ČAS POTOVANJA

20.02. - 01.03.2019

SKUPINA
min. 6 – maks. 16 oseb
CENA
od 1680€

Mjanmar je izjemno slikovita in skrivnostna dežela zlatih pagod, budistične tradicije ter nasmejanih domačinov. Naše potovanje nas bo popeljalo skozi britansko kolonialno zapuščino, skozi tržnice Yangona pa vse do zlate budistične pagode Švedagon. V osrednjem delu dežele, ob jezeru Inle, bomo odkrivali življenje na vodi, tržnice in bližnje vasice. Ikonični čolnarji in številne etnične skupine bodo vsekakor naredili vtis na nas. V Mandalaju, nekdanjemu kolonialnemu mestu, bomo ob sončnem zahodu posvetili pozornost največjemu tikovemu mostu. Zapeljali se bomo vse do slikovitega Bagana, ki slovi po budističnih templjih in vaškemu življenju. Mesto je prav posebej zanimivo v jesenskem in zimskem času, ko se ob sončnih vzhodih ustvarjajo meglice, ki dajejo okolici skrivnostni videz. Seveda pa bo čez celotno potovanje nešteto priložnosti za srečevanje s prijaznimi domačini, ki so s svojim eksotičnim izgledom pravi magnet za nas popotnike.

SPLOŠNE INFORMACIJE

KAKO POTUJEMO? Po Burmi in Tajski bomo potovali z javnim VIP klimatiziranim avtobusom, avtobusom, s taxiji, s čolni, ladjo in najetim avtobusom/kombiji in letalom.

NASTANITEV: Spi se v hotelih 2*/3* v dvoposteljnih sobah, nočitve v preprostem hotelu (dvoposteljne ali troposteljne sobe).

HRANA: Je dobra in pestra. Ogromno je rezancev in riža in na zelo različne načine pripravljene zelenjave. So kraji, kjer strežejo le vegetarijansko hrano. Od mesa se da dobiti piščanca, kozje meso in jagnjetino. Sadje se priporoča predvsem tisto, ki se da olupiti (banane, pomaranče ipd). Ob morju je na zbiro tudi morska hrana (ribe, raki, školjke,…). Hrana je svojevrstno doživetje dežele!

ZAHTEVNOST POTI: Tura je primerna za kogarkoli, ki ima v sebi vsaj malo popotniške žilice. Vsa naša potovanja so avanturistična in je temu tudi prilagojen program potovanja, prevozi in namestitve.

ŠTEVILO OSEB: min 6 – max 16

VREME: V Mjanmar prihajamo v poznem jesenskem in zimskem času, ki je najprijetnejši čas za potovanje, saj je vlage zelo malo in temperature so nižje kot v poletnem času. Temperature se v tem mesecu gibljejo med 5ᵒC in 30ᵒC. Padavine niso pogoste. Več o vremenu si lahko pogledate na spletni strani:http://slovenian.wunderground.com

ZDRAVJE: Več na http://www.zdravinapot.net. Sami ne svetujemo nobenega posebnega cepljenja oz. zaščite vendar je odločitev v vaših rokah.

VARNOST: Burma je varna dežela. Ljudje so prijazni in odprti. Vseeno pa moramo paziti na osebno lastnino, saj se povsod najdejo izjeme – predvsem v velikih mestih, na tržnicah, turističnih krajih in povsod, kjer je večja gneča. Seveda pa moramo upoštevati navodila in pravila pri oblačenju in obnašanju, ki so nekoliko drugačna od naših.

VIZUM: Slovenci za obisk Burme potrebujemo vizum, ki ga uredimo pred odhodom.

Potovanje se uradno izvaja preko agencije Epra d.o.o.

