ČAS POTOVANJA

16.09. - 30.09.2019

ali s podaljškom 16.09. - 06.10.2019

SKUPINA
min. 6 – maks. 16 oseb
CENA
od 1250€ + letalska karta
CENA S PODALJŠKOM
od 1750€ + letalska karta
KITAJSKA: Junan, Avatarjeve gore in Peking1
Riževe terase, kraški svet, etnične skupine, Himalaja, “Avatarjeve” gore, kitajski zid in Peking

Čudovita popotniška kombinacija slikovite kitajske province Junan in “Avatarjevih lebdečih stebrov”. Junan je mogoče najbolj fascinantna pokrajina med vsemi na Kitajskem: raznolika, privlačna in pretežno še neraziskana. Na eni strani smo v Himalaji v bližini Tibeta na drugi pa v gričevnatem jugu. Ravno jug slovi po svoji kraški pokrajini in riževih terasah. Sever je pa visokogorski in etnično raznolik. Možen je še podaljšek do “Avatarjevih gora” v Hunanu, kjer nam enostavno zmanjka presežnikov s katerimi bi opisali skoraj lebdeče kamnite stebre. Ob zaključku potovanja pa še nekaj kitajske klasike kot je kitajski zid, »prepovedano mesto« in trg Tienanmen.

SPLOŠNE INFORMACIJE

KAKO POTUJEMO? Kitajsko bomo prepotovali avtobusom, vlakom, letali in taksiji.

NASTANITEV: Spi se v hotelih 2* in hostlih v dvoposteljnih sobah. Na Kitajskem večkrat hoteli ne ponujajo zajtrka, zato bomo zajtrkovali izven hotela.

HRANA: Jedli bomo v hotelskih in lokalnih restavracijah. Hrana je pa zelo okusna in bazira na zelenjavi, rižu, testeninah in mesu.

ZAHTEVNOST POTI: Potovanje je primerno za kogarkoli z nekaj avanturistične žilice.

ŠTEVILO OSEB: min 6 – max 16

VREME: Septembra/oktobra ter marca/aprila je je na Kitajskem prijetno toplo, temperature se gibljejo od 10 – 30 stopinj, večja možnost krajših padavin je samo v hribih, kjer je tudi hladneje. Jesen in zgodnja pomlad sta najprimernejša meseca za potovanje v te dežele. Najprimernejše za obisk riževih polj in Hunana na zgodnjo spomlad ali zgodaj jeseni.

ZDRAVJE: Več na http://www.zdravinapot.net. Sami ne svetujemo nobenega posebnega cepljenja oz. zaščite vendar je odločitev v vaših rokah.

VARNOST: Kitajska je varna. Potrebna je kot povsod previdnost tam kjer so večje množice ljudi.

VIZUM: Slovenci za obisk Kitajske potrebujemo vizum, ki ga uredimo pred odhodom

1.dan: POLET

Iz bližnjega mednarodnega letališča bomo poleteli proti Kunmingu, prestolnici kitajske province Junan.

2. – 3. dan: RDEČA ZEMLJA

Po prihodu v Kunming se bomo zapeljali proti »rdeči zemlji«. Pokrajina na pomlad kar kipi od številnih barv, kjer se osnovni rdeči barvi priključijo še odtenki belih, rumenih, zelenih, modrih in vijoličnih cvetov. Sprehodili se bomo skozi krasno pokrajino. GH (Z)

4. dan: TRADICIONALNO KITAJSKO MESTO

Pot nas bo vodila do mesta Jianshuja. V simpatičnem mestu bomo spoznali klasično kitajsko arhitekturo. V mestu se, poleg številnih zanimivih stavb, nahaja preko 700 let star Konfucijev tempelj. GH (Z)

