ČAS POTOVANJA

27.06. - 05.07.2020

ali s podaljškom 27.06. - 10.07.2020

SKUPINA
min. 6 – maks. 16 oseb
CENA
od 1400€
CENA S PODALJŠKOM
v pripravi

SPLOŠNE INFORMACIJE

 • KAKO POTUJEMO? Potovali bomo potovali z avtobusom, vlakom in ladjo.
 • NASTANITEV: Spi se v hotelih 3* v dvoposteljnih ali troposteljnih sobah, v GH brez kategorizacije, pri domačinih (več posteljne sobe), imamo tudi 2 nočitvi na vlaku.
 • HRANA: Veliko je mesa, mlečnih izdelkov, zelenjave in sadja.
 • ZAHTEVNOST POTI: Tura je primerna za kogarkoli, ki se zna prilagoditi skupinskemu duhu in ima v sebi vsaj malo popotniške žilice.
 • ŠTEVILO OSEB: min 6 – max 16.
 • VREME: V Rusijo prihajamo v pomladnem in jesenskem času. Temperature se v tem mesecu gibljejo med 5ᵒC in 25ᵒ Na severu, v Kareliji, so nižje temperature preko noči, a običajno v tem obdobju pod ledišče ne padejo. Padavine se lahko tudi pojavijo, še posebej na severu dežele. Več o vremenu si lahko pogledate na spletni strani: http://slovenian.wunderground.com
 • ZDRAVJE: Več na http://www.zdravinapot.net. Sami ne svetujemo nobenega posebnega cepljenja oz. zaščite vendar je odločitev v vaših rokah.
 • VARNOST: Rusija je varna dežela. Ljudje so prijazni in odprti. Vseeno pa moramo paziti na osebno lastnino, saj se povsod najdejo izjeme – predvsem v velikih mestih, na tržnicah, turističnih krajih in povsod, kjer je večja gneča.
 • VIZUM: Slovenski državljani potrebujem vizuma za Rusijo, ki ga uredimo pred odhodom.

Dan 1 – 2: MOSKVA

Nočni let do Moskve. Po jutranjem pristanku v Moskvi bo sledil transfer do hotela. Odpravili se bomo na ogled prestolnice Rusije. Sprva se bomo sprehodili po znamenitem Rdečem trgu, ki že stoletja predstavlja srce Moskve. Ogledali si bomo cerkev Vasilija Blaženega iz 16. stoletja, Leninov mavzolej, nakupovalno središče Gum. Ogledali si bomo tudi znameniti moskovski Kremelj, ki priča o pestri zgodovini Rusije. V zakladnici hranijo bogato zbirko dragih kamnov, slavnostnih oblačil in carskih kočij iz časa Romanovih, pa bomo tudi prestol zloglasnega carja Ivana Groznega. Videli bomo tudi spektakularen Bolšoj Teater, eden največjih in najpomembnejših teatrov na svetu. Med drugim bomo videli tudi zgradbo KGB-ja, Univerzo Lomosov, največjo otroško trgovino v Rusiji ter se sprehodili po artistični ulici Arbat s številnimi trgovinami restavracijami, galerijami,… Mesto bomo raziskovali z moskovski metrojem in si ogledali nekaj najlepših postaj moskovske podzemne železnice. V kolikor nam bo ostalo še kaj časa, si bomo lahko ogledali še muzej kozmonavtike, ki velja za enega največjih znanstvenih muzejev na sveti ter se povzpeli na razgledno točko, od koder se nam bo ponudil krasen razgled na mesto. H (Z).

Dan 3: »ZLATI KROG« RUSIJE

Po zajtrku se bomo s hitrim vlakom zapeljali proti vzhodu, kjer si bomo v nekaj dneh ogledali znamenita mesta stare Rusije, na poti, ki ji Rusi pravijo tudi »zlati krog Rusije«. Ogledali si bomo kraj Vladimir (Unesco), kjer prednjačijo arhitekturni vrhunci Rusije iz 12. stoletja. Mesto pa se ponaša z zanimivo katedralo in Zlatimi vrati. Po ogledu bo sledila vožnja do Suzdala. H (Z)

Dan 4: Proti VOLGI

Po zajtrku si bomo ogledali Suzdal, ki je dobesedno muzej na prostem. Občudovali bomo leseno arhitekturo, enega izmed samostanov in lokalni Kremelj. Da bi občutili čar Suzdala, se bomo sprehodili po ozkih ulicah do lesenih hiš, zgrajenih v devetnajstem stoletju. Popoldan nas bo pot vodila proti najdaljši reki Evrope, proti Volgi. Volga ima za Ruse velik simbolni pomen kot zibelka ruske kulture, pravijo ji tudi »Mati Volga«. V porečju Volge stoji 11 od 20 največjih ruskih mest, vključno s prestolnico Moskvo, ki stoji ob enem od njenih pritokov. Mi se pa bomo nastanili v zanimivi in idilični vasici, kjer so navdih dobili navdih že znani slikarji kot bila Levitan and Repin. GH (Z)

