ČAS POTOVANJA

25.04. - 03.05.2020

ali s podaljškom 25.04. - 10.05.2020

SKUPINA
min. 6 – maks. 16 oseb
CENA
od 1350€
CENA S PODALJŠKOM
od 1850€

Prelepa Osrednja Azija je nepozaben del sveta, ki ponuja pravo dozo avanturizma. V Uzbekistanu bomo spoznali moderni Taškent, veličastni Samarkand, puščavsko Buharo in simpatično Hivo. Slednja tri mesta so odsev nekdanjega blišča po svileni cesti. V Kazahstanu si bomo ogledali Almaty, se sprehodili po.t.i. kazahstanskem »Grand canyonu« ter ob turkiznih jezer. Spremljalo nas bo nomadsko življenje, ostanki svilene ceste, skitska gomilna grobišča ter sovjetska arhitektura in moderna-futuristična arhitektura.

SPLOŠNE INFORMACIJE:

 • KAKO POTUJEMO? Potovali bomo potovali z mini busom oz. kombiji ter z vlakom. Imeli bomo tudi notranja leta.
 • NASTANITEV: Spi se v hotelih 2*/3* v dvoposteljnih sobah, v gostiščih, pri domačinih (več posteljne sobe), v jurti (krožni šotor za več oseb).
 • HRANA: Veliko je mesa, mlečnih izdelkov, zelenjave in sadja.
 • ZAHTEVNOST POTI: Tura je primerna za kogarkoli, ki ima v sebi vsaj malo popotniške žilice.
 • ŠTEVILO OSEB: min 6 – max 16
 • VREME: V Centralno Azijo prihajamo v poletnem času, ki je prijeten za potovanje in krajše pohode. Temperature se v tem mesecu gibljejo med 5ᵒ in 30ᵒC, v visokogorju nižje temperature preko noči. V nižinah bo preko poletja topleje, a gre za suho vročino. Več o vremenu si lahko pogledate na spletni strani: http://slovenian.wunderground.com
 • ZDRAVJE: Več na http://www.zdravinapot.net. Sami ne svetujemo nobenega posebnega cepljenja oz. zaščite vendar je odločitev v vaših rokah.
 • VARNOST: Uzbekistan, Kazahstan in Kirgizija so varne dežele. Ljudje so prijazni in odprti. Vseeno pa moramo paziti na osebno lastnino, saj se povsod najdejo izjeme – predvsem v velikih mestih, na tržnicah, turističnih krajih in povsod, kjer je večja gneča.

VIZUM: Slovenski državljani ne potrebujemo vizuma za Uzbekistan, Kazahstan in Kirgizijo.

Dan 1: LET V UZBEKSISTAN

Dan 2: TAŠKENT  Po pristanku v Taškentu se bomo najprej spočili in osvežili v hotelu. Nato si bomo ogledali nekatere pomembne zapuščine v tem modernem mestu kot so: Čorsu bazar, Kukeldaš medresa, mavzolej Kaffal Shashi. Ogledali si bomo tudi najstarejši koran ter se sprehodili po znanem trgu Amir Timurja. H (Z)

DAN 3: HIVA Zgodaj zjutraj bomo poleteli proti Urgechu. Zapeljali se bomo proti simpatičnem mestu ob turkmenistanski meji, proti Hivi. Hiva je najmlajše mesto svilene ceste, leži v bližini najdaljše reke Osrednje Azije, ob Amu Darji. Izstopa pa predvsem po arhitekturi s turkiznimi keramičnimi ploščicami in dobesedno spominja na mesto iz 1001 noči z dvojnim obzidjem. GH (Z)

DAN 4 – 5: SVILENA POT in BUHARA Zapustili bomo Hivo ter se zapeljali proti Buhari. Na poti do tja bomo prečkali Amu Darjo, najdaljšo reko Osrednje Azije. Reko je nekoč prečkal Aleksander Veliki, a danes predstavlja mejo med Uzbekistanom in Turkmenistanom. Ob prihodu v Buharo bomouživali v prijetnem vzdušju in dobri hrani. Buharo je poimenovana tudi kot »steber islama«. Ogledali si bomo ogledali trdnjavo, mošeje, medrese, karavansaraje, bazarje, … H (Z)