5. – 6. dan: RIŽEVE TERASE

Zapeljali se bomo do pokrajine, kjer se nahajajo riževa terasasta polja Yuanyang (Unesco), ki si jih bomo natančno ogledali v dveh dneh. Tu se bomo izgubljali med riževimi terasami. Opazovali in v fotoaparate bomo ujeli dih jemajoče riževe terase ob različnih časih dneva, od sončnega vzhoda do sončnega zahoda. Srečali bomo pripadnike etničnih skupin Hani, ki nosijo pisana oblačila. Z malce sreče (pravzaprav odvisno od luninega koledarja) bomo doživeli tudi znano živahno in etnično pisano tržnico v eni izmed vasi. Sprehodili se bomo do vasice s posebno “gobasto” gradnjo in s slamnatimi strehami. Raziskali bomo nekoč težko dostopno pokrajino riževih teras. GH (Z)

7.dan: KAMNITI GOZD

Zapustili bomo riževe terase in se bomo zapeljali do kamnitega gozda, ki je poznan po kraški pokrajini. Gre za 400 km2 nadzemnega kitajskega krasa z neverjetnimi skalnimi formacijami. Tu se bomo sprehodili in uživali v kraški pokrajini neobičajnih formacij GH (Z)

9.dan: KUNMING

Zapeljali se bom nazaj do Kunminga, kjer si bomo ogledali središče mesta. Mesto je poznano po svojih blagih (pomladnih) temperaturah in prav zato ga večkrat imenujejo kot mesto večne pomladi. Sprehodili se bomo ob zelenem jezeru, ki se nahaja v centru mesta, kjer Kitajci velikokrat plešejo in telovadijo. V živahnem delu centru mesta si bomo lahko privoščili številne junanske čaje. Zvečer pa se bomo vkrcali v vlak, ki nas bo popeljal do Dalija. R (Z)

9. dan: DALI

V simpatičnem Daliju si bomo ogledali največje znamenitosti mesta. Ogledali si bomo 1800 letne “tri pagode”, jezero Erhai, kjer se bomo po želji zapeljali s čolnom. Izgubljali se bomo po starem mestnem jedru in se povzpeli na mestno obzidje od koder bomo imeli pogled na mesto. Naslednji dan zjutraj se bomo zapeljali do tradicionalne vasice v bližini Dalija, kjer živijo pripadniki etnične skupine Bai. Mesto je bilo pomembno trgovsko mesto na poti med Junanom, Tibetom in Burmo kar se pozna še dandanes. Namreč na jutranji tržnici domačini prodajajo zelenjavo in ostale izdelke. Tudi mi se bomo sprehodili med domačine. GH (Z)

10. dan: LIJIANG

Iz manjše vasice nas bo pot vodila do Lijianga, ki je skoraj tisoč let staro mesto pod Unescovo zaščito. V Lijangu se bomo izgubljali v labirintu kamnitih uličic in med mostovi, ki sekajo številne vodne kanale. Tipična kitajska arhitektura, rdeči lampijoni, domačini v tradicionalnih Naxi nošah, okusna hrana, spominki. Ogledali si bomo tudi bližnje vasice, kjer prebivajo Naxiji, ki se zelo poznani po svojevrstni pisavi, umetnosti, oblačilih,…GH (Z)

11. dan: SOTESKA TIGROVEGA SKOKA

Zapeljali se bom do Soteske tigrovega skoka. Legenda pravi da je tiger ob reki Jangce skočil čez reko in zato se imenuje soteska Tigrovega skoka. V globoki soteski, ki jo je ustvarila reka Jangce, si bomo privoščili pohod. Ves čas nas bodo spremljale štiri in pet tisoč visoke gore in slikovita oklica. Po pohodu se bomo iz soteske zapeljali proti severu, do mesta Shangri La, kjer živijo Tibetanci in pripadniki ostalih etničnih skupin. Preden bomo prišli do mesta se bomo ustavili ob prvem zavoju najdaljše azijske reke Jangce. Odpirali se nam bodo krasni pogledi na gorato okolico, v zraku bodo plapolale budistične zastavice in zadišalo bo po maslenem tibetanskem čaju. GH (Z)

