ČAS POTOVANJA

03.10. - 13.10.2019

SKUPINA
min. 6 – maks. 16 oseb
CENA
od 1100€ + letalska karta
UZBEKISTAN-cover
Prelepa Osrednja Azija je nepozaben del sveta, ki ponuja pravo dozo avanturizma. V Uzbekistanu bomo, poleg Samarkanda, Buhare in Hive, spoznali še nomadski način življenja ob Aralskem jezeru. Prespali bomo v jurti sredi ničesar in se podali na divjo vožnjo po puščavi. Pridite in pridružite se nam. Potovanje po svileni cesti je pravi odklop in je prava popotniška poslastica.

SPLOŠNE INFORMACIJE

KAKO POTUJEMO? Uzbekistan bomo prepotovali z najetimi avtobusom (samo za nas), vlakom (hitrim vlakom) in terenskimi vozili v puščavi.

NASTANITEV: Spi se v hotelih 2*/3* v dvoposteljnih sobah in na skupnih ležiščih v jurtah pri nomadih

HRANA: Jedli bomo v lokalnih restavracijah. Uzbeška hrana je pa zelo okusna in bazira na: juhah, rižu, mesu, testeninah, ribah, solatah, sezonskem sadju, slaščicah. Za vegetarijance se bomo potrudili, a izbire za vegetarijance je manj.

ZAHTEVNOST POTI: Potovanje je primerno za kogarkoli

ŠTEVILO OSEB: min 6 – max 16

VREME: Na pomlad in jesen je v Uzbekistanu prijetno toplo, temperature se gibljejo od 10 – 25 stopinj, v puščavi zna biti hladneje ponoči. Preko poletja se pričakuje višje temperature, ravno zato so postavili potovanje na drugo polovico avgusta, ko so temperature že nam znosne. V Uzbekistanu je suha vročina.

ZDRAVJE: Več na http://www.zdravinapot.net. Sami ne svetujemo nobenega posebnega cepljenja oz. zaščite vendar je odločitev v vaših rokah.

VARNOST: Uzbekistan je izjemno varna država. Potrebna je kot povsod previdnost tam kjer so večje množice ljudi. Potrebno je spoštovanje pravil glede oblačenja v mošejah in cerkvah.

VIZUM: Slovenci za obisk Uzbekistana ne potrebujemo vizum.

Dan 1: POLET
Naša nova avantura v Centralno Azijo se začenja. Iz bližnjega letališča bomo poleteli proti prestolnici Uzbekistana.

Dan 2: TAŠKENT
Po pristanku v Taškentu se bomo najprej spočili in osvežili v hotelu. Nato si bomo ogledali nekatere pomembne zapuščine v tem modernem mestu kot so: Čorsu bazar, Kukeldaš medresa, mavzolej Kaffal Shashi. Ogledali si bomo tudi najstarejši koran ter se sprehodili po znanem trgu Amir Timurja. Pozno popoldan pa bomo poleteli proti Nukusu na jugu Uzbekistana. H (Z)

Dan  3 – 4: PUŠČAVA in ARALSKO MORJE
Iz Nukusa nas bo pot vodila proti Aralskemu morju. Potovali bomo skozi puščavo Kyzyl Kum in se ustavili ob antičnih trdnjavah, ki botrujejo tu že stoletja. Najbolj nas bo najbrž osupnila puščava v okolici Aralskega morja. Vožnja z džipi po sipinah, tradicionalno življenje in spanje v jurtah. Aralsko morje s svojo modro površino bomo videli daleč stran na poti proti Kazahstanu. Obiskali bomo tudi nekdanje ribiško mesto Muynak. Pravi način potovanja in tradicionalnega življenja se še vedno da okusiti v tem delu Uzbekistana. Ponoči pa bomo lahko v puščavi opazovali zvezde in se družili ob tabornem ognju. Prespali bomo v nomadskih jurtah. J (Z, V)

Dan 5 – 6: HIVA z okolico
S težkim srcem se bomo odpravili iz večne puščave. Zapeljali se bomo proti simpatičnem mestu ob turkmenistanski meji, proti Hivi. Hiva je najmlajše mesto svilene ceste, leži v bližini najdaljše reke Osrednje Azije, ob Amu Darji. Izstopa pa predvsem po arhitekturi s turkiznimi keramičnimi ploščicami. Hiva dobesedno spominja na mesto iz 1001 noči z dvojnim obzidje in je pravi muzej na prostem, ki si ga bomo natančno ogledali. GH (Z)

Dan 7 – 8: SVILENA POT & BUHARA
Zapustili bomo Hivo ter se zapeljali proti Buhari. Na poti do tja bomo prečkali Amu Darjo, najdaljšo reko Osrednje Azije. Reko je nekoč prečkal Aleksander Veliki, a danes predstavlja mejo med Uzbekistanom in Turkmenistanom. Buhara je poimenovana tudi kot »steber islama«. V Buhari si bomo ogledali trdnjavo, mošeje, medrese, karavansaraje, bazarje, … H (Z)

Dan 9 – 10: SAMARKAND
Sledila bo vožnja z vlakom proti svetovljanskemu Samarkandu, ki prestavlja biser svilene poti. Ogledali si bomo najbolj poznano uzbeško mesto- Samarkand krasijo mošeje, medrese, karavansaraji,  astrološki observatorij, številne grobnice. Natančno ročno izdelana keramika, turkizne in pozlačene kupole, mošeje in mavzoleji. Zadnji dan se bomo pozno popoldan z hitrim vlakom zapeljali do Taškentu. H (Z) in /(Z)

Dan 11: LET PROTI DOMU
Let proti Evropi.