DAN 6 – 7: SAMARKAND Sledila bo vožnja z vlakom proti svetovljanskemu Samarkandu, ki prestavlja biser svilene poti. Ogledali si bomo najbolj poznano uzbeško mesto, ki ga krasijo mošeje, medrese, karavansaraji,  astrološki observatorij, številne grobnice. Natančno ročno izdelana keramika, turkizne in pozlačene kupole, mošeje in mavzoleji. Zadnji dan nas bo pot s hitrim vlakom vodila do nazaj do Taškenta. GH (Z)

Dan 8: POLET Nočni odhod proti letališču v Taškentu in let proti Evropi.

PODALJŠEK POTOVANJA: KAZAHSTAN

Dan 8ALMATY Jutranji polet proti Almatyju v Kazahstanu. V Almatyju se bomo sprehodili skozi Panfilov park, trg neodvisnosti in ogledali si bomo centralni muzej, leseno katedralo Zenkov ter se izgubljali po tipičnem osrednje-azijskem bazarju. Zapeljali se bomo na najvišjo točko nad mestom, do vrha Kok-Tube, od koder bomo opazovali sončni zahod nad mestom nad katerim se odpirajo 3000 m visoki vršaci pogorja Tjanšan. H (Z)

Dan 9: KAZAHSTANSKI »Grand canyon« Po zajtrku se  bomo zapeljali do najbolj znanega kanjona, kanjona Cheryn, ki je poznan po nenavadnih in zanimivih formacijah in ga velikokrat opisujejo kot mlajšega brata »Grand canyona«. Sprehodili se bomo po delu kanjona imenovan »dolina gradov« in se bomo čudili impresivnim oblikam. GH (Z)

Dan 10: KANJON TEMERLIK IN JEZERO KOLSAY Po zajtrku se bomo zapeljali do kanjona Temerlik in se sprehodili skozi kanjon, ki nas bo vodil do rdečih hribov. V tej pokrajini bomo imeli občutek kot bi bili v Jurskem parku. Od tu se bomo zapeljali proti gorovju Tjanšan, do jezera Kolsay. GH (Z)

Dan 11: NEBEŠKO GOROVJE, JEZERO KAINDY in POTOPLJEN GOZD Privoščili si bomo lažji pohod do jezera Kaindy. Slikovita pot nas bo vodila do jezera Kaindy, katerega nastanek je povzročil potres v začetku 20. stoletja zaradi katerega se v jezeru nahaja zelo zanimiv potopljen gozd. Jezero obdaja gorovje ter prekrasna narava. Popoldan se bomo vrnili nazaj v vasico. GH (Z)

Dan 12: SKOZI STEPO DO KRALJEVE DOLINE Skozi stepo se bomo podali do mesta Issyk, kjer naj bi nekoč bila kazahstanska »dolina kraljev«. Ogledali si bomo muzej in skitska gomilna grobišča nekdanjih kraljev in bojevnikov. Tu so našli izjemno skitsko najdbo, t.i. »zlatega človeka«, ki predstavlja simbol Kazahstana. Po ogledu se bomo zapeljali do Alamtyja ter pot nadaljevali z nočnim vlakom do prestolnice Kazahstana. R (Z)

Dan 13 – 14: NUR SULTAN (Astana) Pristali bomo v Astani, ki je poznana po svoji moderni, skorajda futuristični arhitekturi. Po krajšem počitku bo sledil ogled mestnega jedra in ogled muzeja prvega predsednika. Iz “Astana-Baitereka” bomo opazovali panoramo modernega mesta. Ogledali si bomo tudi trg Eli, kjer se nahaja palača miru, muzej glasbil in  veličastna mošeja Khazret. Drugi dan pozno zvečer se bomo zapeljali proti letališču. H (Z) in / (Z)

Dan 15: POLET  Let proti Evropi.