12. – 14. dan: SHARGRI LA

Podali se bomo na sever Junana, proti mestu ShangriLa. Ogledali si bomo budističen samostan Songzanlin, ki je zgrajen v stilu tibetanske Potale v Lhasi in zato velikokrat sliši na ime »mala Potala«. V samostanu bomo opazovali budistične menihe in slišali marsikaj zanimivega o tibetanskem budizmu. Po želji se bomo z žičnico povzpeli na 4500 m panoramsko točko od koder bomo imeli razgled na okoliške visoke gore, ki mejijo tako na Tibet kot sosednjo provinco Sičuan. S Tibetanci bomo lahko zaplesali v starem mestnem jedru. Poskušali bomo tradicionalno tibetansko hrano in masleni čaj. Zadnji dan se bomo zapeljali nazaj do Lijianga. GH (Z)
* tisti ki potujejo v Evropo se bodo z vlakom zapeljali proti Evropi iz Lijanga.

15. dan: POLET DO EVROPE

Transfer do letališča in let do Kunminga od koder bomo poleteli proti Evropi. Nočitev na letalu. *Tisti ki bomo nadaljevali pot v Hunan in do Pekinga pa se bomo iz Shangri Le zapeljali nazaj do Lijijanga in tam prenočili ter naslednji dan poleteli proti Hunanu.

PODALJŠEK POTOVANJA – Avatarjeve gore in Peking in kitajski zid

15. – 18. dan: AVATARJEVE GORE

Nacionalni park ZHANGJIAJIE Sledil bo let do mesta Changsha (provinca Hunan). Od tam se bomo odpeljali v okolico nacionalnega parka, kjer so posneli film Avatar. Ob večdnevnem odkrivanju nacionalnega parka ne bo zmanjkalo presežnikov s katerimi bi opisali skoraj lebdeče kamnite stebre, ki kukajo iz skrivnostnih meglic. Po želji si bomo lahko privoščili še izlet do gore Tianmen do koder nas bo popeljala 7 km dolga žičnica. Prekrasna, skoraj nezemeljska pokrajina, nas vsekakor ne bo pustila ravnodušne in je vsekakor vredna ogleda. GH (Z)

19. – 20. dan: PEKING in KITAJSKI ZID

Iz Chanshaja bomo poleteli do Pekinga. Po pristanku v Pekingu se bomo zapeljali do kitajskega zidu, kjer se bomo sprehodili po delu kitajskega zidu. Ogledali si bomo še olimpijski stadion ter zvečer preživeli na zanimivi in slikoviti tržnici s hrano. Naslednji dan si bomo ogledali glavni znamenitosti mesta: trg Tiananmen in prepovedano mesto. Trg Tienanmen velja za največji trg na svetu. Nato bo sledil še ogled prepovedanega mesta (Unesco) oz. nekdanje cesarske palače. Sprehodili se bomo še po nekdanjih mestnih četrtih, po hutongih. H (Z)

21. dan: POLET DO EVROPE

*H = hotel; *GH = gostišče, penzion ali spanje pri domačinih; J = jurta; *Z = zajtrk; *V = večerja; *R = razno (vlak, avtobus, paluba); *C = šotori.

Cena: od 1250€ + letalska karta
Cena s podaljškom: od 1750€ + letalska karta
*cena medanarodne letalske karte je okvirno 680€/osebo +

Cena vključuje:
– Notranja leta na relaciji Lijiang – Changsha; Changsha – Peking* pri podaljšku potovanja
– organizacijo potovanja;
– nastanitev v hotelih 2*/3* v dvoposteljni sobah z zajtrkom in v gostiščih (penzionih) v dvoposteljnih in več posteljnih sobah z zajtrkom (zajtrk je občasno izven gostišč),
– prevozi po programu (avtobus, taxiji, nočni vlak 2x);
– slovenski vodja poti;
– lokalno vodenje;
– organizacija potovanja.