Dan 1 – 2: POLET Transfer do letališča, mednarodni polet proti Bangkoku. O prihodu v Yangon in po krajši osvežitvi se bomo zvečer sprehodili po živahni kitajski četrti.  H (Z)

Dan 3: YANGON Prestolnici Mjanmara je Pablo Neruda dejal »mesto krvi, sanj in zlata«. Sprehodili po zanimivih ulicah, skozi pisane tržnice ter si ogledali kolonialno arhitekturo. V Yangonu si bomo poleg preostalih znamenitosti ogledali tudi največjo in prekrasno t.i. zlato pagodo: Švegadon Paya. Zvečer se bomo vkrcali na udoben VIP avtobus (z raztegljivimi sedeži), ki nas bo vodil do jezera Inle. R (Z) *namesto nočnega avtobusa je možno proti plačilu imeti notranji let

Dan 4 – 6: JEZERO INLE IN OKOLIŠKE VASI Jutranji pristanek bo v Nyaungshweju ob jezeru Inle. Jezero Inle bo vsekakor eden izmed vrhuncev potovanja. Že navsezgodaj se bomo srečali z menihi, ki začenjajo dan s pobiranjem darov med domačini. S čolnom se bomo zapeljali po jezeru, kjer bomo srečali ribiče, ki so ohranili, za nas, nenavaden način veslanja. Zapeljali se bomo med plavajoče vrtove in pod hiše, ki stojijo na kolih na jezeru. Obiskali bomo številne delavnice, kjer na tradicionalen način obdelujejo srebro, pletejo svilo, lotus in delajo znane “cherootke”. Tu se bomo srečali z različnimi etničnimi skupinam. Dan bomo zaključili z nepozabnim sončnim zahodom na jezeru. Z malce sreče (pravzaprav odvisno od luninega koledarja) bomo doživeli tudi znano živahno in etnično pisano tržnico. Ogledali si bomo samostan z ovalnimi okni ter si sveto mesto z več kot 2000 pagodami ter se zapeljali s kolesi po ruralnem okolju ob jezeru Inle.  Zadnji dan se bomo z nočnim avtobusom zapeljali do Bagana. GH (Z)  

Dan 7 – 8: BAGAN Bagan se ponaša s tisočimi templji, ki se razprostirajo preko celotnega podeželja. Bagan bomo spoznali z najetimi električnimi skuterji. Sledilo bo dvodnevno »izgubljanje« med številnimi templji, srečevanje z domačini v majhnih vasicah in z mladenkami, ki si lica mažejo s tanako. Sončni vzhod zajet z ene izmed pagod, ko skozi jutranje meglice pokukajo vrhovi templjev, nam bo za vedno ostal v spominu. Za doplačilo si bomo lahko privoščili polet z balonom. Dovolj časa bo tudi za ogled “lacquware ” delavnic, kjer s posebnimi tehnikami obdelujejo bambusov les. GH (Z)

Dan 9 – 10: MINGUN IN MANDALAY Zjutraj se bomo zapeljali do Minguna ob reki Iravadi. Tu si bomo pogledali drugi najtežji zvon na svetu, nedokončano pagodo Mingun Paya, ki je veljala za arhitekturni čudež takratnega časa. Skrenili bomo še do t.i. bele pagode ter zanimivega kolonialnega mosta. V Mandalayu bomo obiskali nekdanje kraljeve prestolnice, ki kažejo na bogastvo in razkošnost mesta. Ogledali si bomo tudi delavnico zlatih lističev. Zaključili bomo v Amarapuri, kjer se bomo sprehodili po tisoč let starem tikovem mostu U-Bein in uživali ob zatonu sonca. Zvečer bo možnost ogleda lutkovne predstave ali tradicionalnih mjanmarskih plesov. H (Z)

Dan 11: POLET Iz Mandalaya bomo poleteli proti mednarodnemu letališču in od tam proti Evropi.

*možen je individualen podaljšek b Bangkok in po Tajski – več informacij dobite ob zanimanju na potovanje.

*H = hotel; *GH = gostišče, penzion ali spanje pri domačinih; J = jurta; *Z = zajtrk; *V = večerja; *R = razno (vlak, avtobus, paluba); *C = šotori.

Cena: od 1680€/osebo

Cena vključuje:

 • Povratni mednarodni letalski prevoz Zagreb – Bangkok – Zagreb* z vsemi letališkimi taksami in 25 kg prtljage (cena variira);
 • Enosmerni let Mandalay – Bangkok (cena variira);
 • Nastanitev v hotelih (H) 2*/3* v dvoposteljni sobah z zajtrkom in v gostiščih (GH) v dvoposteljnih/troposteljnih sobah z zajtrkom;
 • Nočni VIP avtobus (udoben avtobus z raztegljivimi sedeži) na relaciji Yangon – Inle – Bagan
 • Vsi prevozi po programu v Mjanmaru (najeti avtobus/kombi, redna linija Vip avtobusa, taxiji, električna skuterji v Baganu, ladjica na celodnevnem izletu na Inleju ter tuk-tuki);
 • Organizacijo potovanja;
 • Slovensko spremljanje – slovenski vodnik.