*H = hotel; *GH = gostišče, penzion ali spanje pri domačinih; J = jurta; *Z = zajtrk; *V = večerja; *R = razno (vlak, avtobus, paluba); *C = šotori.

Cena: od 1250€/osebo

Cena s podaljškom: 1850€/osebo

Cena vključuje:

 • Povratni letalski prevoz Zagreb – Tashent/Almaty – Zagreb* z vsemi letališkimi taksami in 20 kg prtljage.
 • Notranji let Tashkent – Urgench ter Taškent – Almaty pri podaljšku potovanje;
 • Nočni vlak na relaciji Almaty – Astana;
 • organizacijo potovanja;
 • nastanitev v holetih, gostiščih, nočitve v dvoposteljni posteljah s privatno kopalnico ter v več posteljnih sobah z zasebno in skupno kopalnico;
 • obroki kot so označeni na programu (Z = zajtrk, V = večerja, K = kosilo)
 • prevozi po programu (kombiji/minibusi) in terenska vozila;
 • slovensko vodenje;
 • organizacija potovanje s strani lokalne agencije.

Cena ne vključuje/obvezno doplačili pred odhodom:

 • doplačilo za manjšo skupino v primeru da se prijavi manj oseb: 80€ (13-12), 100€ (11 – 9), 150€/osebo (8- 6 oseb).

Cena ne vključuje/možno doplačilo ob prijavi:

 • zdravstveno zavarovanje CORIS z asistenco 35€ – 55€,
 • povratni transfer do letališča, če let izven Slovenije (okvirno 60€/osebo);
 • enoposteljna soba​ 25€/noč (ni možna povod).

Cena ne vključuje/obvezna doplačila na poti:

 • vstopnine in dovolilnice za nacionalne parke – približno 60€;
 • napitnina za šoferje je okvirno 20€.

Cena ne vključuje/možna doplačila na poti:

 • termalni vrelci (okvirno 5€/osebo),
 • hrana kosilo/večerje na potovanju (okvirno 5€/15€ na dan na osebo)

Opombe:

 • za potovanje v Kirgizijo in Uzbekistan slovenski državljani ne potrebujemo vizum,
 • število mest je omejeno na 16,
 • potovanje bo zagotovljeno, ko bo 6 prijavljenih potnikov;
 • cene letalskih kart, cene storitev lokalnih partnerjev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne in lahko odstopajo. Cena potovanja je preračunana glede na ceno letalskih kart 10. septembra 2019.
 • splošni pogoji so sestavni del ponudbe in so objavljeni na spletni strani
 • info: 041 251 258 ali shakti.potep@gmail.com
 • ​prosimo, preberite še posebne informacije spodaj​.
 • Prijave zbiramo do 20 dni pred odhodom oziroma zapolnitve mest  preko zgornje povezave.

Pomembno: Cene in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato so cene okvirne zaradi odstopanj v valutni razmerjih (€ vs. $) in zaradi spreminjanja cen letalskih prevoznikov. Mi 100% zagotavljamo samo ceno za našo organizacijo in vodenje. V primeru akcij, le-te veljajo samo za skupine 10 potnikov ali več.  Cena letalskih kart potovanje je 550€/osebo, september 2019.

PRIJAVA: Za prijavo na potovanje je potrebno izpolniti prijavnico in nam jo izpolnjeno posredovati na naš e-mail: shakti.potep@gmail.com.

Vplačila: ob prijavi se vplača 30% cene aranžmaja in s tem si zagotovite mesto v skupini. Ob minimalnem številu vplačanih prijav zagotovimo odhod. V primeru, da ne zberemo dovolj prijav akontacijo vrnemo oz. se sorazmerno poviša cena potovanje in se potovanje vseeno izpelje. Cene storitev in valutna razmerja se ves čas spreminjajo, zato je cene lahko spremenljiva.

INFORMATIVNA PRIJAVNICA ZA POTOVANJE