*H = hotel; *GH = gostišče, penzion ali spanje pri domačinih; J = jurta; *Z = zajtrk; *V = večerja; *R = razno (vlak, avtobus, paluba); *C = šotori.
Cena: od 1110€ + letalska karta
*cena letalske karte je okvirno 400€ – 500€/osebo

Cena vključuje:
– Notranji let Tashkent – Nukus * z vsemi letališkimi taksami in 20 kg prtljage;
– organizacijo potovanja;
– vodenje in našo energijo;
– nastanitev v hotelih 2*/3* v dvoposteljni sobah ali gostiščih v dvoposteljnih sobah z zajtrkom; v jutrah v več posteljnih sobah z zajtrkom in večerjo (1x);
– prevozi z avtobusi in vlaki po programu (avtobus, vlak in terenska vozila 4×4 v puščavi);
– slovenski vodnik – vodja poti;
– organizacija potovanja.

Cena ne vključuje/obvezna doplačila pred odhodom:
– doplačilo za manjšo skupino v primeru da se prijavi manj oseb: 50€ (15 – 14 oseb), 100€ (13 – 10 oseb), 120€ (9-8 oseb) ter 160€ (7 – 6 oseb);
– Povratni letalski prevoz Dunaj – Tashkent – Dunaj* z vsemi letališkimi taksami in 20 kg prtljage (500€ ob zgodnji prijavi).

Cena ne vključuje/možno doplačilo ob prijavi:
– zdravstveno zavarovanje CORIS z asistenco 34€ (trojno kritje),
– povratni transfer do letališča, če let izven Slovenije (okvirno 60€ do 90€)
– enoposteljna soba (125€).

Cena ne vključuje/obvezna doplačila na poti:
– vstopnine – približno 80€;
– napitnina – 30€;

Cena ne vključuje/možna doplačila na poti:
– koncert tradicionalnega uzbeškega petja in plesov (15€/osebo).

Opombe:
– za potovanje v Uzbekistan slovenski državljani ne potrebujemo vizum,
– število mest je omejeno na 16,
– potovanje bo zagotovljeno, ko bo 6 prijavljenih potnikov – takrat bodo tudi kupljene letalske karte; v nasprotnem primeru vam bomo vrnili vplačila.
– cene letalskih kart, cene storitev lokalnih partnerjev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne in lahko odstopajo. Cena potovanja je preračunana glede na ceno letalskih kart 10. decembra 2018.
– splošni pogoji so sestavni del ponudbe in so objavljeni na spletni strani www.shaktipotep.com
– info: 031 249 105 ali shakti.potep@gmail.com
– prosimo, preberite še posebne informacije spodaj.
– Prijave zbiramo do 30 dni pred odhodom oziroma zapolnitve mest preko spodnje povezave

Pomembno: Cene letalskih kart, cene storitev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne in lahko odstopajo. Mi zagotavljamo ceno naše organizacijo in vodenje. Mednarodna letalska karta je preračunana na 10. decembra 2018 in je bila 400€ z odhodom iz dunajskega letališča. Cene letalskih kart se spreminjajo in veljajo do zapolnitve kvot. Rok za prijavo po razpisni ceni je 1. marec 2019. Kasneje bo cena odvisna od cene letalskih kart.

PRIJAVA: Za prijavo na potovanje je potrebno izpolniti prijavnico (jo dobite po e-mailu) in nam jo izpolnjeno posredovati na naš e-mail: shakti.potep@gmail.com.

Vplačila: ob prijavi se vplača 30% cene aranžmaja in s tem si zagotovite mesto v skupini. Ob minimalnem številu vplačanih prijav zagotovimo odhod (6 oseb). V primeru manjše skupine je doplačilo 50€ (15 – 14 oseb), 100€ (13 – 10 oseb), 120€ (9-8 oseb) ter 160€ (7 – 6 oseb). V primeru, da ne zberemo dovolj prijav akontacijo vrnemo oz. se sorazmerno poviša cena potovanje in se potovanje vseeno izpelje. Ko je skupina potrjena se plača letalsko karto, preostanek pa se nakaže na račun agencije najkasneje en mesec pred odhodom.

INFORMATIVNA PRIJAVNICA ZA POTOVANJE