Cena ne vključuje/obvezno doplačili pred odhodom:

 • doplačilo za manjšo skupino v primeru da se prijavi manj oseb: 50€ (15 – 14 oseb), 100€ (13 – 10 oseb), 120€ (9 – 7 oseb); 160€ (6 oseb).

Cena ne vključuje/možno doplačilo ob prijavi:

 • urejanje in posredovanje za burmanski vizum (70€);
 • zdravstveno zavarovanje CORIS z asistenco;
 • povratni transfer do letališča, če let izven Slovenije in sicer 60€ (letališče Zagreb, Benetke in Dunaj) do 90€ (letališče Milano, München, Budimpešta);
 • enoposteljna soba​ (20€/dan).

Cena ne vključuje/obvezna doplačila na poti:

 • vstopnine – približno 70€.

Cena ne vključuje/možna doplačila na poti:

 • Vožnja s konjskim vozom – okvirno 10€/osebo;
 • ladjica za opazovanje sončnega zahoda v Mandalayu – okvirno 10€/osebo;
 • kolesa v Inleju – okvirno 5€/osebo;
 • Koncert tradicionalnega petja in plesov in lutk – cene bodo znane v Mjanmaru.

Pomembno: Cene letalskih kart, cene storitev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne in lahko odstopajo. Mi zagotavljamo ceno naše organizacijo in vodenje.

Mednarodna letalska karta (Zagreb – Bagkok – Zagreb)  ter notranji let sta bila preračunana na 15. junija 2019 in je bila 670€. Cene letalskih kart se spreminjajo in veljajo do zapolnitve kvot.

PRIJAVA: Za prijavo na potovanje je potrebno izpolniti prijavnico in nam jo izpolnjeno posredovati na naš e-mail: shakti.potep@gmail.com. Z izpolnitvijo prijavnice se šteje, da sprejemate določila splošnih pogojev poslovanja Agencije.

Vplačila: Prijave agencija do najkasneje 21 dni pred odhodom oz. do zapolnitve prostih mest. Po prijavi boste prejeli račun, iz katerega bodo razvidni vsi podatki o naročenem potovanju. Sprva se plača akontacija (200€/osebo – če se prijavite do 3 mesece pred odhodom). Ko je potovanje potrjeno boste prejeli račun za preostali del potovanja. S poslano prijavnico po e-mailu se šteje, da je pogodba sklenjena. Preostali del računa do polne cene mora biti poravnan najkasneje do 15 dni pred odhodom. Ob prijavi se na rezervacijo zaračuna 15 EUR prijavnine. Ob minimalnem številu vplačanih prijav zagotovimo odhod (6 oseb). V primeru manjše skupine je doplačilo 50€ (15 – 14 oseb), 100€ (13 – 10 oseb), 130€ (9 – 7 oseb); 160€ (6 oseb). V primeru, da ne zberemo dovolj prijav akontacijo vrnemo oz. se sorazmerno poviša cena potovanje glede na manjšo skupino.

Opombe:

 • za potovanje v Mjanmar slovenski državljani potrebujejo vizum ki ga uredimo pred odhodom na ambasadi Mjanmara (e-vizum zaradi kopenske meje ne bo veljaven),
 • število mest je omejeno na 16,
 • potovanje bo zagotovljeno, ko bo 6 prijavljenih potnikov – takrat bodo tudi kupljene letalske karte;
 • cene letalskih kart, cene storitev lokalnih partnerjev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne in lahko odstopajo. Cena potovanja je preračunana glede na ceno letalskih kart 15. junija 2019,
 • splošni pogoji so sestavni del ponudbe in so objavljeni na spletni strani,
 • info: 031 251 258 ali potep@gmail.com,
 • prosimo, preberite še posebne informacije spodaj​,
 • Prijave zbiramo do najkasneje 21 dni pred odhodom oziroma zapolnitve mest  preko spodnje povezave

Pomembno: Cene letalskih kart in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne zaradi odstopanj v valutni razmerjih (Burmanski kyat vs. $ vs €) in zaradi spreminjanja cen letalskih prevoznikov.

INFORMATIVNA PRIJAVNICA ZA POTOVANJE