ČAS POTOVANJA

03.08. - 14.08.2020

ali s podaljškom 03.08. - 20.08.2020

SKUPINA
min. 6 – maks. 16 oseb
CENA
od 1480€
CENA S PODALJŠKOM
od 1900€
UZBEKISTAN-cover

Prelepa Osrednja Azija je nepozaben del sveta, ki ponuja pravo dozo avanturizma. Spoznali bomo Kirgizijo, ki je z visokogorjem zaprta država in se jo drži sloves »Švica Srednje Azije«. To je visokogorska dežela, ki prav vsakemu jemlje dih s svojo prelepo in neokrnjeno naravo in se ponaša s številnimi v nebo segajočimi vršaci Tjanšana in Pamirja. Le-tu živijo kirgiški nomadi, ki se niso odpovedali svojemu prvinskemu načinu življenja. V Kazahstanu si bomo ogledali Almaty, se sprehodili po.t.i. kazahstanskem »Grand canyonu« ter ob turkiznih jezer. Spremljalo nas bo nomadsko življenje, ostanki svilene ceste, skitska gomilna grobišča ter sovjetska arhitektura in moderna-futuristična arhitektura.V Uzbekistanu bomo spoznali moderni Taškent, veličastni Samarkand, puščavsko Buharo in simpatično Hivo. Slednja tri mesta so odsev nekdanjega blišča po svileni cesti.

SPLOŠNE INFORMACIJE

 • KAKO POTUJEMO? Potovali bomo potovali z mini busom oz. kombiji ter z vlakom v Uzbekistanu. Imeli bomo tudi notranja leta.
 • NASTANITEV: Spi se v hotelih 2*/3* v dvoposteljnih sobah, v gostiščih, pri domačinih (več posteljne sobe), v jurti (krožni šotor za več oseb).
 • HRANA: Veliko je mesa, mlečnih izdelkov, zelenjave in sadja.
 • ZAHTEVNOST POTI: Tura je primerna za kogarkoli, ki ima v sebi vsaj malo popotniške žilice.
 • ŠTEVILO OSEB: min 6 – max 16
 • VREME: V Centralno Azijo prihajamo v poletnem času, ki je prijeten za potovanje in krajše pohode. Temperature se v tem mesecu gibljejo med 10ᵒ in 35ᵒC, v visokogorju nižje temperature preko noči. V nižinah bo preko poletja topleje, a gre za suho vročino. Več o vremenu si lahko pogledate na spletni strani: http://slovenian.wunderground.com
 • ZDRAVJE: Več na http://www.zdravinapot.net. Sami ne svetujemo nobenega posebnega cepljenja oz. zaščite vendar je odločitev v vaših rokah.
 • VARNOST: Uzbekistan, Kazahstan in Kirgizija so varne dežele. Ljudje so prijazni in odprti. Vseeno pa moramo paziti na osebno lastnino, saj se povsod najdejo izjeme – predvsem v velikih mestih, na tržnicah, turističnih krajih in povsod, kjer je večja gneča.
 • VIZUM: Slovenski državljani ne potrebujemo vizuma za Uzbekistan, Kazahstan in Kirgizijo.

DAN 1: LET V KIRGIZIJO

Dan 2 – 3: Karavansaraj TAŠ RABAT

Iz Biškeka nas bo pot vodila proti kirgiško-kitajski meji, do Taš Rabata, kjer leži impozanten in originalno ohranjen karanvansaraj, ki priča o trgovanju že v času Marka Pola. Tu si bomo privoščili sprehod po prekrasni naravi in si ogledali karavansaraj. Po želji si bomo lahko privoščili  ježo na konju med divjino prekrasne narave. Mogoče nam bo uspelo videti jake ali svizce. GH (Z) in J (Z,V)

Dan 4 – 5: KIRGIŠKI NOMADI IN VISOKOGORSKO JEZERO

Pot nas bo vodila do visokogorskega jezera Song Kul. Do tja bomo prišli preko številnih prelazov in kanjona. Krasna narava, spektakularni prelazi, visokogorske ceste, majhne in zaspane vasice vse dokler ne bomo prispeli do jezera Song Kul. Preko poletja se tu pasejo črede konj, jakov in ovac. Domačini pa živijo jurtah. Po želji si bomo lahko privoščili jahanje konjev, se sprehodili do bližnjih hribov ali zgolj opazovali nomadski način življenja. J (Z,V)

