmen velja za največji trg na svetu. Nato bo sledil še ogled prepovedanega mesta (Unesco) oz. nekdanje cesarske palače. Sprehodili se bomo še po nekdanjih mestnih četrtih, po hutongih. GH (Z)

22. dan: POLET DO EVROPE

*H = hotel; *GH = gostišče, penzion ali spanje pri domačinih; J = jurta; *Z = zajtrk; *V = večerja; *R = razno (vlak, avtobus, paluba); *C = šotori.

Cena: od 1700€

Cena s podaljškom: od 2550€

Cena vključuje:

 • Povratni letalski prevoz Benetke – Kunming/Peking – Benetke* z vsemi letališkimi taksami in 20 kg prtljage (700€ ob zgodnji prijavi);
 • Notranji leta na relaciji ZJJ – Peking* pri podaljšku potovanja (cena variira)
 • organizacijo potovanja;
 • nastanitev v hotelih 2*/3* v dvoposteljni sobah z zajtrkom in v gostiščih (penzionih) v dvoposteljnih in troposteljnih sobah z zajtrkom (zajtrk je občasno izven gostišč),
 • prevozi po programu (avtobus, taxiji, hitri vlak);
 • slovenski vodja poti;
 • lokalno vodenje;
 • organizacija potovanja.

Cena ne vključuje:

 • doplačilo za manjšo skupino v primeru da se prijavi manj oseb: 100€ (13 – 11 oseb); 120€ (10-8 oseb) ter 160€ (7 oseb).
 • Izpolnjevanje formularja za kitajski vizum (20€/osebo).

Cena ne vključuje/doplačila po želji:

 • zdravstveno zavarovanje CORIS z asistenco
 • povratni transfer do letališča, če let izven Slovenije (okvirno 60€ do 90€)
 • enoposteljna soba​ (20€/noč);
 • vstopnine – približno 90€ – 160€,
 • vzpon z žičnico – Shangrila in Avatarjeve gore.

Opombe:

 • za potovanje na Kitajsko slovenski državljani potrebujejo vizum ki ga uredimo pred odhodom,
 • število mest je omejeno na 16,
 • potovanje bo zagotovljeno, ko bo 6 prijavljenih potnikov – takrat bodo tudi kupljene letalske karte;
 • cene letalskih kart, cene storitev lokalnih partnerjev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne in lahko odstopajo. Cena potovanja je preračunana glede na ceno letalskih kart 10. novembra 2019 (700€/osebo).
 • splošni pogoji so sestavni del ponudbe in so objavljeni na spletni strani.

PRIJAVA: Za prijavo na potovanje je potrebno izpolniti prijavnico (jo dobite po e-mailu) in nam jo izpolnjeno posredovati na naš e-mail: shakti.potep@gmail.com

Vplačila: ob prijavi se vplača 200€ akontacije in s tem si zagotovite mesto v skupini. V primeru, da ne zberemo dovolj prijav akontacijo vrnemo oz. se sorazmerno poviša cena potovanje in se potovanje vseeno izpelje. Ko je skupina potrjena se plača letalsko karto, preostanek pa se nakaže na račun agencije najkasneje en mesec pred odhodom.

INFORMATIVNA PRIJAVNICA ZA POTOVANJE