Dan 5: KOSTORMA

Po zajtrku se bomo zapeljali do očarljivega provincialnega mesta Kostorma, ki nas bo očaralo z bogato tradicijo, s številnimi zgodovinskimi in arhitekturnimi spomeniki. Mesto pa je bilo vse do 1991 zaprto za tujce in je ohranilo stil iz 19.stoletja. Med ostalim si bomo ogledali samostan Ipatiev, ki ga je imel v lasti prvi car dinastije Romanovov. Popoldan nas bo pot vodila do Yaroslavla. Zvečer si bomo po želji lahko privoščili še pravo rusko savno oz. banjo. GH (Z)

Dan 6: YAROSLAVL IN ROSTOV VELIKI

Po zajtrku si bomo ogledali mesto Yaroslavl, ki je glavna atrakcija na poti ruskega zlatega obroča. Mesto leži ob Volgi in nosi tisočletno tradicijo. Ogledali si bomo nekaj zanimivosti v mestu, seznanili se bomo s prvim teatrom v Rusiji, se sprehodili do dokov, ki so zaščiteni pod Unescom. Le nazadnje se bomo zapeljali še do Rostova Velikega, najstarejšega mesta na »poti zlatega kroga«. Rosov Veliki je nekoč bilo uporniško mesto zgrajeno okoli mogočnega Kremlja, v katerem sta katedrala in dve cerkvi. Zvečer se bomo vrnili v Yaroslavl, od koder se bomo vkrcali v vlak, ki nas bo popeljal proti severu Rusije, do Sankt Peterburga. Nočitev v spalniku. R (Z)

Dan 7: SANKT PETERBURG

Jutranji pristanek v Sankt Peterburgu, pristaniškem mestu na obali Baltskega morja, ki je bilo dve stoletji prestolnica Ruskega carstva. Drugo največje mesto v Rusiji  je ustanovil  ruski cer Peter I. Veliki in je postalo kulturna prestolnice Rusije s prepoznavnim arhitekturnim stilom. V Sankt Peterburgu, nekdaj Petrograd in Leningrad, si bomo ogledali glavne znamenitosti kulturne prestolnice, od Nevski prospekta, do Zimskega dvorca, mogočne Kazanske katedrale, Mihajlovsega gradu, univerze, Petropavlovske trdnjave, do cerkve Sv. Petra in Pavla z grobnicami carja Petra I, carice Katarine Velike in člani zadnje carske dinastije Romanovih. Prepletli se bomo z zgodbami ruskih carjev in velikih pisateljev in pesnikov Rusije. H (Z)

Dan 8: SANKT PETERBURG – ERMITAŽ

Današnji dan bo namenjen ogledu muzeju Ermitaž, nekoč rezidenca družine Romanovih in carice Katarine. Muzej velja za dragulj ruske baročne umetnosti, enega najbolj znanih in pomembnih muzejev na svetu v katerem hranijo več kot 3 milijone umetniških del. Prosto popoldne za lastno raziskovanje, nakupe ali posedanje v eni izmed kavarnic Sankt Peterburga. H (Z) *Tisti, ki bomo nadaljevali potovanje se bomo pozno zvečer vkrcali na vlak, ki nas bo popeljal proti Kareliji. 

Dan 9: LET Jutranji transfer do letališča in polet

Podaljšek potovanja – KARELIJA (severna Rusija)

Dan 9: OTOK KIŽI

Pristanek na severozahodu Rusije, v Kareliji, ki upravičeno nosi ime »dežela gozdov in jezer«. Karelija je pokrajina, ki obsega finski in ruski del, od tega so tri četrtine ruske. Razteza se med Belim morjem in Finskim zalivom. Polovico pokrivajo gozdovi, kar četrtino pa zavzemajo vodne površine. To je redko naseljena pokrajine, kjer na širnih prostranstvih živi 700.000 ljudi in je destinacija za ljubitelje narave. Poleg narave Karelija slovi po edinstveni leseni arhitekturi. Ogledali si bomo otok Kiži, ki privlači z mnogimi starodavnimi lesenimi karelijskimi zgradbami. Otoku leži sredi Oneškega jezera, drugega največjega evropskega jezera. Tu je predstavljenih 87 ruskih tradicionalnih lesenih stavb in je že od leta 1990 pod Unescovo zaščito.GH (Z)

Dan 10:  NACIONANI PARK KIVAČ

Po zajtrku se bomo odpeljali v nacionalni park Kivač, kjer bomo sprehodili in občudovalo kristalno čist slap in prekrasno naravo, ki je pravi raj za fotografe. GH (Z).