Dan 6: Pravljični KANJON in ISIK KUL

Sledila bo pot do Karakola, a sprva se bomo zapeljali do obale drugega najvišje ležečega jezera na svetu, do Isik kula. Ogledali si bomo nenavadne kamnite formacije t.i. “pravljičnega kanjona” in “sedmih bikov”, ki krasijo to pokrajino ter si morebiti  privoščili kopanje v jezeru. Ustavili se bomo tudi pri sokolarju, ki nas bo seznanil s starodavno kirgiško tehniko sokolarstva. GH (Z)

Dan 7 – 8: Pot do KAZAHASTANA – NEBEŠKO GOROVJE, JEZERO KAINDY in POTOPLJEN GOZD

V mestu Karakol  bomo obiskali leseno pravoslavno cerkev in kitajsko mošejo ter se sprehodili skozi mesto. Nato se bomo zapeljali do kazahstansko – kirgiške meje. Na poti po Kazahstanu nas bo čakala prekrasna narava, a tudi prava avantura. Slikovita peš pot nas bo vodila do jezera Kaindy. Nastanek jezera je povzročil potres v začetku 20. stoletja. V jezeru leži zelo zanimiv potopljen gozd. Jezero obdaja gorovje ter prekrasna narava. Popoldan se bomo vrnili nazaj v vasico. GH (Z)

Dan 9: KAZAHSTANSKI »Grand canyon«

Po zajtrku se  bomo sprehodili še ob jezeru Kolsay. Po sprehodu pa se bomo zapeljali do najbolj znanega kanjona, kanjona Cheryn, ki je poznan po nenavadnih in zanimivih formacijah in ga velikokrat opisujejo kot mlajšega brata »Grand canyona«. Sprehodili se bomo po delu kanjona imenovan »dolina gradov« in se bomo čudili impresivnim oblikam. Pozno popoldan se bomo pa zapeljali do nacionalnega parka Alty Emel. GH (Z)

Dan 10: POJOČE SIPINE in PISANI HRIBI AKTAU 

Zbudili se bomo v bližini »pojočih« sipin, kamor se bomo zjutraj podali in se sprehodili po sipinah ter prisluškovali če zares pojejo ob prisotnosti vetra.  Nato nas bo pot vodila do pisanih hribov Aktau, ki jih bomo peš dodobra raziskali. Zvečer nas bo pot vodila do Almatyja. GH (Z)

Dan 11ALMATY

V Almatyju se bomo sprehodili skozi Panfilov park, trg neodvisnosti in ogledali si bomo centralni muzej, leseno katedralo Zenkov ter se izgubljali po tipičnem osrednje-azijskem bazarju. Zapeljali se bomo na najvišjo točko nad mestom, do vrha Kok-Tube, od koder bomo opazovali sončni zahod nad mestom nad katerim se odpirajo 3000 m visoki vršaci pogorja Tjanšan. H (Z)  

Dan 12: POLET

Zgodaj zjutraj bomo poleteli proti Evropi.

PODALJŠEK POTOVANJA – Uzbekistan:

Dan 12: TAŠKENT

Zjutraj bomo iz Almatyja poleteli proti Taškentu in se bomo najprej spočili in osvežili v hotelu. Nato si bomo ogledali nekatere pomembne zapuščine v tem modernem mestu kot so: Čorsu bazar, Kukeldaš medresa, mavzolej Kaffal Shashi. Ogledali si bomo tudi najstarejši koran ter se sprehodili po znanem trgu Amir Timurja. H (Z)

DAN 13: HIVA

Zgodaj zjutraj bomo poleteli proti Urgenču, ki leži v neposredni bližini Hive. Hiva je najmlajše mesto svilene ceste, leži v bližini najdaljše reke Osrednje Azije, ob Amu Darji. Izstopa pa predvsem po arhitekturi s turkiznimi keramičnimi ploščicami. Hiva dobesedno spominja na mesto iz 1001 noči z dvojnim obzidjem in je pravi muzej na prostem, ki si ga bomo natančno ogledali. GH (Z)

DAN 14 – 15: SVILENA POT in BUHARA

Zapustili bomo Hivo ter se zapeljali proti Buhari. Na poti do tja bomo prečkali Amu Darjo, ki jo je nekoč prečkal Aleksander Veliki in danes predstavlja mejo med Uzbekistanom in Turkmenistanom. Buhara je poimenovana tudi kot »steber islama«. V Buhari si bomo ogledali trdnjavo, mošeje, medrese, karavansaraje, bazarje,… Lahko si bomo privoščili vodno pipo in uživanje v simpatičnem peščenem mestu. H (Z)

