ČAS POTOVANJA

02.09. - 12.09.2020

SKUPINA
min. 6 – maks. 16 oseb
CENA
od 1250€

Začarana Romunija je nedotaknjena in razgibana dežela. Bukarešta oz. vzhodni Paris ponosno kaže na drugo največjo stavbo na svetu, medtem ko se Transilvanija ponaša s srednjeveškimi gradovi in palačami. Na severu dežele, v Bukovini, se nahajajo edinstveno poslikani samostani ter v pokrajini Maramureš lesene vasice in cerkvice. Stara utrjena srednjeveška mestna jedra kot dediščina boja proti Turkom, narodni parki, skrivnostna jezera in le nazadnje grof Drakula, ki je že skoraj maskota Romunije. Vsekakor ne smemo pozabiti na številne vasi ob vznožju Karpatov, ki so ohranile svojo avtentičnost in tradicijo in seveda mogočne in slikovite Karpate.

SPLOŠNE INFORMACIJE

 • KAKO POTUJEMO? Romunijo bomo prepotovali z najetimi avtobusom.
 • NASTANITEV: Spi se v hotelih 2*/3* v dvoposteljnih sobah z zajtrkom in pri domačinih v dvoposteljnih ali več posteljnih sobah z zajtrkom.
 • HRANA: Jedli bomo v lokalnih restavracijah. Romunska hrana je zelo okusna in raznolika in malce spominja na balkansko. Večinoma se je juhe, riž in meso, testenine, solate ter sezonsko sadje. Za vegetarijance se bomo potrudili.
 • ZAHTEVNOST POTI: Potovanje je primerno za kogarkoli z malo avanturistične žilice ter je malce bolj fizično pripravljen.
 • ŠTEVILO OSEB: min 6 – maks 16
 • VREME: Na pozno pomlad in na pozno poletje je v Romuniji prijetno toplo, temperature se gibljejo od 10 – 25 stopinj, v dolinah je topleje ter na severu (Karpati) pa bolj hladno preko noči.
 • ZDRAVJE: Več na http://www.zdravinapot.net. Sami ne svetujemo nobenega posebnega cepljenja oz. zaščite vendar je odločitev v vaših rokah.
 • VARNOST: Romunija je varna država. Potrebna je kot povsod previdnost tam kjer so večje množice ljudi. Potrebno je spoštovanje pravil glede oblačenja v cerkvah.
 • VIZUM: Slovenci za Romunije ne potrebujemo vizuma, a potrebujemo 6 mesecev veljavni potni list.

DAN 1: CLUJ Poleteli bomo proti Cluj v zahodni Romuniji. Cluj velja za pomemben kulturni, akademski in trgovski center. Mesto je tudi rojstni kraj Matije Korvina oz. kralja Matjaža. Ogledali si bomo mestni trg, sprehodili se bomo po starem delu  mesta in si ogledali rojstni hiše kralja Matjaža. Iz Cluja nas bo pot vodila v osrčje Maramureša, do ruralne in neokrnjene pokrajine s slikovitimi ter avtentičnimi vasicami. GH (Z) 

DAN 2: MARAMUREŠ  V pokrajini Maramureš še vedno ohranjajo tradicijo in običaje. Pokrajino z mehkim hribovjem Karpatov in manjšimi usidranimi vasicami si bomo natančno ogledali na naši pešpoti, kjer ne bomo izpustili vas Sapanta, kjer se nahaja znamenito »veselo pokopališče« in številne iz lesa narejene cerkvice. GH (Z) 4 ure lažje hoje

DAN 3: Dolina IZA  Dan bomo pričeli z lažjim trekingom, ki nas bo vodil preko prekrasne pokrajine doline Iza. Na poti si bomo ogledali delavnice ter cerkev v Poienile Izei (Unesco), ki slovi po izjemnih freskah. Na poti si bomo privoščili piknik preden bomo prispeli v najstarejšo vas v pokrajini Maramureš. GH ( Z) 6 ur lažje hoje

DAN 4: Gorovje RODNA Odpeljali se bom do smučarskega središča, ki se nahaja ob vznožju gorovja Rodna (2303 m). Žičnica nas bo popeljala na višino 1400 m od koder se bo začel naš treking v gorovju Rodna v vzhodnih Karpati, ki so znani po raznovrstni flori in favni. Na poti pa slapovi, planote, neverjetni razgledi, ledeniško jezero,… Iz višine se bomo spustili na prelaz Prislop. Od tu se bomo zapeljali proti pokrajini Bukovina, ki predstavlja »srce« romunskega krščanstva in spiritualnosti, saj kar sedem poslikanih cerkva je uvrščeno pod Unesco. GH (Z) 6 ur lažje hoje

DAN 5: SAMOSTANI BUKOVINE Ta dan bo namenjen ogledu znamenitih moldavskih samostanov. Najprej bomo obiskali samostan v Sučevica s čudovito ohranjenimi poslikavami iz začetka 17. stoletja. Naš naslednji cilj bo samostan Moldovica, ki ga je v 16. stoletju dal zgraditi takratni princ Moldavije, Petru Rareš. Na koncu bomo sprehodili preko manjših zaselkov, med domačine ter s morda ogledali keramične delavnice. GH (Z) 3 ure lažje hoje