Cena ne vključuje/obvezna doplačila pred odhodom:
– doplačilo za manjšo skupino v primeru da se prijavi manj oseb: 50€ (15-14 oseb), 100€ (13-11 oseb), 120€ (10-8 oseb) ter 150€ (7-6 oseb);
– Povratni letalski prevoz Benetke – Kunming/Peking – Benetke* z vsemi letališkimi taksami in 20 kg prtljage (700€ ob zgodnji prijavi);
– urejanje in posredovanje za kitajski (70€).

Cena ne vključuje/možno doplačilo ob prijavi:
– zdravstveno zavarovanje CORIS z asistenco 42€ (trojno kritje),
– zavarovanje rizik odpovedi potovanja (5% cene aranžmaja);
– povratni transfer do letališča, če let izven Slovenije (okvirno 60€ do 90€)
– enoposteljna soba (150€/krajše potovanje in 220€/daljše potovanje);
– Izpolnjevanje formularja za kitajski vizum (15€/osebo).

Cena ne vključuje/obvezna doplačila na poti:
– vstopnine – približno 90€ – 160€,
– napitnina 20€.

Cena ne vključuje/možna doplačila na poti:
– vzpon z žičnico – Shangrila (okvirno 30€/osebo),
– vzpon z dvigalom – Avatarjeve gore (okvirno 20€/osebo).

Opombe:
– za potovanje na Kitajsko slovenski državljani potrebujejo vizum ki ga uredimo pred odhodom,
– število mest je omejeno na 16,
– potovanje bo zagotovljeno, ko bo 6 prijavljenih potnikov – takrat bodo tudi kupljene letalske karte; v nasprotnem primeru vam bomo vrnili vplačila.
– cene letalskih kart, cene storitev lokalnih partnerjev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne in lahko odstopajo. Cena potovanja je preračunana glede na ceno letalskih kart 10. novembra 2018.
– splošni pogoji so sestavni del ponudbe in so objavljeni na spletni strani www.shaktipotep.com
– info: 031 249 105 ali shakti.potep@gmail.com
– prosimo, preberite še posebne informacije spodaj.
– Prijave zbiramo do 30 dni pred odhodom oziroma zapolnitve mest preko spodnje povezave.

Pomembno: Cene letalskih kart, cene storitev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne in lahko odstopajo. Mi zagotavljamo ceno naše organizacijo in vodenje. Mednarodna letalska karta je preračunana na 10. novembra 2018 in je bila 670€ z odhodom iz beneškega letališča. Cene letalskih kart se spreminjajo in veljajo do zapolnitve kvot. Rok za prijavo po razpisni ceni je 1. februar 2019. Kasneje bo cena odvisna od cene letalskih kart in cen storitev na Kitajskem.

PRIJAVA: Za prijavo na potovanje je potrebno izpolniti prijavnico (jo dobite po e-mailu) in nam jo izpolnjeno posredovati na naš e-mail: shakti.potep@gmail.com.

Vplačila: ob prijavi se vplača 30% cene aranžmaja in s tem si zagotovite mesto v skupini. Ob minimalnem številu vplačanih prijav zagotovimo odhod (6 oseb). V primeru manjše skupine (15-14 oseb) je doplačilo za organizacijo 50€ (15-14 oseb), 100€ (13-11 oseb), 120€ (10-8 oseb) ter 150€ (7-6 oseb). V primeru, da ne zberemo dovolj prijav akontacijo vrnemo oz. se sorazmerno poviša cena potovanje in se potovanje vseeno izpelje. Ko je skupina potrjena se plača letalsko karto, preostanek pa se nakaže na račun agencije najkasneje en mesec pred odhodom.

INFORMATIVNA PRIJAVNICA ZA POTOVANJE