DAN 16 – 17: SAMARKAND

Sledila bo vožnja z vlakom proti svetovljanskemu Samarkandu, ki prestavlja biser svilene poti. Ogledali si bomo najbolj poznano uzbeško mesto. Samarkand krasijo mošeje, medrese, karavansaraji,  astrološki observatorij, številne grobnice. Natančno ročno izdelana keramika, turkizne in pozlačene kupole, mošeje in mavzoleji. Zadnji dan se bomo pozno popoldan s hitrim vlakom zapeljali do Taškentu in proti letališču. H (Z) in /(Z)

DAN 18: POLET 

*H = hotel; *GH = gostišče, penzion ali spanje pri domačinih; J = jurta; *Z = zajtrk; *V = večerja; *R = razno (vlak, avtobus, paluba); *C = šotori.

Cena: od 1250€/osebo

Cena s podaljškom: 1850€/osebo

Cena vključuje:

 • Povratni letalski prevoz Zagreb – Tashent/Almaty – Zagreb* z vsemi letališkimi taksami in 20 kg prtljage.
 • Notranji let Tashkent – Urgench ter Taškent – Almaty pri podaljšku potovanje;
 • Nočni vlak na relaciji Almaty – Astana;
 • organizacijo potovanja;
 • nastanitev v holetih, gostiščih, nočitve v dvoposteljni posteljah s privatno kopalnico ter v več posteljnih sobah z zasebno in skupno kopalnico;
 • obroki kot so označeni na programu (Z = zajtrk, V = večerja, K = kosilo)
 • prevozi po programu (kombiji/minibusi) in terenska vozila;
 • slovensko vodenje;
 • organizacija potovanje s strani lokalne agencije.

Cena ne vključuje/obvezno doplačili pred odhodom:

 • doplačilo za manjšo skupino v primeru da se prijavi manj oseb: 80€ (13-12), 100€ (11 – 9), 150€/osebo (8- 6 oseb).

Cena ne vključuje/možno doplačilo ob prijavi:

 • zdravstveno zavarovanje CORIS z asistenco 35€ – 55€,
 • povratni transfer do letališča, če let izven Slovenije (okvirno 60€/osebo);
 • enoposteljna soba​ 25€/noč (ni možna povod).

Cena ne vključuje/obvezna doplačila na poti:

 • vstopnine in dovolilnice za nacionalne parke – približno 60€;
 • napitnina za šoferje je okvirno 20€.

Cena ne vključuje/možna doplačila na poti:

 • termalni vrelci (okvirno 5€/osebo),
 • hrana kosilo/večerje na potovanju (okvirno 5€/15€ na dan na osebo)

Opombe:

 • za potovanje v Kirgizijo in Uzbekistan slovenski državljani ne potrebujemo vizum,
 • število mest je omejeno na 16,
 • potovanje bo zagotovljeno, ko bo 6 prijavljenih potnikov;
 • cene letalskih kart, cene storitev lokalnih partnerjev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne in lahko odstopajo. Cena potovanja je preračunana glede na ceno letalskih kart 10. septembra 2019.
 • splošni pogoji so sestavni del ponudbe in so objavljeni na spletni strani
 • info: 041 251 258 ali shakti.potep@gmail.com
 • ​prosimo, preberite še posebne informacije spodaj​.
 • Prijave zbiramo do 20 dni pred odhodom oziroma zapolnitve mest  preko zgornje povezave.

Pomembno: Cene in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne zaradi odstopanj v valutni razmerjih (€ vs. $) in zaradi spreminjanja cen letalskih prevoznikov. Mi 100% zagotavljamo samo ceno za našo organizacijo in vodenje. V primeru akcij, le-te veljajo samo za skupine 10 potnikov ali več.  Cena letalskih kart potovanje je 550€/osebo, september 2019.

PRIJAVA: Za prijavo na potovanje je potrebno izpolniti prijavnico in nam jo izpolnjeno posredovati na naš e-mail: shakti.potep@gmail.com.

Vplačila: ob prijavi se vplača 30% cene aranžmaja in s tem si zagotovite mesto v skupini. Ob minimalnem številu vplačanih prijav zagotovimo odhod. V primeru, da ne zberemo dovolj prijav akontacijo vrnemo oz. se sorazmerno poviša cena potovanje in se potovanje vseeno izpelje. Cene storitev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato je cene lahko spremenljiva.

INFORMATIVNA PRIJAVNICA ZA POTOVANJE