DAN 6: SOTESKA IN NACIONALNI PARK Vožnja skozi sotesko Karpatov do nenavadnega Rdečega jezera. O nastanku jezera in njegovi čudežni rdeči barvi obstaja več legend. V regiji bomo raziskali nacionalni park, ki nudi neverjetne razglede na sotesko, reko in gozdnato okolico. GH (Z)

DAN 7: SIGHISOARA in SAKSONSKE VASI Iz nacionalnega parka nas bo pot vodila do osrednje Transilvanije, kjer bomo obiskali tipične saksonske vasi in obokane protestantske cerkve. Pot bomo nadaljevali do Sighisoare, kjer si bomo ogledali mestne znamenitosti. Med drugim bomo obiskali muzej, rojstno hišo Drakule in znameniti stolp z uro in trdnjavo. H (Z)

DAN 8: BRAŠOV in GRAD DRAKULE Ogledali si bomo  mesto Brašov, ki se ponaša z največjo gotsko cerkvijo med Dunajem in Carigradom. Ogledali si bomo tudi slavni grad Drakule v Branu. Odpravili se bomo tudi slikovitega kanjona sedmih lestev. GH (Z)

DAN 9: KRALJEVSKI DVOREC in BLATNI VULKANI Po zajtrku bomo pot nadaljevali do mesta Sinaia, priljubljenega zimskošportnega središča, kjer si bomo ogledali prelep renesančni dvorec Peleš, zadnjo rezidenco zadnjih romunskih kraljev. Od tu nas bo pot vodila še blatnih vulkanov in do prestolnice Romunije. H (Z)

DAN 10: BUKAREŠTA Bukarešta je bila v letih pred drugo svetovno vojno znana kot »vzhodni Pariz«. Ogledali si bomo znamenito patriarhalno cerkev in parlamentarno palačo, ki je druge največja zgradbe na svetu. H (Z)

DAN 11: POLET

*H = hotel; *GH = gostišče, penzion ali spanje pri domačinih; J = jurta; *Z = zajtrk; *V = večerja; *R = razno (vlak, avtobus, paluba); *C = šotori.

Cenaod 1250€

Cena vključuje:

 • Povratni letalski prevoz Benetke – Bukarešta/Cluj/Bukarešta – Benetke* z vsemi letališkimi taksami in 20 kg prtljage;
 • organizacijo potovanja;
 • vodenje in našo energijo;
 • nastanitev v hotelih 2*/3* v dvoposteljni sobah ali gostiščih, nočitve z zajtrki ter v kočah z zajtrkom;
 • prevozi z avtobusom/kombiji po programu;
 • slovensko spremljanje – vodja poti.

Cena ne vključuje/obvezno doplačili pred odhodom:

 • doplačilo za manjšo skupino v primeru da se prijavi manj oseb: 80€ (12 – 11 oseb), 100€ (10 – 9 oseb) ter 150€ (8 – 6 oseb).

Cena ne vključuje/možno doplačilo ob prijavi:

 • zdravstveno zavarovanje CORIS z asistenco 34€ (trojno kritje),
 • povratni transfer do letališča, če let izven Slovenije (okvirno 60€ do 90€)
 • enoposteljna soba​ (120€).

Cena ne vključuje/obvezna doplačila na poti:

 • vstopnine – približno 80€.

Opombe:

 • za potovanje v Romunijo slovenski državljani ne potrebujejo vize;
 • število mest je omejeno na 16,
 • potovanje bo zagotovljeno, ko bo 6 prijavljenih potnikov – takrat bodo tudi kupljene letalske karte; v nasprotnem primeru vam bomo vrnili vplačila.
 • cene letalskih kart, cene storitev lokalnih partnerjev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne in lahko odstopajo. Cena potovanja je preračunana glede na ceno letalskih kart 10. septembra 2019 (200€)
 • Splošni pogoji so sestavni del ponudbe in so objavljeni na spletni strani
 • info: 041 251 258 ali shakti.potep@gmail.com
 • ​prosimo, preberite še posebne informacije spodaj​.
 • Prijave zbiramo do najkasneje 15 dni pred odhodom oziroma zapolnitve mest  preko spodnje povezave

Pomembno: Cene letalskih kart, cene storitev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne in lahko odstopajo. Mi zagotavljamo ceno naše organizacijo in vodenje.

Akcija pri ceni potovanja velja do preklica! Mednarodna letalska karta je preračunana na 10. septembra 2019 in je bila 200€ z odhodom iz letališča iz Dunaj. Cene letalskih kart se spreminjajo in veljajo do zapolnitve kvot.

PRIJAVA: Za prijavo na potovanje je potrebno izpolniti prijavnico in nam jo izpolnjeno posredovati na naš e-mail: shakti.potep@gmail.com.

Vplačila: ob prijavi se vplača 30% cene aranžmaja in s tem si zagotovite mesto v skupini. Ob minimalnem številu vplačanih prijav zagotovimo odhod. V primeru, da ne zberemo dovolj prijav akontacijo vrnemo oz. se sorazmerno poviša cena in se potovanje vseeno  izpelje. Ko je skupina potrjena se plača letalsko karto, preostanek pa se nakaže na račun agencije najkasneje en mesec pred odhodom.

INFORMATIVNA PRIJAVNICA ZA POTOVANJE