Dan 11: Marmornati KANJON

Po zajtrku se bomo odpeljali do stare karelijske vasi, ki je postala muzej na prostem, kjer si bomo ogledali vrhunce ljudskega stavbarstva 18. in 19. stoletja. V vasi Kinerma se res začuti duh stare Karelije. Popoldan bo namenjeno gorskemu parku, kjer bomo uživali v hoji v tem edinstvenem gorskem parku, ki je bil nekoč rudnik, kjer so izkopavali barviti marmor in ustvarili kanjon, ki ga je zalila kristalno čista voda. To je tudi spomenik industrijske zgodovine, ki je združil 4 narode: Ruse, Švede, Fince in Karelijce. V Kareliji namreč živi več etničnih skupin, med drugim Karelijci in Vepsi. Po pohodu bo sledil transfer do Sortavale. GH (Z)

Dan 12: Samostan VALAAM  Zapeljali se bomo do Ladoškega jezera, ki skupaj z Oneškim jezerom, merita čez 27.300 km². Zapeljali se bomo do samostana Valaam na otoku Ladoga sredi Ladoškega jezera, ki je svet kraja za vse vernike. Tukaj so našli svoj navdih mnogi umetniki in pisci. Po ogledu pa se bomo vkrcali v vlak, ki nas bo popeljal do Sankt Peterburga. GH (Z)

Dan 13: SANKT PETERBURG  – Petergof

Po zajtrku bomo obiskali najrazkošnejšo rezidenco ruskih carjev – Petergof. Gre za razkošni kompleks, ki se razteza na več kot 600 hektarih, danes velja za “ruski Versailles” in je uvrščen na seznam Unescove svetovne dediščine. To je kraj, kjer je rad “dopustoval” ruski car Peter Veliki. Prosto popoldne za samostojne oglede, nakupe ali posedanje v eni izmed kavarn Sankt Peterburga.

DAN 14: Let

Transfer do letališča in polet.

*H = hotel; *GH = gostišče, penzion ali spanje pri domačinih; J = jurta; *Z = zajtrk; *V = večerja; *R = razno (vlak, avtobus, paluba); *C = šotori.
linktarget=”_self” /]
[/fusion_gallery]

Cena: 1400€

Cena s podaljškom: v pripravi

Cena vključuje:

 • Povratni letalski prevoz Dunaj – Moskva/Sankt Peterburg – Dunaj* z vsemi letališkimi taksami in 20 kg prtljage – v kolikor bodo ugodne karte iz Slovenije, bomo leteli iz letališča Brnik.
 • organizacijo potovanja;
 • vodenje in našo energijo;
 • nastanitev v hotelih 2*/3* v dvoposteljni sobah z zajtrkom ali nastanitev v gostiščih/penzionih v dvoposteljnih sobah ali troposteljnih sobah z zajtrkom;
 • prevozi po programu (minibus, vlak 3x, ladjica in metro po mestih);
 • lokalno vodstvo;
 • slovenski vodja poti.

Cena ne vključuje:

 • doplačilo za manjšo skupino v primeru da se prijavi manj oseb: 80€ (12 – 10 oseb), 100€ (9 – 7 oseb), 140€ (6 oseb) – v pripravi,
 • zdravstveno zavarovanje CORIS z asistenco 36€ (trojno kritje);
 • povratni transfer do letališča, če let izven Slovenije (okvirno 60€ do 90€);
 • urejanje in posredovanje za Ruski vizum in Loi (110€);
 • enoposteljna soba​ –  V PRIPRAVI
 • vstopnine
 • savna (okvirno 10€/osebo);
 • dodatni obroki – okvirno 10€ – 25€/dan.

Opombe:

 • za potovanje v Rusijo slovenski državljani potrebujemo vizo kot priporočilno pismo (LOI);
 • število mest je omejeno na 16;
 • potovanje bo zagotovljeno, ko bo 6 prijavljenih potnikov – takrat bodo tudi kupljene letalske karte; v nasprotnem primeru vam bomo vrnili vplačila;
 • cene letalskih kart, cene storitev lokalnih partnerjev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne in lahko odstopajo. Cena potovanja je preračunana glede na ceno letalskih kart 3. januarja 2020 (250€);
 • splošni pogoji so sestavni del ponudbe in so objavljeni na spletni strani
 • info: 041 251 258 ali shakti.potep@gmail.com;
 • prosimo, preberite še posebne informacije spodaj;
 • Prijave zbiramo do najkasneje 21 dni pred odhodom oziroma zapolnitve mest preko spodnje povezave.

Pomembno: Cene letalskih kart, cene storitev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne in lahko odstopajo. Mi 100% zagotavljamo ceno naše organizacijo in vodenje.

PRIJAVA: Za prijavo na potovanje je potrebno izpolniti prijavnico in jo poslati na naš e-mail.

Vplačila: ob prijavi se vplača 200€ akontacije in s tem si zagotovite mesto v skupini. Ob minimalnem številu vplačanih prijav zagotovimo odhod. Cena je bila preračunana 3. januarja 2020. V primeru, da ne zberemo dovolj prijav akontacijo vrnemo oz. se sorazmerno poviša cena potovanje in se potovanje vseeno izpelje. Ko je skupina potrjena se plača letalsko karto, preostanek pa se nakaže na račun agencije najkasneje en mesec pred odhodom.

INFORMATIVNA PRIJAVNICA ZA POTOVANJE